لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۷ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۰۷

«نشرات تلویزیون خصوصی «امروز» متوقف شد»


در تازه ترین اجلاس شورای وزیران افغانستان، به وزارت اطلاعات و فرهنگ و لوی څارنوالی این کشور دستور داده شده است تا نشرات تلویزیون خصوصی امروز را الی فیصله ثانی متوقف سازند.

داکتر حکیم عاشر رییس مرکز اطلاعات و رسانه های حکومت افغانستان گفت، این تصمیم در مطابقت با قانون اساسی افغانستان اتخاذ شده است.

آقای عاشر بر تلویزیون خصوصی امروز اتهام وارد کرد که در نشرات خود ارزش های ملی را مد نظر نه گرفته و برنامه های که از سوی این تلویزیون نشر می شوند، باعث دامن زدن مسایل مذهبی شده و وحدت ملی را آسیب می رسانند.
وی افزود:
« در مطابقت با قانون اساسی افغانستان، نشرات که تخریش کنند و یا ضد منافع ملی مردم افغانستان باشد، باید متوقف شود.
تلویزیون خصوصی «امروز» در برنامه هایش تلاش کرده تا موضوعات مذهبی را دامن بزند. روی همین ملحوظ شورای وزیران فیصله کرد تا نشرات این تلویزیون الی امر ثانی متوقف شود.»

تلویزیون خصوصی «امروز» بیشتر از دو سال قبل در کنار ده ها تلویزیون خصوصی دیگر نشرات دارد.

طی ماه های اخیر، این تلویزیون کشور همسایهء ایران را به مداخله در امور داخلی افغانستان و برخورد نا درست و غیر انسانی با مهاجران افغان در آن کشور متهم کرده و در کنار این، بار ها به نشر هم چو موضوعات انتقادی پرداخته است.

مسوول این تلویزیون چندین بار تظاهرات را با اشتراک هوادارانش در شهر کابل و حتی در شماری از ولایات به راه انداخته است.

در همین حال نجیب الله کابلی عضو ولسی جرگه افغانستان و مسوول تلویزیون خصوصی امروز در حالیکه از فیصله شورای وزیران در خصوص قطع نشرات این تلویزیون انتقاد کرد، گفت که رییس جمهور افغانستان این تصمیم را از اثر فشار شماری از افراد و احزاب سیاسی داخل کشور، اتخاذ کرده است.
آقای کابلی افزود:
« این قضاوت غیر عادلانه است. ما هیچ وقت اختلافات قومی و سمتی را دامن نمی زنیم به خاطریکه همه برادر هستیم. ما فقط مداخلهء ایران را برملا ساختیم و آنها مزدور های خود را دستور دادند تا یک انگیزه برای آقای کرزی ایجاد کنند و آقای کرزی را بالای تلویزیون «امروز» عصبانی ساختند.
من به صفت یک شخص که حزب سیاسی دارم و وکیل پارلمان استم باز هم بالای ملت افغانستان صدا می کنم تا تلویزیون ما را کمک کند.»

این تصمیم حکومت افغانستان باعث واکنش شدید نهاد های ژورنالیستی در کشور نیز شده است.

رحیم الله سمندر رییس انجمن آزاد خبرنگاران افغانستان این تصمیم شورای وزیران را یک دسیسه خواند و گفت که انگیزهء سیاسی دارد.

آقای سمندر نیز تاکید کرد که شماری از اشخاص که مناقع بیگانه ها را در کشور حمایت می کنند، برای گرفتن تصمیم در زمینه، رییس جمهور را تحت فشار قرار داده اند.
وی گفت:
«برخورد که با تلویزیون امروز می شود، این اولین مرتبه نیست و همیشه این برخورد ها خلاف قوانین افغانستان بوده است. حتی اگر شورای وزیران کدام انتقاد در این مورد داشت، این صلاحیت کمسیون تخطی رسانه ای است که فیصله کند که آیا نشرات یک رسانه قطع شود یا خیر.
به فکر من در این تصمیم شورای وزیران، دست یک تعداد از افراد و اشخاص دخیل می باشد.»

آقای سمندر علاوه کرد که انتقاد بالای نشرات تلویزیون خصوص امروز یک تخطی رسانه ای است و باید این موضوع به کمسیون تخطی رسانه ای راجع ساخته می شد.

آقای سمندر از فیصلهء اجلاس شورای وزیران در مورد قطع نشر برنامه های بازی بخت در تلویزیون های خصوصی«طلوع» و «1» نیز انتقاد کرد.

ولی گفت که تلویزیون های خصوصی و رادیوها در نشرات شان به ارزش های اسلامی و جامعهء افغانی توجهء بیشتر مبذول بدارند.

رادیو آزادی تلاش کرد تا در این مورد نظر وزارت اطلاعات و فرهنگ را نیز داشته باشد، ولی با وجود تماس های مکرر مقامات این وزارت از دادن توضیحات در مورد خورد داری کردند.

پس از سقوط طالبان در افغانستان ده ها شبکهء خصوصی رادیویی و تلویزیونی جواز فعالیت را از وزارت اطلاعات و فرهنگ دریافت کرده و در مرکز و ولایات نشرات دارند.

ولی به باور کارشناسان، بسیاری این ارگان های نشراتی فاقد کارمندان مسلکی بوده و به همین علت نشرات شان خالی از کاستی نمی باشد.


گزارشگر: حمید پژمان
XS
SM
MD
LG