لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۷ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۱۴

آیا اوباما و رامنی افغانستان را فراموش کرده اند؟


نشریه نیویورکر به این نظر است که مشکلات در داخل افغانستان و ماجراهای روز افزون در این کشور سبب شده است که دو کاندید ریاست جمهوری امریکا در مبارزات انتخاباتی خود از افغانستان کمتر نام ببرند.

نشریه نیویورکر می نویسد، در حالی که سه ماه به انتخابات ریاست جمهوری امریکا مانده است، چرا یک نوع توطئه خاموشی در رابطه با افغانستان در مبارزات انتخاباتی این کشور مشاهده می شود.

نویسنده مطلب در نیویورکر «دیکستر فیل کینس» می نویسد اگر شما به جنگ افغانستان دقت کنید دو کاندید شاید گپ زیاد در مورد آن نداشته باشند که در انتخابات منبع امید برای آنها گردد.

هر کس می تواند در این مورد نظر مختلف داشته باشد، اما دو کاندید یعنی رییس جمهور اوباما از حزب دموکرات و رقیبش میت رامنی از حزب جمهوی خواه هر دو موقف مشابه دارند، یعنی می گویند که آنها بیشتر به بحران اقتصادی داخلی این کشور توجه دارند.

اما در حقیقت، به نوشته نشریه هیچ یک از این دو کاندید نمی داند که موضوع افغانستان را چگونه مطرح کند.

در حدود 28 ماه مانده است که امریکا عملاً جنگ را در افغانستان خاتمه بدهد، اما آیا افغانستان واقعاً به یک کشور دلخواه امریکا تبدیل شده است.

به نوشته نشریه، وقایع چند روز اخیر چنین نشان می دهد که امریکا هنوز در افغانستان به هدف خود نرسیده است.

نشریه موضوع استیضاح وزرای دفاع و داخله افغانستان را مطرح نموده و می نویسد که این دو وزیر بخاطر فساد اداری بیش از حد در ادارات شان بی کفایتی و خویش خوری سلب اعتماد شدند.

وزیر داخله به این هم متهم شد که تمام وزارتش را از یک قوم و یک جناح سیاسی خاص پر کرده که در صورت خروج قوای امریکا از افغانستان موازنه قدرت را در این کشور برهم خواهد زد.

موضوع دیگری که نشریه به آن اشاره می کند، اتهامات فساد علیه وزیر مالیه افغانستان است.

نویسنده که چندین بار با وزیر مالیه افغانستان شخصاً صحبت کرده می نویسد، اسنادی را که تلویزیون طلوع بر علیه وزیر مالیه نشان داد اکثراً اسناد اصلی بودند که وزیر مالیه افغانستان هم از آن انکار نکرده است.

نشریه جزیات تمام این اسناد و استدلال وزیر مالیه و موقف تمام جناح ها را بررسی کرده و می نویسد که به هر شکلی که باشد این یک ماجرای دیگر در نظام افغانستان است.

اما نشریه می پرسد که چرا این همه ماجرا های افغانستان باید برای مردم امریکا اهمیت داشته باشد؟

در پاسخ به این پرسش نشریه نیویورکر می نویسد، بیاید موضوع را از یک زوایه دیگر ببینیم. بعد از 4 صد ملیارد دالر مصرف و کشته شدن 2 هزار امریکایی در افغانستان آیا امریکا خواهان به قدرت رسیدن چنین یک حکومت معیوب و فاسد، در این کشور بود.

نشریه سوال می کند، یک سیستمی که در وقت حضور امریکا نمی تواند به پای خود بی ایستد، بعد خروج قوای آن چه خواهد شد؟

شاید امروز مردم نخواهند و یا نتوانند درست در مورد آن قضاوت کنند، اما این موضوع بدون شک برای کسی که رییس جمهور بعدی امریکا می شود مهم نیست کی باشد، مطرح خواهد بود.
XS
SM
MD
LG