لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۰۰

فروتن: در تلاش افزایش مراکز تداوی معتادان هستیم


مقامات در وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان می گویند که در نتیجه تلاش های حکومت در حال حاضر ظرفیت تداوی معتادین شش درصد بلند رفته است.

در حالیکه به گفتهء آنان در سال های گذشته این رقم تنها یک درصد بوده است.

در یک برنامه مشترک وزارت مبارزه با مواد مخدر و صحت عامه افغانستان روز یکشنبه بیش از صد معتاد مواد مخدر از مناطق مختلف شهر کابل جمع آوری و به مرکز صحی جنگلک انتقال داده شدند.

محمد عثمان فروتن رییس پلان و پالیسی وزارت مبارزه با مواد مخدر هنگام ثبت و راجستر نام های این معتادین گفت که تلاش دارند شماری مراکز تداوی معتادین را بیشتر سازند:

" طی دو سال اخیر پس از تدوین پالیسی ملی تقاضا این ظرفیت به شش درصد افزایش پیدا کرده است و ما در نظر داریم تا چهار سال آینده ظرفیت تداوی معتادین به 30 درصد افزایش بدهیم صرف یک ماه اخیر در حدود 225 نفر معتاد از مرکز تداوی معتادین جنگلک تداوی و مرخص شد. "

آقای فروتن گفت که معتادین برای 45 روز در این مرکز صحی بستری خواهند بود و پس از تداوی لازم به وزارت کار و امور اجتماعی معرفی می شوند تا شامل برنامه آموزش های حرفه یی گردند.

او گفت در گذشته در تمام کشور برای تداوی افراد معتاد تنها یک مرکز وجود داشت اما اکنون تعداد این مراکز به هشت مرکز افزایش یافته است.

در این حال وزارت صحت عامه افغانستان می گوید به اساس این برنامه مشترک وزارت مبارزه با مواد مخدر و صحت عامه هر ماه به گونه منظم از مناطق مختلف شهر کابل ده ها فرد معتاد را به مراکز تداوی انتقال میدهند.

سید جاوید بدخش مسوول بخش مرکز تداوی معتادین در این وزارت گفت، در سه ماه گذشته دوصد بیست و پنج فرد معتاد در این مرکز تداوی شده اند:

" برنامه بعدی ما برنامه تعقیبی است مریضی که بعد از 45 روز تداوی میشود تداوی او ختم نیست الی دو سال یک عضو فامیل، پدر، مادر، دوست و هر کی دیگر باشد. "

در این حال شماری از افراد معتاد میگویند که از استفاده مواد مخدر پیشمان اند و به خواست خود حاضر به تداوی شده اند.

به اساس معلومات مقامات وزارت مبارزه با مواد مخدر هم اکنون در افغانستان حدود یک میلیون تن به مواد مخدر معتاد اند که حدود یک صد هزار تن آنان را زنان و دو صد و پنجاه هزار تن دیگر آنان را کودکان تشکیل میدهند.

آگاهان امور صحی عوامل افزایش اعتیاد به مواد مخدر در کشور را دسترسی آسان به مواد مخدر میدانند.

آنان می گویند که ارگانهای امنیتی باید بخاطر جلوگیری از فروش این مواد، محلات فروش آنرا کشف و از بین ببرند.

فریبا واحدی

XS
SM
MD
LG