لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۱۶

بیدار: ظرف ۸ ماه ۲۶۲۱مورد خشونت علیه زنان ثبت شده است


کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان از افزایش خشونت‌ها علیه زنان در این کشور ابراز نگرانی می‌کند.

مسئولین این کمیسیون عدم آگاهی زنان، عدم دسترسی به محاکم، پیگیری نشدن قضایای خشونت، رسوم نا پسند حاکم در جامعه، موجودیت فساد، موجودیت افراد مسلح غیر مسئول و عملی نشدن قانون منع خشونت علیه زنان را از عوامل عمده افزایش خشونت علیه زنان می‌خوانند.

آنان می‌گویند که در این اواخر موارد خشونت علیه زنان ارقام بلند داشته و از آغاز سال جاری میلادی تاکنون ۲۶۲۱مورد خشونت علیه زنان در افغانستان به ثبت رسیده‌است.

رفیع الله بیدار سخنگوی این کمیسیون روز سه شنبه به رادیو آزادی گفت که حدود ۳۰ مورد آن قتل و تجاوز جنسی بوده است.

رفیع الله بیدار سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان
رفیع الله بیدار سخنگوی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان

آقای بیدار در ادامه گفت:

"خشونت علیه زنان در هشت ماه اخیر ارقام بلند را نشان می‌دهد در دفاتر ساحوی ما در ولایات ۲۶۲۱خشونت علیه زنان ثبت شده در این میان حدود ۳۰ مورد قتل و تجاوز جنسی که ما آن را قضیه‌های حاد می‌نامیم و بیشترین آن قتل می‌باشد، ثبت شده‌است از لحاظ خشونت‌های حاد ۱۷ قضیه تنها در ولایت غور ثبت شده‌است."

آقای بیدار افزود که آمار خشونت علیه زنان پس از ولایت غور، در حوزه شمال و شمال شرق افغانستان بالا بوده‌است.

سر بریدن ریحانه دختر هجده ساله و سوزاندن زهرا از سوی خانواده شوهر‌ اش در ولایت غور از تازه‌ترین موارد خشونت در برابر زنان خوانده می‎شود.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می‌گوید که قضایای خشونت علیه زنان در افغانستان تنها با این دو مورد خلاصه نمی‌شود بلکه ده‌ها قضیه دیگر از سوی کمیسیون مستقل حقوق بشر ثبت شده و یا هم به دلایل گوناگون از سوی مردم پنهان نگهداشته شده‌است.

این کمیسیون از حکومت می‌خواهد تا با پیگیری قضایای خشونت علیه زنان و مجازات عاملین آن، مانع افزایش این خشونت‌ها گردد.

در این حال وزیر داخله افغانستان نیز خشونت علیه زنان در این کشور را تائید می‌کند اما می‌گوید که افزایش تعداد زنان در صفوف پولیس می‌تواند در زمینه کاهش خشونت علیه آنان موثر واقع شود.

تاج محمد جاهد وزیر داخله افغانستان
تاج محمد جاهد وزیر داخله افغانستان

تاج محمد جاهد در کنفرانس مشترک وزارت داخله و ماموریت پولیس اتحادیه اروپا روز سه شنبه در مورد گفت:

"زنان به مثابه قشر آسیب پذیر همیشه در جامعه مورد خشونت‌های مختلف قرار گرفته اند موجودیت زنان در صفوف پولیس یک امر لازمی پنداشته می‌شود و این می‌تواند در عرصه دفاع از حقوق زنان، رسیدگی به مشکلات آنان و جلوگیری از خشونت‌ها در برابر آنان نقش موثر داشته باشد."

در این حال برخی از فعالان حقوق زن می‌گویند که خشونت علیه زنان زمانی کاهش پیدا خواهد کرد که مردم، عالمان دین، ارگان‌های ذیربط حکومتی و نهادهای مدنی با عوامل اصلی آن با جدیت مبارزه کنند.

گزارش: آرزو غیاثی

مرتبط

XS
SM
MD
LG