شورای راه نجات افغانستان میگوید که برای حل مشکلات و اختلافات فعلی در کشور به همکاری مردم، یک حرکت اجتماعی را آغاز میکند.
این شورا که رهبری آنها را برخی مقامات پیشین گروه طالبان به عهده دارد میگوید که ۱۲۵ فرد با نفوذ را از سراسر کشور گردهم آوردهاند تا برای حل مشکلات کشور در مناطقشان، راه حل دریافت کنند.
اعضای این شورا روز پنجشنبه در یک نشست گفتند که در این مورد با باشندهگان سراسر کشور مشوره صورت گرفته و به این نتیجه رسیدهاند که بسیاری مشکلات فعلی از طریق مردم قابل حل میباشد.
سید اکبر آغا رئیس این شورا گفت که حرکتشان برای قناعت دادن طرفهای درگیر جنگ کار خواهد کرد زیرا خشونتهای فعلی تنها افغانها را متضرر میسازد و نفع آن به دیگران میرسد.
او افزود:
"این شورا از طریق کمیتههایش به حکومت و طالبان اطمینان میدهد که حرکت و کاری را که ما آغاز کردهایم به ضرر شما نیست بلکه یگانه هدف این شورا این است تا مردم از مشکلات فعلی نجات یابند."
شورای راه نجات افغانستان از سه سال پیش به اینسو فعالیت میکند و مسئولان آن میگویند که در این مدت نظریات اقشار مختلف را گرفتهاند.
رئیس این شورا با اشاره به احکام دینی گفت که برای پایان دادن به خشونتها وجیبه هر مسلمان است تا تلاش کند.
پیش از این هفتمین نشست مؤسسه بینالمللی پگواش در مورد صلح، با حضور رهبران اسبق جهادی و شخصیتهای سیاسی کشور در کابل برگزار شدهاست.
اتحادیه اروپا همچنان میگوید، بخاطر تأمین صلح و مصالحه در افغانستان فرصتهای زیادی موجود است و تلاشهای زیادی در این اواخر صورت گرفتهاست.
از سوی هم عزیزالله دین محمد یکی از معاونان شورای عالی صلح افغانستان میگوید که برای صلح حرکتهای مختلف موجود است و جریان دارد اما هدف اصلی اینست که باید آتشبس صورت گیرد و زمینه برای گفتگوهای مستقیم فراهم شود.
وی میگوید که از حرکتهای بیطرفانه استقبال میکند.
او افزود:
"شهروندان این کشور و کسانی که متضرر شدهاند یکجا جمع میشوند، در حالی که هیچ معاشی ندارند و هیچکسی تشویقشان نکردهاست، این جمع شدن قابل قدر است، اگر از این طریق طوری زمینه مساعد شود که افغانها میان هم بنشینند و میانشان فضای باور و اعتماد به میان آید، همانگونه که یک زمان افغانها مشکل جهان را حل میکرد، چگونه نمیتواند تا مشکل خود را حل کنند؟"
در همین حال محمد زمان مزمل کارشناس سیاسی هرچند این گونه حرکتها را مفید میداند میگوید که نیاز است تمام تلاشها برای صلح هماهنگ شود.
طالبان مسلح پیش از این گفتهاند که حاضر اند تنها برای مذاکره با مقامهای امریکایی وارد گفتگو شوند و بس.
اما آقای مزمل میگوید که افغانها باید از حالت فعلی بیاموزند و این احساس را بکنند که خشونتهای فعلی بیشتر مردم عام را متضرر میکند.
گزارش : نصرت پارسا