لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۵۴

عکس العمل ریاست اجرائیه در مورد تعیین رییس کمیسیون اصلاحات انتخاباتی!


ریاست اجراییه حکومت افغانستان معرفی یک شخص به عنوان رییس کمیسیون اصلاحات انتخاباتی را از سوی رییس جمهور، تخطی از توافقنامه سیاسی می داند.

معرفی شکریه بارکزی به عنوان رییس کمیسیون اصلاحات انتخاباتی از سوی رییس جمهور اشرف غنی، با عکس العمل ریاست اجراییه روبرو شده است.

آصف آشنا معاون سخنگوی ریاست اجراییه روز یکشنبه به رادیو آزادی گفت، به اساس توافقنامه سیاسی حکومت وحدت ملی، در باره انتخاب رییس کمیسیون اصلاحات انتخاباتی رییس جمهور باید با رییس اجراییه، مذاکره می کرد.

به گفته آقای آشنا، در این باره باید میان دو طرف گفتگوی مشترک صورت گیرد تا نتیجه قابل قبول به دست آید:

" در مورد اعضای که تعیین شده مذاکره میان دو طرف صورت گرفته، اما در مورد اینکه چه کسی رییس باشد مذاکره نشده بود، یک کسی معرفی شده به عنوان رییس کمیسیون اصلاحات انتخاباتی به همین دلیل چون مذاکره صورت نگرفته در واقع به باور ما یک تخطی از دستور توافقنامه سیاسی است، باید دوباره مذاکره صورت گیرد و در نتیجه گفتگو های مشترک ما به یک نتیجه دست یابیم."

به تازه گی عبدالله عبدالله رییس اجراییه حکومت وحدت ملی نیز در مصاحبه با برخی از رسانه گفت که در باره تعیین رییس کمیسیون اصلاحات انتخاباتی، ملاحظاتی دارد.

به اساس توافقنامهء حکومت وحدت ملی، رییس جمهور بلافاصله پس از تاسیس حکومت باید کمیسیون خاصی را به هدف اصلاح نظام انتخاباتی افغانستان، طی یک فرمان ایجاد می کرد.

اما پس از گذشت حدود شش ماه از آغاز به کار این حکومت، حدود دو هفته قبل رییس جمهور اشرف غنی پیش از سفر اش به ایالات متحده امریکا، طی فرمانی رییس و سایر اعضای کمیسیون اصلاحات انتخاباتی را معرفی کرد.

به اساس فرمان رییس جمهور ریاست این کمیسیون را شکریه بارکزی بر عهده دارد و صدیق الله توحیدی به صفت معاون اش کار خواهد کرد.

شاه سلطان عاکفی و وژمه فروغ به عنوان منشی و علی امیری، عبدالقدیر کریاب، بشیر فاروق، محمد امین احمدی، فیض الله ذکی، کاوون کاکر، صبرینا ثاقب، گل احمد مددزی، عزیزالله رفیعی، عبدالمجید غنی زاده، تادامیچی یاموتو، نماینده سازمان ملل به عنوان اعضای دیگر این کمیسیون تعیین شده اند.

در این حال اکسین یا شبکه جامعه مدنی برای انتخابات انتقاد دارد که در گزینش اعضای کمیسیون اصلاحات انتخاباتی به معیار، تخصص، و تجربه در بخش انتخابات توجهء لازم صورت نگرفته است.

جانداد سپین غر رییس این شبکه به رادیو آزادی گفت، اگر اختلافات میان دو تیم سیاسی روی ترکیب کمیسیون اصلاحات انتخاباتی هر چه زودتر برطرف نگردد، این روند با بن بست روبرو خواهد شد:

" با تاسف که می بینیم از آغاز کمیسیون اختلاف جدی میان دو تیم سیاسی وجود دارد، در رابطه به ترکیب، هیئت رهبری و این مساله نگرانی را به وجود می آورد که در مدت باقی مانده، زمانی که بالای بخش های مختلف از اصلاحات بحث ها صورت می گیرد، اختلاف دیده گاه دو تیم شاید سبب شود که این روند به بن بست برود."

کمیسیون اصلاحات انتخاباتی وظیفه دارد تا اصلاحات بنیادی را در قانون انتخابات، مقررات در این خصوص و همچنان تغییر و تبدیل برخی از کارمندان کمیسیون های انتخاباتی به میان آورد.

تا حالا ریاست جمهوری افغانستان در رابطه به عکس العمل ریاست اجراییه افغانستان در باره تعیین رییس این کمیسیون، تبصره نکرده است.

اما مسوولان نهاد های ناظر انتخابات می گویند، در صورتیکه اختلافات میان دو تیم سیاسی بر سر تشکیل کمیسیون اصلاحات انتخاباتی پا بر جا بماند، نتیجه کار این کمیسیون هم قابل قبول مردم افغانستان نخواهد بود.

جمشیدحبیب زاده

XS
SM
MD
LG