لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۳۶

روسای جمهور ۴ کشور آسیایی در مورد امنیت منطقوی بحث میکنند


محمود احمدی نژاد رییس جمهور ایران و آصف علی زرداری رییس جمهور پاکستان به روز شنبه وارد دوشنبه پایتخت تاجکستان شدند تا با حامد کرزی رییس جمهور افغانستان و مهماندار شان امام علی رحمان رییس جمهور تاجکستان در مورد امنیت منطقوی با هم مذاکره نمایند.

پایتخت جمهوری تاجکستان اخیراً محل رفت و برگشت برای مذاکرات مقامات بلند پایه روی مسایل مختلف از انعکاسات در مورد جنگ در افغانستان گرفته تا ظهور تندروان اسلامی در منطقه و قاچاق مواد مخدر بوده است.

سفارت ایالات متحده امریکا در دوشنبه در یک اعلامیه ای گفته است که مارک گراسمن نماینده ایالات متحدهء امریکا برای افغانستان و پاکستان نیز با استفاده از فرصت با جاوید لودین معین وزارت خارجهء افغانستان و جلیل عباس جیلانی سکرتر خارجی پاکستان در پایتخت تاجکستان ملاقات و در مورد روند تلاش های صلح به رهبری افغانستان با آنها بحث و مذاکره می نماید.

حامد کرزی رییس جمهور افغانستان در ماه گذشته بعد از بازگشت از پاکستان، از رهبری طالبان دعوت نمود تا به صورت مستقیم گفتگوهای صلح را با حکومت افغانستان آغاز کنند و از پاکستان نیز خواست تا به منظور ختم جنگ ده ساله در افغانستان از روند مذاکرات صلح با طالبان حمایت نماید.

طالبان در هفته گذشته گفتگو های صلح با ایالات متحده امریکا را روی موضوع رهایی زندانیان طالبان از زندان گوانتانامو قطع نمود. اما قلم الدین یک عضو شورای عالی صلح افغانستان به رادیو آزادی گفت که تماس ها در مورد آغاز دوباره مذاکرات با طالبان جریان دارد و امید که این روند بار دیگر آغاز شود.

هیلاری کلنتن وزیر خارجه امریکا به روز چهارشنبه گفت، واشنگتن در گفتگو های صلح با طالبان، راه را باز گذاشته و ایالات متحده امریکا همچنان به غرض ختم جنگ در افغانستان به حل سیاسی موضوع متعهد می باشد.

اما یونس فکور یک تحلیل گر افغان می گوید، با طالبان باید از یک طرف جنگ کرد و از سوی دیگر دروازه مذاکرات را باید باز گذاشت.

آقای فکور افزود:

« طالبان یک گروه افراطی سیاسی است که از دین اسلام بحیث وسیله استفاده می نماید و اعمال آنها ترور، کشتن و سوختاندن مکاتب است و به این وسایل می خواهد به هدف برسد. با این گروه هم باید جنگ کرد و هم در مذاکره را باز گذاشت.»

حبیبه دانش یک عضو ولسی جرگه افغانستان می گوید، پاکستان در داخل هم از لحاظ امنیتی و هم از لحاظ اقتصادی به مشکلات بزرگ مواجه است و از سوی دیگر تحت فشار بین المللی قرار دارد تا ریشه های شورش و تروریزم را در داخل کشورش از بین ببرد.
زمانیکه این ریشه ها از بین رفت، طالبان مجبور خواهند شد به صلح راضی شوند.
XS
SM
MD
LG