جهان
فلم عسل جایزه خرس طلایی را بدست آورد
این فلم از یک پسر حکایت می کند که برای یافتن پدر گمشده اش که یک زنبور دار است به جنگل می رود.
رومانیا با فلمی "اگر بخواهم اشپیلاق بزنم، می توانم" توانست جایزه دوم را کسب کند.
رومان پولنسکی که در سویس تحت نظارت قرار دارد جایزه بهترین کارگردان را در فلم "The Ghost Writer" یا نویسنده ارواح کسب کرد.
به جایزه بهترین هنر پیشه مرد در این جشنواره به گورگی دوبرگین در فلم روسی "این تابستان را چگونه به پایان رساندم" داده شد. کارگردان این فلم نیز جایزه فوق العاده ارایه هنر والا داده شد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
ادامه اعتراضات در ترکیه؛ دانشجویان به جادهها آمدند

دانشجویان معترض در ترکیه روز چهارشنبه پس از یک هفته از آغاز بزرگترین تظاهرات علیه رئیسجمهور رجب طیب اردوغان، دوباره به جادهها آمدند.
اعتراضات پس از بازداشت شاروال مخالف استانبول، اکرم اماماوغلو، در ۱۹ مارچ آغاز شد.
تظاهرات در استانبول و دیگر شهرها ادامه دارد.
از سوی هم حزب جمهوریخواه خلق از مردم خواسته است که روز چهارشنبه ساعت ۱۷:۳۰ از پنجرههای خود شعار اعتراضی سر بدهند.
در استانبول و انقره، دانشآموزان و دانشجویان با شعار "حکومت استعفا بدهد" در جادهها حضور یافتند.
تا عصر سهشنبه، وزارت داخله ترکیه اعلام کرد که پولیس نزدیک به یک ونیم هزار نفر را دستگیر کرده است.
آغاز همکاری مشترک پکینگ و اسلامآباد برای تأمین امنیت شهروندان چین در پاکستان

پکینگ و اسلام آباد کار در باره تدابیر امنیتی برای حفاظت اتباع چینی در پاکستان را به گونۀ مشترک آغاز کردهاند.
براساس خبرگزاری رویترز، خلیل هاشمی سفیر پاکستان در چین چهارشنبه ۶ حمل، در حاشیه نشست اقتصادی بائو در ولایت هاینان چین به خبرنگاران گفت که حفاظت از شهروندان چین که در پاکستان کار میکنند «مسئولیت ملی» پاکستان است و اسلام آباد در این راستا هر کار ممکن را انجام میدهد.
او گفت که دو کشور در بخش اشتراک معلومات از نزدیک کار میکنند تا اطمینان حاصل شود که اتباع چین در پاکستان مصئون اند.
در انفجار ماه اکتوبر ۲۰۲۴ در نزدیکی میدان هوایی شهر کراچی، ۲ تن از اتباع چین کشته شدند، پیش از این ۵ شهروند دیگر چین با یک راننده پاکستانی شان در مارچ همان سال در حمله مهاجمان در ایالت خیبرپختوانخوا کشته شدند.
پیکنگ پس از این حملات مرگبار، اسلام آباد را تحت فشار قرار داد تا تدابیر جدی امنیتی را برای حفاظت از شهروندان چین اتخاذ کند.
دهها عضو کانگرس ایالات متحده از رئیس جمهور دونالد ترمپ، خواستند تا در مورد دستور اجرایی خود برای تعطیلی USAGM تجدید نظر کند

ده ها عضو کانگرس امریکا روز سه شنبه از رئیس جمهور دونالد ترمپ، خواستند تا درمورد دستور اجرایی خود برای تعطیلی سازمان رسانه های جهانی امریکا (USAGM) تجدید نظر کند .
آنها استدلال کردند که تعطیل این سازمان تأثیر مخربی بر رسانه ها از جمله رادیو آزادی دارد و تنها به رقیبان ایالات متحده مانند روسیه، چین، ایران و کوریای شمالی کمک می کند.
در نامه ای به ترمپ که توسط بیش از ۴۰ عضو کانگرس امضا شد، آمده است که تعطیلی USAGM به اعتبار و جایگاه جهانی ایالات متحده در سراسر جهان آسیب می رساند.
نامه می افزاید اگرسازمان رسانه های جهانی امریکا تعطیل شود از هاوانا گرفته تا کاراکاس ، مینسک وتهران ، ملیون ها تن درجوامعی که آزادی رسانه ها درآن محدود است از دسترسی به معلومات محروم خواهند شد.
این اعضای کانگرس از رئیس جمهورترمپ خواستار شده اند تا با تجدید نظر در فرمان اجرائی خود از ادامه فعالیت مهم USAGM ونشرات شبکه های مرتبط به آن اطمینان حاصل کند.
رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی نیز از چندین دهه به اینسو درچوکات رسانه های USAGM نشرات دارد.
نشرات این رسانه برای افغانستان بتاریخ ۳۰ جنوری سال ۲۰۰۲ از سرگرفته شد.
گزارش نهاد های استخباراتی امریکا: ایران در حال ساخت سلاح هستهای نیست

براساس گزارش سالانه نهاد های استخبارات ایالات متحده، ایران در حال ساخت سلاح هستهای نیست.
این گزارش که تهدیدها علیه امریکا را ارزیابی کرده روزگذشته سه شنبه ۵ حمل منتشر شد.
براساس رادیو فردا بخش ایران رادیو آزادی، گزارش نهاد های استخبارات ایالات متحده، چین را به عنوان " تهدید نظامی و سایبری اصلی" علیه امریکا یاد کرده است.
همزمان تولسی گابارد رئیس استخبارات ملی امریکا روز گذشته در جلسه استماعیه کمیته اطلاعات سنای کشورش گفت که ایران در حال حاضر به دنبال ساخت سلاح هسته ای نیست هرچند به گفته ایران یکی از تامین کننده های اصلی تسلیحات برای روسیه در جنگ اوکراین است.
این در حالیست که دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا از زمان بازگشت به قصر سفید بارها گفته که ایران نباید به سلاح هسته ای دست یابد و با ایالات متحده در مورد یک توافق جدید هستهای به نتیجه برسد.
ترکیه منع اعتراضات را تمدید کرد؛ بازداشتها از ۱۱۰۰ نفر گذشت

مقام های ترکیه منع هرگونه اعتراض را تا ۱۲ حمل تمدید کردند.
این در حالیست که اعتراضات گسترده مردمی در شهرهای مختلف ترکیه از چهارشنبه گذشته جریان دارد.
دلیل این اعتراضات بازداشت اکرم امام اغلو، شاروال استانبول و رقیب اصلی سیاسی رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور خوانده شده است که چهارشنبه گذشته به اتهام فساد بازداشت شد.
براساس خبرگزاری رویترز، در جریان این تظاهرات بیش از ۱۱۰۰ نفر به شمول ۹ خبرنگار در سرتاسر ترکیه بازداشت شده اند.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، روزگذشته این اعترضات را "خشونت بار" خواند.
در همین حال شورای اتحادیه اروپا در مورد اقدامات پولیس ترکیه علیه معترضان ابراز نگرانی کرده و گفته که گزارش های از برخورد خشونت آمیز با معترضان دریافت کرده است.
رئیس جمهور بلاروس برای هفتمین دوره ریاست جمهوری این کشور سوگند خورد

الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس امروز سه شنبه برای هفتمین دوره ریاست جمهوری خود درحالی سوگند ادا کرد که گروههای حقوق بشر گفتند حکومت این رهبر خود کامه "غیرقانونی" است.
لوکاشنکو با دستیابی به ۸۶ فیصد آرا برنده ای انتخابات ۲۶ جنوری اعلان شد.
کشورهای غربی این انتخابات را جعلی خوانده محکوم کردند.
ده گروه مدافع حقوق بشر دربلاروس دراعلامیه مشترک روز سه شنبه خود گفتند که انتخابات درشرایط یک بحران عمیق حقوق بشر، فضای ترس ناشی ازسرکوب جامعه مدنی،رسانه های مستقل ومخالفان، صورت گرفت.
در عین حال، صدها تن از هواداران اپوزیسیون دموکراتیک بلاروس در سراسر اروپا، از جمله در لیتوانیا، پولند، و جمهوری چک، به مناسبت روز استقلال بلاروس تظاهرات برگزار کردند.
۲۵ مارچ مصادف است با سالروز اعلان استقلال بلاروس در سال ۱۹۱۸ وعموما توسط مخالفان حکومت بلاروس تجلیل می شود که اکثریت در تبعید به سر می برند یا از سوی رژیم لوکاشنکو بازداشت شده اند.
معترضان در ترکیه میگویند آماده ادامه اعتراضات تا مدت طولانی هستند

معترضان مخالف حکومت در ترکیه بعد از شش روز تظاهرات ودرگیری با پولیس میگویند آماده اند که به اعتراضات خود تا مدت طولانی تر ادامه دهند.
این تظاهرات هفته گذشته دراعتراض به بازداشت اکرم امام اوغلو شاروال استانبول و رقیب عمده رئیس جمهور اردوغان راه اندازی شد.
معترضان ادعای رئیس جمهور رجب طیب اردوغان را که این تظاهرات را نمایشی خوانده رد کردند.
اعتراضات جاری بزرگترین اعتراضات در چهار دهه اخیر در ترکیه شمرده میشود.
معترضان، احزاب مخالف حکومت، رهبران اروپا وگروه های مدافع حقوق بشر بازداشت شاروال استانبول را یک اقدام غیر دموکراتیک و دارای انگیزه سیاسی خوانده محکوم کرده اند.
روزانه هزاران نفر در چوک های مرکزی و پوهنتون های شهر های مختلف ترکیه گردهم می آیند، علیه رئیس جمهور اردوغان شعار میدهند و خواستار رهایی امام اوغلو و تطبیق عدالت می شوند.
محکمه گفته است که امام اوغلو، ۵۴ ساله، و حداقل ۲۰نفر دیگر به عنوان بخشی از یکی از دور تحقیقات درباره فساد که هفته گذشته آغاز شد، بازداشت شدهاند.
امام اوغلو که از اعضای حزب جمهوریخواه خلق، اپوزیسیون اصلی علیه حزب حاکم اردوغان است و همهی اتهامات را رد کرده و آن را «اتهامات غیرقابل تصور» خوانده است.
وزیر خارجه ایران مذاکره مستقیم با امریکا را رد کرد

وزیرخارجه ایران یکبار دیگر مذاکرات مستقیم با امریکا را رد کرده گفت که به نامه اخیر رئیس جمهور امریکا به موقع پاسخ ارائه خواهد شد.
عباس عراقچی در نشست خبری مشترک با همتای ارمنی خود ارارات میرزویان دریریوان درپاسخ به این سوال خبرنگار بخش ارمنی رادیو اروپای آزاد که آیا ایران آماده مذاکرات برای توافق اتومی با امریکا است؟ گفت ایران زیر فشار حد اکثری وتحت شرایط تهدید نظامی وافزایش تحریم های اقتصادی با امریکا مستقیما مذاکره نمی کند.
استیو ویتکاف نماینده خاص امریکا درامور شرق میانه روز یکشنبه درمصاحبه با شبکه فاکس نیوز ضمن تأکید بر اینکه امریکا اجازهٔ دسترسی ایران به سلاح هستهای را نخواهد داد.
رئیسجمهور امریکا سه هفته پیش در گفتوگو با شبکه تلویزیونی «فاکس نیوز» اعلام کرد که نامهای به علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی ایران ارسال کرده و پیشنهاد مذاکرات مستقیم داده است.
مذاکرهکنندگان روسی: گفتوگو با جانب امریکایی مفید بود

مذاکرهکنندگان روسیه میگوید که گفتوگوی دیروز آنان با جانب امریکایی، «شدید» ولی «مفید» بود.
گریگوری کاراسین، عضو هیئت روسی درمذاکرات دیروز در عربستان سعودی، به خبرگزاری تاس گفته است که دراین گفتگو ها مشکلاتی بسیاری مورد بحث قرار گرفت.
او گفته است: «ما در مورد همه چیز صحبت کردیم، گفتگوی فشرده بود، آسان نبود، اما برای ما و امریکاییها بسیار مفید بود.»
آقای کاراسین، که در گذشته برای مدت طولانی معاون وزیر خارجه روسیه بود، بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت که مذاکرات امریکا و روسیه ادامه خواهد یافت و سازمان ملل و سایر کشورها در آن مشارکت خواهند داشت.
او این اظهارات را پس از ۱۲ ساعت مذاکره در عربستان سعودی، ابراز داشت.
در حالیکه مذاکرات جریان داشت، حمله راکتی روسیه به شهر سومی اوکراین بیش از ۹۰ نفر از جمله ۲۳ کودک را مجروح کرد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، با ابراز تاسف گفت که این حمله تازه ترین نمونه از «تلفات، درد و ویرانی است، چیزی که اوکراین هرگز نمیخواست.»
زلنسکی گفت روسیه در صدد طولانی کردن جنگ است و برای وادار کردن روسیه به صلح اقدامات قوی و قاطع مورد نیاز است.
روسیه هم از یک حمله اوکراین گزارش داد. یک مقام درمنطقه اشغالی لوهانسک گفت درنتیجهی آتشباری توپخانه اوکراین شش نفر به شمول یک خبرنگار روزنامه ازویستیا کشته شدند.
مقامات روسیه: شش روسی به شمول دو خبرنگار در لوهانسک کشته شدند

مقامات و رسانه های روسیه می گویند روز دوشنبه در یک حمله هدفمند توپخانهی اوکراين شش نفر به شمول دو خبرنگار و راننده آنها کشته شدند.
این شش نفر در منطقه لوهانسک در شرق اوکراین که تحت کنترول روسیه است کار میکردند.
ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در یک اعلامیه در تلگرام گفته که این یک حمله طرحریزی شده توپخانه کییف بود.
رویترز مستقلانه این خبرهای روسیه را تائید نکرده و دفتر رهبری اوکراین هم تا ساعت ها پس از نشر این خبر به سوال های رویترز در این مورد چیزی نگفته است.
این حمله در حالی صورت میگیرد که مذاکره کننده گان روسیه و امریکا در عربستان سعودی گردهم آمده تا زمینه آتشبس اوکراین را پس از جنگ سه ساله روسیه فراهم کنند.