لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۷ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۴۲

یک نمایشگاه به هدف کاریابی برای زنان در کابل برگزار شد


کامله صدیقی مسوول دفتر خدمات تجارتی کاویان
کامله صدیقی مسوول دفتر خدمات تجارتی کاویان
نمایشگاه به هدف کاریابی برای زنان و دختران افغان از سوی یک نهاد خدمات تجارتی خصوصی بنام کاویان در کابل برگزار گردید.

مسوولان دفتر خدمات تجارتی کاویان می گویند، 70 درصد زنان که از طریق پروژه ارتقاء ظرفیت تحت آموزش قرار می گیرند شامل کار شده و یا در معاشات شان تغییر مثبت وارد می شود.

در نمایشگاه که به روز یکشنبه زیر نام کار بازار از سوی دفتر خدمات تجارتی کاویان در کابل برگزار شده بود زنان و دختران افغان که دور کوتاه مدت آموزشی را فرا گرفته بودند با مسوولان کمپنی های خصوصی معرفی شدند.

کامله صدیقی مسوول این دفتر در صحبت با رسانه ها گفت، در پروژه آموزش کوتاه مدت به تعداد 260 تن از زنان و دختران سطح متوسط شرکت های خصوصی و دختران تحصیل کرده منتظر به کار، شامل بودند.

وی در مورد هدف برگزاری نمایشگاه چنین گفت:

« هدف ما از برگزاری نمایشگاه کار این است تا بتوانیم از طریق کمپنی های بزرگ برای دختر خانم ها زمینه کار را مساعد سازیم از جمله 120 نفر توانستیم تا حال برای پنجاه و یک نفر شان کار پیدا کرده و موقف کاری شان را بالا ببریم. پروژه ما ادامه دارد ما امیدوار هستیم که الی سه ماه آینده تمام خانم ها را در کمپنی ها مقرر نمائیم.»

پروژه ارتقاء ظرفیت به همکاری اداره ایالات متحده امریکا و برنامه توسعه نیروی کار از سوی خدمات تجارتی کاویان برای زنان و دختران افغان راه اندازی شده است.

کامله صدیقی می گوید، از سال 2004 میلادی تا اکنون، 44 پروژه را در بخش آموزش و ارتقاء ظرفیت راه اندازی کرده و تا حال حدود 4000 نفر را تحت آموزش های مسلکی قرار داده اند.

مسوولان اتاق تجارت و صنایع افغانستان در این نمایشگاه تعهد کردند که زمینه کار برای فارغان را در کمپنی های خصوصی مساعد می سازند.

اما شماری از دختران آموزش دیده تقاضا دارند تا زمینه کار در جا های مناسب برای شان جستجو گردد که به گفته آنان با فرهنگ و کلتور افغان ها مطابقت داشته باشد.

از سوی دیگر این دختران خواهان توسعه این پروژه به ولایات افغانستان شده اند:

« ما در این کورس بسیار مسایل را آموختیم و ما آرزو داریم که برای ما کار مناسب و در جای مناسب جستجو کنند.
اگر این برنامه ها به سطح افغانستان توسعه پیدا کند حتی در ولایات و برای خانم های که آگاهی درست ندارند برای شان زمینه مساعد شود کار بهتر خواهد بود.»


در این حال مقام های حکومت افغانستان نیز می گویند یک سلسله برنامه های را جهت ایجاد زمینه کار برای افغان ها بخصوص زنان روی دست دارند.

اما انتقاد های وجود دارد که طی بیش از ده سال گذشته حکومت نتوانسته سهم قابل ملاحظه را در عرصه تجارت و اقتصاد به زنان این کشور فراهم بسازد.

این انتقاد ها در حالی مطرح می شوند که گفته می شود در حال حاضر 950 کمپنی خصوصی ریاست و یا معاونیت آن از سوی زنان اداره می شوند.


جاوید حسن زاده
XS
SM
MD
LG