لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۱۳

"مقامات فعلی و قبلی حکومت، اختلافات را کنار گذاشته باهم کار کنند"


به دنبال اظهارات رییس اجراییه حکومت که گویا عده یی از مقامات حکومت پیشین در تلاش سقوط نظام اند، اعضای ولسی جرگه و آگاهان سیاسی میگویند،حکومت فعلی و مقامات حکومت پیشین باید اختلافات را کنار گذاشته و برای نجات کشور کار کنند.

آرین یون یک نماینده مردم در ولسی جرگه میگوید که خواست همه ملت اینست که مقامات حکومت های فعلی و قبلی باهم همکار باشند و برای آرامش و رفای کشور تلاش کنند:

" بهتر اینست که مقامات فعلی وقبلی یکجا با هم متحد شوند و با نظام باشند و بخاطر مشکلات و کمبودی های که این نظام دارد جهت حل این مشکلات با هم متحد شوند اما خواست ما از همه اینست که با نظام همکار باشند. "

این در حالیست که عبدالله عبدالله رییس اجراییه حکومت افغانستان گفته است که برخی مقامات حکومت قبلی که وی از آنان نام نبرده است در تلاش سقوط نظام می باشند.

آقای عبدالله گفت که در سیزده سال گذشته این افراد اساس حکومتداری را از بین برده و اکنون در تلاش سقوط حکومت وحدت ملی استند.

برخی از اعضای دیگر ولسی جرگه میگویند که ظاهراً اشاره رییس اجراییه به حامد کرزی رییس جمهور پیشین بوده است اما آنان تاکید میکنند که آقای کرزی هرگز در تلاش سقوط حکومت وحدت ملی نخواهد بود.

عارف الله رحمانی یکی عضو ولسی جرگه:

" باور من اینست که آقای کرزی به هیچ وجه در پی سقوط حکومت وحدت ملی نیست مخصوصاً میدانند که سقوط حکومت وحدت ملی هیچ بدیل جز طالبان و داعش ندارد. واین چیزی نیست که آرزوی رهبری مثل حامد کرزی باشد. "

به تازه گی روزنامه گاردین در یک گزارش از قول دیپلومات های غربی گفته است که حامد کرزی رییس جمهور پیشین افغانستان از ماه ها بدینسو در پی سقوط حکومت وحدت ملی است.

در این گزارش گاردین آمده است که آقای کرزی میخواهد که با سقوط حکومت فعلی، اداره موقت تشکیل شود و، وی در راس آن قرار گرفته و خود را به عنوان بابای ملت معرفی کند.

تلاش نمودیم تا با برخی مقام های حکومت پیشین در این مورد صحبت کنیم اما موفق نشدیم.

در این حال روح الله امین آگاه امور سیاسی هرچند از یکطرف سخنان مقام های حکومت کنونی را تا حدی موجه میداند اما می گوید که آنان نیز با همچو اظهارات تلاش میکنند بی کفایتی شان را پنهان نمایند:

" یک اندازه صحبت های که از طرف مقامات دولتی فعلی صورت میگیرد تا حدی موجه است. در دولت قبلی من فکر میکنم انگشت شان بیشتر به طرف آقای کرزی بود. کسانی استند که بسیار شدید کار میکنند و ضعف های دولت فعلی را بزرگ نمایی میکنند. از طرف دیگر یک اندازه توجیه گری دولت کنونی است که ضعف ها وبی کفایتی این دولت وقتی به گردن کسی دیگر می اندازند این هم فرار از مسوولیت است. "

آگاهان میگویند در افغانستان زمانیکه یک تیم سیاسی به قدرت میرسد، تیم قبلی معمولاً همکار آن نبوده و برای برازنده نشان دادن خود انتقادات جدی را مطرح میکند.

این آگاهان پیشنهاد میکنند که مقامات در حکومت های فعلی و قبلی نباید در پی تخریب یک دیگر باشند بلکه به گفته آنان باید دست به دست هم داده و برای تامین امنیت و آبادی کشور کار کنند.

فریبا واحدی

XS
SM
MD
LG