لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۳۳

"برخی رسانه‌ها وسیله تبلیغ احزاب و مخالفان مسلح دولت شده اند"


رسانه ها صدای ملت است و نقش رسانه ها میتواند در تامین صلح و یا به بحران کشانیدن یک کشور تاثیرات مستقیم داشته باشد.

شماری از مسوولان رسانه ها و تحلیگران با تاکید بر این مطلب فعالیت شماری از رسانه های کشور را به انتقاد میگیرند و میگویند بازتاب گزارش از آدرس این رسانه ها سبب تنش های قومی، از دست دادن روحیه نیروهای امنیتی و فرار باشنده گان از کشور شده است.

آنان به این باور اند که بسیاری از رسانه ها در کشور وسیله تبلیغات احزاب سیاسی و چهره های پیشین جهادی شده است و این رسانه ها بجای انجام رسالت اصلی خود که بازتاب واقعیت ها است مسایل قومی را دامن زده و حتی کشور را با بحران روبرو کرده است.

شاه حسین مرتضوی یکی از مسوولان روزنامه هشت صبح روز پنجشنبه طی نشستی در کابل گفت، برخی از رسانه های خصوصی از سوی شماری از سفارت ها برای دامن زدن تنش های قومی فعالیت دارند، اما وی از این رسانه ها و یا سفارت ها نام نه نگرفت:

" ما چگونه گزارش های را باید به نشر برسانیم که منافع ما را به خطر نیاندازد و مردم ما دوست و دشمن خود را بشناسند و هر گروهی که زیر هر نام ملت ما را می کشند در برابر آنان ایستاده شوند.

باید ما گزارش های را نشر کنیم که سبب روحیه بخشیدن به نیروهای مان شود نه اینکه روحیه آنان را از بین ببریم. "

مرتضوی به زمان مبارزات انتخابات، جنجال میان کوچی ها و هزاره ها و دیگر مسایل در کشور اشاره میکند و میگوید شماری رسانه ها بجای برخورد محتاطانه با چنین رویدادها موضعگیری می کردند که به گفته وی میتواند زمینه ساز گرم شدن آتش جنگ در افغانستان شود.

از سوی دیگر شدت جنگ در افغانستان و بازتاب گزارش های که بر روحیه مردم تاثیر منفی دارد بحث دیگری است که مسوولان برخی رسانه ها به آن اشاره میکنند.

سومین نشست ماهانه رسانه یی زیر نام "رفتار و عملکرد رسانه ها در بازتاب منازعه" از سوی میدیوتیک یا خانه رسانه یی افغانستان در کابل برگزار شده بود.

دانش کروخیل مسوول آژانس خبری پژواک میگوید، صاحبان رسانه ها باید در تامین صلح نقش اثرگذار داشته باشند و نگذارند تا شماری از احزاب و مخالفان مسلح دولت از آن به حیث وسیله تبلیغات شان استفاده کنند:

" متاسفانه رسانه های هستند که متعلق به احزاب سیاسی، رهبران جهادی، جریان های سیاسی و رهبران قومی هستند شما در بیست و چهار ساعت رسانه های افغانستان را مرور کنید شمار مهمانانی که میایند در یک رسانه حرف میزند و یک وکیل پارلمان که هرآنچه از زبانش می برآید میگوید، بدون آنکه به پیامد حرف هایش توجه کند و آنگاه یک تحلیل و نتیجه گیری کنید که چقدر رسانه ها تربیون چنین افراد شده است.

فکر کنید که چقدر رسانه های بستر را برای چنین افراد هموار کرده اند و ادامه چنین وضعیت میتواند افغانستان چند مذهبی، چند زبانی و چند قومی را به بحران بکشاند. "

در این حال هارون حکیمی سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان میگوید که برای آنان نیز شکایاتی در مورد نشرات برخی از رسانه های خصوصی رسیده و با مسوولان این رسانه ها از نزدیک صحبت کرده اند.

وی میگوید که کمیسیون بررسی تخلف ها و شکایات رسانه یی که اعضای آن مشمول، مسوولان رسانه ها، حقوق دانان و فعالان مدنی است به تازه گی کارش را آغاز خواهد کرد.

حکیمی میگوید این کمیسیون وظیفه دارد تا تمامی تخلف های رسانه یی را با در نظرداشت اصل آزادی بیان بررسی کند.

با این همه برخی از خبرنگاران نیز می پذیرند که در شماری از رسانه های خصوصی صاحبان رسانه آنان را وادار می سازند تا در گزارش های شان اصل بی طرفی را در نظر نگرفته و بجای اصول ژورنالیزم مطابق خواست و سلیقه آنان عمل کنند.

نظیفه محبوبی

XS
SM
MD
LG