لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۰ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۳۸

تعداد زنان و اطفال معتاد به مواد مخدر در جوزجان افزایش یافته است


شماری از زنان قالین باف که در مرکز شهر شبرغان و اطراف آن به منظور زمینه سازی پیشبرد کار شان برای اطفال خود مواد مخدر می دهند، تعداد اطفال اعتیاد به مواد مخدر شان افزایش یافته و در وضعیت بسیار نگران کننده به سر می برند.

حلیمهء 45 ساله خانمی است که در قریه چکش ولسوالی آقچه زنده گی می کند و مادر پنج فرزند است، او یک قالین باف ماهر و زحمتکش بوده که نیم عمرش را در بافنده گی سپری کرده ولی متاسفانه قالین بافی و مشکلات روز گار قدش را خمیده ساخته و در اثر استفاده زیاد مواد مخدر دندان هایش فرسوده و سر و صورتش را نیز سفید کرده است.

وی در صحبت با رادیو آزادی گفت:

« قالین بافی پیشهء اکثر زنان قریه ما است، همهء آنها از صبح تا شام در خانه های شان به قالین بافی مصروف می باشند. مرد های ما به کار های دهقانی و دکان داری و یا هم به همکاری زنان در قالین بافی می پردازند. وقتی که نوزادان ما مزاحم کار ما می شوند ما بخاطر خواب طولانی توته های تریاک را می خورانیم و وقتی که بزرگ شدند معتاد به بار می آیند. »

خانم حلیمه می گوید: به همین گونه پنج اولاد خود را معتاد به مواد مخدر ساختم و در یک فامیل به شمول پدر اولاد ها، هفت تن معتاد به مواد مخدر هستیم و همه هست و بود خود را در این راه به مصرف رساندیم و حالا محتاج یک لقمه نان خشک می باشیم، اگر دولت و یا کس دیگر ما را کمک نکند، شاید بمیریم.

محمد رجب یک تن از باشنده گان قریه گلگون توقی شهر شبرغان نیز گفت:

« بیشتر قالین بافان در قریه ما معتاد به مواد مخدر شده اند که این باعث شده است تا این طبقه از مردم از نگاه جسمی و روحی ناتوان و ضعیف به بار آیند. تنها در قریه ما 95 درصد زنان قالین باف به مواد مخدر و پودر معتاد اند. »

داکتر عبدالغفار خوشیوال مسوول شفاخانه 50 بستر ولایت جوزجان با تایید آمار بلند زنان و اطفال اعتیاد به مواد مخدر می گوید:
« تعداد معتادین زن و اطفال سال به سال در این ولایت بالا می رود و ما از آغاز سال روان
1391 تا به حال بیشتر از 250 تن معتادین را تداوی نمودیم که 35 تن آنان را اطفال خورد سن تشکیل می دهد.»

انجنیر غلام سخی رضوانی مسوول ادارهء مبارزه با مواد مخدر جوزجان نیز تایید می کند که میزان آمار اطفال اعتیاد به مواد مخدر در ولایت جوزجان بالا رفته اما آنها بخاطر جلوگیری از این مواد از طریق ریاست ارشاد حج و اوقاف، امور زنان و ریاست معارف پروگرام های را روی دست گرفته اضرار آن را برای مردم آگاهی داده اند.

قریه های گلگون توقی، قوچین و تنکه در مرکز شهر شبرغان، قریه سرخ، چکش و جنگل اریغ در ولسوالی آقچه از مناطقی اند که بیش از 90 درصد ساکنان این قریه ها به ویژه زنان و اطفال عادت استفاده مواد مخدر را داشته و به گفته مسوولان، بیشترین اطفال اعتیاد به مواد مخدر را با خود دارند.


گزارشگر: محمد عالم رحمانیار
XS
SM
MD
LG