مرکز سرکس تعلیمی و تربیوی اطفال افغان با سیزده سال فعالیت در افغانستان توانسته است هزاران طفل افغان را در بخش های مختلف سرکس و جاگلینگ در مرکز و ولایات، تحت آموزش قرار بدهد.
صالحه هاشمی یکی از دختران خرد سالی است که می گوید، از چهار سال به اینسو مصروف آموزش نمایشات ورزشی سرکس در این مرکز می باشد.
او به روز دوشنبه در مراسم افتتاح مسابقه یک هفته یی نمایشات سرکس و جاگلینگ در کابل در صحبت با رادیو آزادی گفت، شمولیت در این مرکز برایش بسیار موثر تمام شده و حتی بالای درس های مکتب اش تاثیر مثبت گذاشته است:
" اول که ما به سرکس آمدیم وقتی این ها را می دیدیم حیران می ماندیم که چه رقم می شود باز وقتی یکبار دوبار کار کردیم برای خود ما فایده رسید باز از این کارهای خود بسیار خوش شدیم بالای روان و درس های مکتب من بسیار تاثیر کرده از صفر گرفته تا صد. "
وی می گوید، تا حال چندین بار در مکاتب نمایشات سرکس و جاگلینگ را اجرا کرده و آرزو دارد تا در آینده در مسابقات جهانی نیز برایش سهم داده شود.
جاگلینگ یکی از ورزش های است که در آن توانایی فزیکی کنترول و حرکت اشیای مختلف با هماهنگی و توازن نمایش داده می شود.
مرکز سرکس تعلیمی و تربیتی اطفال افغانستان به هدف انعکاس دادن استعداد اطفال شامل این مرکز و دادن آگاهی به مردم فستیوال یک هفته یی را با اجرای نمایشات جالب و دیدنی این اطفال که با موسیقی همراه بود به روز دوشنبه در کابل آغاز کرد.
حمید روحان مسوول این مرکز در کابل در صحبت با رسانه ها گفت، در این فستیوال دو صد طفل از مرکز و ولایات در مدت یک هفته با هم به رقابت پرداخته و نمایشات شان را به طور رایگان اجرا می کنند.
به گفته وی این نمایشات در پارک های تفریحی، دفاتر یونما و برخی از دفاتر خارجی در کابل به نمایش گذاشته می شود:
" این فستیوال برای همه است هم مهمانان داخلی و خارجی و تمام مردم برگزار می شود که در این فسیتوال نمایشات تفریحی، کمیدی، سرکس، رباط، تیاتری، ترانه های ملی، برنامه های آتشی، و فلم های تعلیمی داریم که از طرف شب در پارک ها به مردم نمایش داده می شود که توسط خود شاگردان مرکز سرکس تهیه شده و به نمایش گذاشته می شود. "
مرکز سرکس تعلیمی و تربیتی اطفال افغانستان در سال 2002 میلادی در افغانستان به فعالیت آغاز کرده و در حال حاضر فعالیت های خود را در بیست و پنج ولایت این کشور گسترش داده است.
این مرکز از سوی کشور جرمنی، پولند و سفارت دنمارک تمویل شده و زمینه آموزش حرکات ورزشی و سرکس را برای اطفال بی بضاعت، خرد سال و بی سرپرست فراهم می کند.
مسوولان مرکز سرکس تعلیمی و تربیتی اطفال افغانستان می گویند، اطفال که در کمپ های بیجا شده گان داخلی زنده گی دارند نیز شامل این مرکز هستند و برایشان به طور رایگان آموزش داده می شود.
اطفال شامل در این مرکز در چند سال گذشته بر علاوه اجرای نمایشات در داخل کشور سفر های به کشور های اروپایی داشته و به گفته مسوولان این مرکز در سال 2010 میلادی توانستند در میان چهار کشور اروپایی کپ قهرمانی را بدست آورند.
جاوید حسن زاده