لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۰۰

رقبای اوباما توافقنامه موقت با ایران را به دیده شک می نگرند


توافقنامهء موقت ایران با قدرت های جهان روی برنامه هسته یی ایران، یک تحول در سیاست خارجی بارک اوباما رییس جمهور ایالات متحدهء امریکا است که او همیشه آن را در نظرداشت.

بر اساس گزارش خبر گزاری فرانس پرس، به همین دلیل رقبای جمهوریخواه رییس جمهور امریکا در مورد این قرارداد شک و تردید دارند و به آن به چشم دوکتورین دیپلوماتیک ضعیف و علاقمند برای کنار آمدن با دشمن در بهای از دست دادن دوست می نگرند.

این توافق که پس از مذاکرات شدید بین ایران و قدرت های جهان بدست آمد، بزرگ ترین موفقیت در بیش از 30 سال خصومت بین تهران و واشنگتن پنداشته می شود.

اگر ابتکار عمل ایران فرا تراز مسالهء اتمی این کشور به تحلیل گرفته شود، این یک پیشنهاد باز برای اوباما بود که بتواند منحیث یک رییس جمهور آنچه را که از گذشتهء خود به ارث برده متحول سازد.

بارک اوباما رییس جمهور ایالات متحدهء امریکا، با این قرارداد حرف های ادارهء بوش که ایران را محور شرارت دانسته بود، رد کرد و با پیشنهاد گفتگو با دشمنان به شمول ایران بنیاد پالیسی خارجی امریکا را تکان داد.

بارک اوباما با اشاره به پیشنهاد جان اف کندی و رونالد ریگن روسای جمهور سابق امریکا در باره گفتگو با شوروی وقت گفت:
این اقدام که گویا عدم مذاکره با دشمنان مجازات آن هاست عاقلانه نیست.“
بارک اوباما در بیانیه اش در اولین مراسم تحلیف خود دست دوستی را به تمام دشمنان امریکا، پیش کرد. اما دردور اول ریاست جمهوری اش درمورد اینکه ایران را به میز مذاکره بکشاند، موفق نشد.

رقبای آن بارک اوباما در داخل امریکا به این سیاست او قانع نیستند.

تعدادی از آنها مانع گفتگو با کشور می شدند که از ایالات متحده برای چندین دهه به عنوان امپراتوری شر یاد می کرد.

باب کارکر یکی از اعضای ارشد کمیته روابط خارجی مجلس سنای امریکا به شبکهء تلویزیونی فاکس نیوز امریکا گفت:
” اداره بارک اوباما سخنان زیاد می گوید، اما پیگیری آن خیلی اندک و محدود است.“

به گفتهء خبرگزاری فرانس پرس، برای مایک روگر رییس کمیتهء استخبارات مجلس نماینده گان امریکا، ایران مجوزی برای ادامه غنی سازی یورانیم بدست آورد. چیزیکه تمام جهان در تلاش متوقف نمودن آن بود.

اما باراک اوباما رییس جمهور امریکا این توافق را "نخستین گام مهم به سوی یک حل همه جانبه" نزاع اتمی با ایران خواند. او این توافق را مهمترین پیشرفت واقعی با ایران در دوره ریاست جمهوری خود عنوان کرده است.
از سوی دیگر، رهبران جهان از این موافقتنامه به طور محتاطانه استقبال کردند.
XS
SM
MD
LG