لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۳ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۲۳

سازمان عفو بین الملل: در اروپا مسلمانان در معرض تبعیض قرار دارند


یک گزارش تازهء سازمان عفو بین الملل (Amnesty International) به مواردی اشاره می کند که در اثر برخورد دوگانهء فرهنگی و مذهبی در حال گسترش در برخی کشور های اروپایی مسلمانان بطور دوام دار در معرض تبعیض قرار داشته، از امکانات کاری و تحصیلی محروم ساخته شده اند.

گزارش تازهء سازمان عفو بین الملل (Amnesty International) که بنام «انتخاب، پیش داوری و تبعیض بر ضد مسلمانان در اروپا» یاد شده، زنده گی مسلمانان را در کشور های فرانسه، سویس، بلجیم، هسپانیا و هالند مورد بررسی قرار داده است.

دریافت های سازمان عفو بین الملل نشان می دهد که به خاطرعادت پیش داوری، قضاوت های تبعیض آمیز و همچنان معافیت از مجازات دراین کشورهای اروپایی، کسانیکه به شیوهء خاص لباس پوشیده، چادر بسر می کنند و یا هم نشانه های از وابسته گی بدین اسلام را با خود دارند؛ با دشوارهای در زمینه های کاری و تحصیلی مواجه اند.

مرکز خبری رادیو آزادی می نویسد:
گزارش سازمان عفو بین الملل موارد متعددی از تبعیض را ثبت کرده است که سیستم حقوقی برخی کشورهای مانند سویس به آن اجازه می دهد. سیستم حقوقی که نوع تفکرنادرست مانند ممنوعیت برخی اشکال لباس اسلامی را رسمی ساخته است.

رهنمود اتحادیهء اروپا در مورد استخدام که باید در همهء کشور های عضو آن اتحادیه مراعات شود، برخورد براساس دین و عقیده را تبعیض شمرده است. قوانین محلی کشور های بلجیم، فرانسه، هالند و هسپانیا نیز انعکاس دهندهء این قوانین است.

مارکو پرولینی (Marco Perolini) کارشناس مسایل مربوط به تبعیض در سازمان عفو بین الملل (Amnesty International) با اظهار اینکه در برخی مناطق اصلاً در این مورد قانونی وجود ندارد، می گوید:
«آن چه را که ما در برخی از کشورهای مانند فرانسه، هالند و بلجیم دریافتیم، اینست که قوانین موجود بطور درست آن تطبیق نشده و این مساله طبعاً قابل نگرانیست. از جانب دیگر در برخی از کشورها، بطور خاص سویس که عضویت اتحادیهء اروپا را ندارد، قوانین جامع بر ضد تبعیض وجود نداشته، در سویس قوانین مشخصی که تبعیض را براساس دین و عقاید در ساحهء کاری ممنوع قرار دهد، وجود ندارد.»

سازمان عفو بین الملل می نویسد، به کارفرما ها اجازهء تبعیض داده شده است تا تصاویر کمپنی هایشان را نزد مشتری ها از سمبول های عقیده وی و فرهنگی حفظ کنند.

مسالهء حجاب یا پوشانیدن چهره، اساس بحث ها را در کشور های اتریش، بلجیم، هالند، هسپانیا، بوسنیا، دنمارک، فرانسه، ایتالیا، سویس و بریتانیا تشکیل می دهد که از آن جمله فرانسه وبلجیم آن را ممنوع ساخته اند.

مارکو پرولینی (Marco Perolini) با اظهار اینکه همچو قوانین یک تخطی از آزادی عقیده و بیان مسلمانان در اروپا به شمار می آید، می گوید:
«با پذیرفتن تحریم ها و ممنوعیت های عام، آنچه را که ما تحت سوال قرار می دهیم، استندردهای بین الملللی حقوق بشر است.»

در این گزراش سازمان عفو بین الملل، همچنان مکاتب عامه در کشور های اروپایی مورد بررسی قرار گرفته است که در آن دختران مسلمان مورد تبعیض قرار داشته، از پوشیدن چادر ممنوع ساخته شده اند.

سازمان عفو بین الملل از کشور های اروپایی خواسته است با جدیت در زمینهء تطبیق قوانین موجود تلاش کرده، راه های دریابند که از برخورد دوگانه و تبعض آمیز با مسلمانان جلوگیری شود.

به گفتهء مارکو پرولینی از شیوع گرایش های باید جلوگیری شود که پایهء عقاید را در بسیاری از کشورهای اروپایی تشکیل می دهد که می گویند، «اسلام درست است و مسلمانان مشکلی ندارند به شرط اینکه زیاد به چشم نخورند.»
XS
SM
MD
LG