لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۴۹

لوشریم: برای مراکز حمایوی زنان خدمات یک سان فراهم خواهد شد


اداره بین المللی انکشاف حقوق «IDLO» می گوید پس از این برای تمام مراکز حمایوی زنان در افغانستان، خدمات معیاری یک سان فراهم خواهد شد.

مسوولان این اداره می گویند، با بلند بردن مهارت های آموزشی کارمندان مراکز حمایوی زنان می توان در خصوص رسیده گی به قضایای زنان متضرر از خشونت کمک بیشتر کرد.

مسوولان این اداره می گویند که به همین هدف، طرزالعملی را به همکاری شبکه خانه های امن و وزارت امور زنان افغانستان تهیه کرده اند که از سوی اداره بین المللی مبارزه با مواد مخدر و تنفیذ قانون وزارت امور خارجه ایالات متحده امریکا تمویل می شود.

میری لوشریم رییس این اداره روز چهارشنبه در نشستی که از سوی وزارت امور زنان در کابل برگزار گردیده بود روی حمایت و تامین حقوق مراجعین خانه های امن و دسترسی خدمات یک سان حقوقی به آنان تاکید کرد:

" طرزالعملی که تهیه گردیده، هدف از آن هماهنگی برنامه ها و فعالیت های مراکز حمایوی زنان می باشد. سازمان بین المللی انکشاف حقوق یا ایدیلو با مراکز حمایوی زنان همکاری می کند تا خدمات بهتر و موثرتر برای مراجعین مراکز حمایوی زنان فراهم سازد. فعالیت های که در این قسمت صورت گرفته و می گیرد، آموزش فعالین مراکز حمایوی زنان، وکلای که در این بخش کار می کنند و همچنان در قسمت حصول اطمینان از تطبیق قانون منع خشونت علیه زنان همکاری می کند."

وزارت امور زنان افغانستان می گوید، در حال حاضر، 24 مرکز حمایوی زنان که بنام خانه های امن برای زنان متضرر از خشونت ها، نیز یاد می گردند به شمول مرکز در برخی از ولایات این کشور فعالیت دارند.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می گوید، در سه ماه اول سال روان بیش از یک هزار و پنجصد مورد خشونت علیه زنان در دفاتر این کمیسیون به ثبت رسیده است.

وزارت امور زنان می گوید، قربانیان خشونت های خانواده گی که به خانه های امن پناه برده اند، در مدت اقامت موقت شان در این مراکز و نیز رسیده گی به دوسیه های شان علیه عاملین خشونت ها، تا حد امکان از حمایت های لازم بهره مند می گردند.

اما این وزارت به منظور هماهنگی بهتر امور، تطبیق راهکار های شفاف را لازم می داند که در چوکات طرزالعمل جدید فراهم خواهد شد.

سعیده مژگان مصطفوی معین مسلکی این وزارت گفت:

" قطع اعضای بدن، نه در فرهنگ ما و نه در اسلام بوده، برای جلوگیری و محار کردن خشونت ها و پیگیری قضای خشونت ما نیازمند این هستیم که طرزالعمل ها و رهنمود های خاص داشته باشیم.

امروز صحبت های زیادی در مورد خانه های امن صورت می گیرد اما هر قدری که کار ما شفاف تر و واضح تر باشد این باعث خواهد شد تا کوچکترین انتقادی نه بالای ما و نه بالای مراکز حمایوی زنان باشد."

با آنکه در سال های اخیر خشونت های خانواده گی، پای برخی از زنان و کودکان افغان را به مراکز حمایوی زنان یا خانه های امن کشانیده اما موجودیت این مراکز تاکنون در جامعه سنتی افغانی برای بسیاری از افغان ها پذیرفتنی نیست.

با این همه جامعه جهانی بخصوص ایالات متحده امریکا متعهد است که برای حمایت و تامین حقوق زنان افغان به کمک هایش ادامه می دهد.

ویدا بره کی

XS
SM
MD
LG