لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۴ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۲۷

فارغان مرکز افغان- کوریا: برای ما زمینه کار مساعد نشده است


شماری از فارغان مرکز فنی و مسلکی افغان- کوریا از عدم عملی شدن وعده های مسوولان این مرکز انتقاد می کنند.

فارغان این مرکز می گویند، با آن که در بخش های مخلتف مسلکی و حرفه یی این مرکز آموزش دیده اند، اما تا حالا زمینه کار به آنها مساعد نشده است.

آنها می گویند که به هنگام شمولیت در این مرکز، مسوولان به آنها وعده های زیادی کرده بودند، اما تاکنون در عمل این وعده ها پیاده نشده اند.

این فارغین می گویند که مرکز مسلکی افغان – کوریا وعده مساعد ساختن زمینه کار را برای شان کرده بودند اما حالا که زمانی فراغت آنان فرا رسیده مسوولان این مرکز از وعده در این ارتباط انکار می کنند.

دو تن از این شاگران به رادیو آزادی چنین گفتند:

«اسم من جمیله است یکی از متعلمین بخش انگلیسی افغان- کوریا استم.
برای ما بخش انگلیسی در چهارونیم ماه تدریس کرد، اما برای ما سرتیفکیت شش و نیم ماهه را دادند، وعده های را که با ما کرده بودند انجام ندادند یکی از وعده کرایه موتر بود که به بخش انگلیسی ندادند.»


« در اینجا به ما وعده کردند که پس از فراغت تان زمینه کار را در یک جای مشخص فراهم می سازیم اما تا حالا افرادیکه فارغ شده اند، بیکار مانده اند.»

مرکز فنی و مسلکی افغان- کوریا در بخش های مختلف مسلکی جوانان را آموزش می دهد.

به روز چهارشنبه 222 تن از شاگردان این مرکز از بخش های انگلیسی، کمپیوتر و خیاطی سند فراغت گرفتند.

به اساس گزارش ها، از سال 2004 به اینسو که مرکز فنی و مسلکی افغان- کوریا به کار آغاز کرده و صد ها دختر و پسر را آموزش داده است.

در این حال میر جلال الدین هشام رییس مرکز فنی و مسلکی افغان- کوریا با اشاره به دست آورد های این مرکز می گوید که در نظر است که در سال 2014 میلادی به صدها فارغ این مرکز در کشور های عربی زمینه کار مساعد شود.

آقای هشام شکایات محصلان این مرکز را بی اساس خواند و گفت که در آینده در شیوه جلب و جذب شاگرد به این مرکز هم تغییراتی به میان می آید:

« در صورتیکه افغان- کوریا با این وسایل و تجهیزات، با این نظام آموزشی که 80 درصد آن به شکل عملی است فارغین اینجا صاحب کار نشود، به هیچ وجه در افغانستان موسسه وجود ندارد که شاگردان آن صاحب کار شود.
وقتیکه افرادیکه صد فیصد نظری درس می خوانند در مارکیت صاحب کار می شوند، فارغان افغان - کوریا که 24 ساعت شان با کار عملی و با ماشین آلات سروکار دارند، اکثریت شان حتماً صاحب کار می شوند به استثنای آن تعداد از خواهران که برای ادامه تحصیل به موسسات تحصیلات عالی بروند.»


در عین حال حسام الدین همراه معین وزارت کار و امور اجتماعی می گوید که در نظر دارند سهم زنان معلول را در مرکز فنی و مسلکی افغان - کوریا 30 درصد افزایش بدهند.

به گفته آقای همراه، آنها می خواهند که به کمک مرکز فنی و مسلکی افغان- کوریا در تمام ولایات کشور مراکز را برای آموزش جوانان ایجاد کنند.

کارشناسان برعلاوه ناامنی و موجودیت فساد اداری، سطح پایین آموزش و کمبود کدر های مسلکی و حرفه یی را یکی از عوامل عمده بی کاری در کشور می داند.

آنها می گویند که به سبب همین کمبود کدر های مسلکی و حرفه یی هم اکنون در افغانستان تعدادی زیاد اتباع کشور های خارجی به خصوص پاکستان مصروف کار و بار اند.

جمشید حبیب زاده
XS
SM
MD
LG