جهان
اسرائیل و گروه حزب الله یکدیگر را به نقض آتش بس متهم کرده اند
حزب الله از سوی امریکا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته میشود، اما اتحادیه اروپا شاخه نظامی آنرا در لست سیاه قرار داده است نه شاخه سیاسی اش را.
حزب الله یک گروه سیاسی و نظامی است که بیشتر در جنوب لبنان مستقر است و شاخه سیاسی این گروه در پارلمان لبنان کرسیهایی نیز دارد.
این درحالیست که صدراعظم اسرائیل اعلام کرده است که به اردو دستور داده در صورت نقض آتش بس آماده جنگ باشند.
اردوی اسرائیل روز پنجشنبه ۸ قوس اعلام کرد که تاسیسات مورد استفاده گروه حزب الله برای ذخیره راکتهای میان برد در جنوب لبنان را هدف قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این حمله در روستای بیساریه در شمال دریای لیتانی صورت گرفته و این اولین حمله هوایی اسرائیل از زمان آغاز آتش بس محسوب میشود.
بر اساس این گزارش، در آتش بسی که از صبح روز چهارشنبه اجرایی شد، بر پایان دادن به تاسیسات نظامی غیرقانونی در جنوب دریای لیتانی تاکید شده، اما به تاسیسات نظامی در شمال آن اشاره نشده است.
اردوی اسرائیل همچنان اعلام کرد که چندین اقدام «مشکوک» را روز پنجشنبه ۸ قوس شناسایی کرده است که تهدید و نقض آتش بس محسوب میشود.
ولادیمیر پوتین بر ضرورت تقویت روابط روسیه با حکومت طالبان تأکید کرد
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بر ضرورت تقویت روابط کشورش با طالبان تأکید کرد و گفت، مسکو با حکومت طالبان تعامل دارد.
به گزارش خبرگزاری تاس روسیه، پوتین دیروز پنجشنبه ۸ قوس پس از نشست سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) در آستانه، پایتخت قزاقستان گفت که اوضاع در افغانستان پیچیده است، اما نشانههایی از ثبات تحت رهبری طالبان دیده میشود.
وی گفت که "نمیتوانیم این واقعیت را نادیده بگیریم که وضعیت این کشور به سوی ثبات به پیش میرود".
پوتین افزود که مسکو با مقامات کنونی افغانستان روابط دوجانبه دارد و این روابط ادامه خواهد داشت.
پوتین به کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی درباره چالشهای امنیتی یادآوری کرد و گفت که وضعیت در افغانستان پیچیده است، اما امید وار است که روابط قوی با افغانستان برقرار نمایند.
سازمان پیمان امنیت جمعی که بلوک امنیتی کشورهای شوروی سابق به رهبری روسیه است، از تهدیدات امنیتی که از افغانستان منشا میگیرند، ابراز نگرانی کرده است.
ریس جمهور روسیه گفته که حل این مشکل یک اولویت برای این سازمان است.
وزیر خارجه ایران در آستانه مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی نسبت به نتایج این مذاکرات ابراز بد بینی کرد
وزیر خارجه ایران در آستانه مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی نسبت به نتایج این مذاکرات ابراز بدبینی کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، قرار است مجید تخت روانچی، معاون سیاسی وزارت خارجه و مذاکرهکنندهٔ ارشد ایران امروز ۹ قوس با نمایندگان بریتانیا، جرمنی و فرانسه در ژنیو دیدار کند.
رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که مذاکرات ژنیو بیشتر جلسه ای برای ارائه ایده های مختلف خواهد بود که بر نگرانی های دوجانبه در مورد رویکرد احتمالی ترامپ در قبال موضوع هسته ای ایران متمرکز خواهد بود.
پیش از این گزارشهای مختلفی درباره تداوم سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران در اداره جدید دونالد ترمپ و در عین حال احتمال مذاکره او با تهران منتشر شده است.
وزیر خارجه ایران هشدار داد در صورت وضع تحریم های بیشتر، تهران بمب هستهای خواهد ساخت
وزیر امور خارجه ایران می گوید که در صورت وضع مجدد تحریم های سازمان ملل متحد بر تهران، ممکن است، ایران دکترین هسته ای خود را تغییر دهد و بمب هسته ای تولید کند.
عباس عراقچی روز پنجشنبه(۲۸ نوامبر) در شهر لیسبون پایتخت پرتگال به خبرنگاران، گفت که ایران از مدت ها قبل دانش تخنیکی ساختن بمب هسته ای را دارد، مگر انجام این کار"بخشی از ستراتیژی امنیتی تهران نیست."
این اظهارات در حالی مطرح می شود که قرار است، امروز(۲۹ نوامبر) مذاکره کنندگان ایران و کشورهای E3 یعنی بریتانیا، فرانسه و جرمنی در شهر ژینو با هم ملاقات کنند. در این دیدار در مورد موضوعات مختلف، از جمله برنامه هسته ای ایران و منازعات در شرق میانه بحث خواهد شد.
عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران اجلاس امروز ژینو را به حیث یک نشست تبادل نظر توصیف کرده، تا که به گفتۀ او دیده شود که "آیا واقعاً راهی بیرون رفت از بن بست هسته یی فعلی وجود دارد، یا خیر."
نهاد های بین المللی خواهان رهایی یک خبرنگار پاکستانی شدند که در جریان پوشش تظاهرات اسلام آباد بازداشت شد
چندین سازمان حقوق بشر، خواهان رهایی مطیع الله جان خبرنگار سابقه دار پاکستانی شده اند که در ۲۷ نوامبر از سوی مقامات آن کشور به اتهامات مرتبط با تروریزم دستگیر شده است.
مطیع الله جان، تظاهرات حامیان عمران خان صدراعظم سابق زندانی پاکستان را پوشش میداد.
عفو بین الملل روز پنجشنبه(۲۸ نوامبر) در اعلامیهای دستگیری "خودسرانه" مطیع الله را به اتهامات به گفتۀ این سازمان"جعلی" محکوم کرد و آنرا "یک توهین به حق آزادی بیان و آزادی رسانه ها" خوانده است.
کمیته حفاظت از خبرنگاران نیز روز پنجشنبه از مقامات پاکستانی خواست تا "امنیت مطیع الله جان را تضمین کنند" و خواستار رهایی او شده است.
انگلا مرکل صدراعظم پیشین جرمنی به پارلمان فرا خوانده شده تا به سوالات در مورد افغانستان پاسخ بدهد
قرار است انگلامرکل صدراعظم سابق جرمنی هفتۀ آینده در یک کمیسیون پارلمان کشورش به پرسش ها در بارۀ افغانستان پاسخ دهد.
برخی از رسانه های آلمانی روز پنجشنبه ۸ قوس گزارش دادند که خانم مرکل با دو وزیر کابینۀ حکومت پیشین جرمنی به رهبری او در ۱۵ قوس در مورد ماموریت نظامی جرمنی در افغانستان و عملیات تخلیه به سوالات پاسخ ارائه خواهند کرد.
انگلا مرکل ۱۶ سال صدراعظم جرمنی بود و در سال ۲۰۲۱ در پایان دورۀ صدراعظمی اش از سیاست کناره گیری کرد.
انتظار می رود که اعضای پارلمان از خانم مرکل در این باره که حکومت به رهبری او چرا از بازگشت سریع طالبان به قدرت در افغانستان در آگست سال ۲۰۲۱ بی خبر بود ، خواستار وضاحت شوند.
از اوهمچنان سوال خواهد شد که شهروندان جرمنی و همکاران افغان شان چرا در جریان عملیات تخلیه با هرج و مرج رو به رو شدند.
کیومرث پور هاشمی یکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران ایران، در سوریه کشته شد
سپاه پاسداران انقلاب ایران می گوید که یک مشاور ارشد نظامی سپاه در سوریه کشته شده است.
بخش روابط عامۀ سپاه پاسداران در بیانیه ای روز پنجشنبه ۸ قوس گفت که کیومرث پورهاشمی معروف به «هاج هاشم» در حملات «تروریستهای تکفیری» چهارشنبه شب کشته شد.
در بیانیه همچنان آمده است که پورهاشمی برید جنرال و از «مدافعان حرم» زیارت بی بی زینب بود.
گزارش ها حاکی است که این فرماندۀ ارشد ایرانی در حملۀ تحریم الشام ، گروهی مخالف رژیم بشاراشد در حلب کشته شده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع اردو و جنگجویان تحریرالشام گزارش داده است که این گروه روز چهارشنبه در آخرین منطقۀ تحت کنترل مخالفان در شمال سوریه،عملیات نظامی گسترده را برضد اردوی سوریه آغاز کرد و برای اولین بار پس از چندین سال موفق به تصرف برخی مناطق شد.
این گروه در سال ۲۰۱۸ رسماً از سوی ایالات متحده به عنوان سازمان تروریستی معرفی شد.
بسیاری کشورهای جهان گروه تحریر الشام را به حیث یک گروه تروریستی می شناسند.
کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان وضعیت افغانهای مهاجر در اسلام آباد را بررسی میکند
کمشنری عالی ملل متحد در امور پناهجویان می گوید گزارش رسانه ها دربارۀ وضع احتمالی محدودیت بر سکونت افغان ها دراسلام آباد را دنبال میکند وبرای بدست آوردن جزئیات بیشتر با حکومت پاکستان درتماس است.
این نهاد سازمان ملل متحد می گوید که از سال ۱۹۸۰ به این سو از حکومت پاکستان بدلیل کمک با افغان ها وپناهجویان دیگر و حفاظت از آنها حمایت کرده است.
کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهجویان ( UNHCR) در خبرنامه امروز خود می گوید از حکومت ومردم پاکستان بدلیل میزبانی افغان ها در ۴۵ سال گذشته قدردانی می کند ومشکلاتی را که حکومت پاکستان بخصوص دربخش امنیتی به آن روبرو است درک میکند.
خبرنامه می افزاید که پناهندگان مانند افراد دیگر متعهد به رعایت قانون پاکستان اند واکثریت مهاجران افغان درپاکستان به قانون پابند اند و وضعیت آنها باید از دیدگاه انسانی دیده شود.
UNHCR از حکومت پاکستان خواسته که به تامین امنیت پناهجویان ادامه دهد.
وزیر داخله پاکستان محسن نقوی روز چهارشنبه گفت افغانان بعد از ۳۱ ماه دسمبر سال جاری برای بود و باش در اسلام آباد به اجازه نامه خاص پولیس نیاز خواهند داشت.
سید ناصر علی رضوی رئیس پولیس اسلام آباد روز چهارشنبه به رسانه ها گفت از جمله تقریبا هزار نفر دستگیر شده درجریان تظاهرات سه روز گذشته حزب تحریک انصاف ۵۶ آنان افغان استند.
محققان بریتانیایی معالجۀ جدیدی برای امراض تنفسی پیدا کردهاند
تحقیقکنندهگان برای اولین بار در ظرف ۵۰ سال، برای امراض جهاز تنفسی معالجه پیدا کردهاند.
تحقیقکنندهگان کینگز کالج بریتانیا میگویند که این معالجه میتواند یک انقلاب بزرگ در درمان امراض ریه یا شش ایجاد کند.
در این معالجه، یک ترکیب خاص دوا به وسیله سوزن بخشهای مختلف بدن را مرطوب میسازد تا سیستم معافیت یا دفاعی بدن عکسالعمل سریع نشان دهد.
این عکسالعمل سبب میشود که مرض اسما یا ذیقالنفس و دیگر امراض مربوط به شش رفع شوند و راه تنفس باز گردد. این امراض در نتیجه التهاب در جهاز تنفسی به میان میآیند.
دوایی که به این منظور تزریق میشود Benralizumab (بنرالیزوماب) یاد میشود که سیستم دفاعی یا معافیت وجود را بلند میبرد و التهابی را که در شش و راه تنفس وجود دارد، کمتر میسازد.