لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۹ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۲۵

صدیقی: علما تلاشهای شانرا برای تامین صلح در کشور گسترش می دهند


آرشیف
آرشیف

شورای علمای افغانستان از درخواست رییس جمهور غنی مبنی بر گسترش تلاش های علما برای تامین صلح در کشور اعلام حمایت کرد.

مسوولان در این شورا وعده سپرده اند که پس از این تلاش های شان را ازطریق علمای دینی در سراسر کشور به گونه جدی گسترش می دهند.

نثار احمد صدیقی رییس دارالانشاء این شورا روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی در مورد گفت:

"پس از صدای اخیر و اشتیاق رییس صاحب جمهور افغانستان که بخاطر صلح گفته علمای کرام در این ارتباط بیشتر فعال شده و صدا بلند کنند ما پلان داریم که در زون های دیگر افغانستان هم جلسات خود را دایر کنیم و حتی به سطح ولایات و قریه جات ولسوالی ها صدای صلح خواهانه علما به صورت عام بلند شود."

آقای صدیقی همچنان گفت، اخیراً چندین جلسه را به هدف تامین صلح و دعوت مخالفان به صلح توسط علمادینی در زون های غرب، شرق و جنوب افغانستان راه اندازی کرده اند.

به گفته آقای صدیقی، از آغاز تاسیس شورای علما، مسأله صلح در اولویت های کارشان قرار داشته و در این زمینه تلاش های زیادی نیز انجام شده است.

این در حالیست که رییس جمهور اشرف غنی شام روز یکشنبه در دیدار با بزرگان، علمای دینی، و برخی از نماینده گان شورای ولایتی قندهار در ارگ ریاست جمهوری به نقش علما در تامین صلح اشاره کرد.

اشرف غنی در این نشست از علمای دینی خواسته تا قوم به قوم، قریه به قریه و مسجد به مسجد برای تحکیم صلح در کشور کار نمایند.

در این حال شماری از باشنده گان پایتخت علما را اشخاص مورد اعتماد مردم خوانده و بلند کردن صدای آنان را در زمینه، متضمن تامین صلح در کشور می دانند.

دو تن از این افراد در صحبت با رادیو آزادی نظریات شان را چنین مطرح کردند:

"علما نقش مهم دارند و مسوول هم هستند که گوش مردم را باز کنند، می بینی که در کشور ما چقدر قتل و قتال است و جنگ است و روزانه مردم افغانستان از بین می رود این یک بدبختی بزرگ است."

"نقش علما بسیار زیاد مهم است وقتی که علما تبلیغ کنند می توانند که مردم به پروسه صلح بپیوندند، علما اگر درست تبلیغ کنند زیاد تر مردم برایش گوش می کنند، به مردم بگوید که اگر اردو است و یا طالب هر دو با هم برادر هستند."

این در حالیست که در چند سال گذشته تلاش ها بخاطر تامین صلح در افغانستان انجام شده و به اساس گزارش ها در برخی موارد علما با مشکلات جدی امنیتی نیز روبرو شده اند.

برخی از کارشناسان می گویند که این تلاش ها در تامین صلح و آوردن ثبات در کشور چندان موثریتی نداشته و هنوز هم جنگ در بیشتر مناطق افغانستان ادامه دارد.

مردم با انتقاد از برنامه های حکومت قبلی در خصوص آوردن صلح گفته اند که حکومت وحدت ملی بایددر کنار تبلیغ علما از طریق مساجد برای تامین صلح پایه دار در کشور، در بخش سیاسی هم اقدامات را روی دست گیرد و به نحوه مخالفین مسلح را وادار به آشتی نماید.

جاوید حسن زاده

XS
SM
MD
LG