یان ایگلند: اگر ممنوعیت بر کار زنان رفع نشود جان‌های زیاد از دست خواهند رفت

یان ایگلند سکرتر جنرال شورای مهاجرت ناروی

یان ایگلند سکرتر جنرال شورای مهاجرت ناروی یا «ان آر سی» می‌گوید، اگر به این شور اجازه داده نشود که با همه کارکنانش فعالیت‌های خود را دوباره در افغانستان آغاز کند، جان افراد نیازمند از دست خواهد رفت.

ایگلند عصر امروز یکشنبه (۱۸ جدی) در حساب توییتری خود از آمدنش به کابل خبر داده و گفته پس از آن به کابل سفر می‌کند که حکومت طالبان در ماه دسمبر سال ۲۰۲۲ کار زنان در مؤسسات غیر دولتی ملی و بین‌المللی را منع کرد.

"ان آر سی" و چند نهاد کمک‌رسان بین‌المللی دیگر در واکنش به این تصمیم طالبان فعالیت‌های خود را در افغانستان متوقف کرده بودند.

بیشتر در این باره: مصاحبه با رئیس شورای پناهندگان ناروی در مورد تعلیق فعالیت‌های آن در افغانستان

سکرتر جنرال کمیته ناروی در حساب توییتری خود نوشته که آنان مجبور شدند از ۲۴ ماه دسمبر به دلیل ممنوعیت کار همکاران زن آنان از سوی طالبان، همه کمک‌های خود به افراد نیازمند را متوقف کنند.

او همچنان نوشته که "۴۶۹ همکار زن شورای مهاجرت ناروی برای کمک ما به ۷۰۰ هزار افغان ضروری است. باید به ما اجازه داده شود که کار را با همه کارکنان از سر بگیریم، در غیر این صورت جان افراد از دست خواهد رفت."

پیش از این نهادهای بین‌المللی حقوق بشری دیگر نیز از شدت فقر و افزایش نیازمندی مردم افعانستان به کمک‌های جهانی در زمستان امسال خبر داده بودند.

در همین حال مارکس پوتزل معاون نماینده‌ی خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان با خالد حنفی وزیر امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان دیدار کرده‌است.

یوناما در حساب تویتری خود نوشته که هدف از این دیدار لغو ممنوعیت آموزش و کار زنان در مؤسسات خیریه بوده است.


در حساب توییتری یوناما یا دفتر نمایندگی سیاسی ملل متحد آمده که "مارکس پوتزل معاون نماینده‌ی خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان از خالد حنفی خواسته است ممنوعیت آموزش و کار زنان افغان در مؤسسات خیریه به گونه فوری لغو شود."

پوتزل روز گذشته هم با ندا محمد ندیم وزیر تحصیلات عالی حکومت طالبان در همین مورد دیدار کرده بود.

یوناما اما در مورد پاسخ یا واکنش این مقام‌های حکومت طالبان در مورد خواست مارکس پوتزل چیزی نگفته است.

حکومت طالبان نیز بگونه مستقل تا هنوز به این خواسته‌ها پاسخی نداشته است.

این‌دادخواهی‌ها در حالی صورت می‌گیرد که حکومت طالبان در آخرین تصمیم خود زنان و دختران را از رفتن به پوهنتون، مراکز آموزشی و کار در مؤسسات غیر دولتی منع کرده‌است.