افغانستان عضویت سازمان بینالمللی حکومتداری شفاف را کسب کردهاست.
اداره تدارکات ملی باور مند است که عضویت افغانستان در سازمان بینالمللی حکومتداری شفاف میتواند بستر مناسبی را برای تحقق تعهدات حکومت در امر مبارزه با فساد اداری در بخش تدارکات و چگونگی قرارداد های بزرگ ایجاد کند.
سهیل کاکر مشاور این اداره روز شنبه در نشست خبری در کابل گفت، این تحول میتواند حق دسترسی به معلومات مردم را افزایش داده و از این طریق سبب تامین شفافیت بیشتر در این بخش گردد.
وی گفت:
"اداره تدارکات ملی هم در پی اینست که بتواند معلومات و اطلاعات لازم را در اختیار رسانهها، مردم و همچنان در اختیار جامعه مدنی قرار بدهند، تا در مقابل ما هم خود را مسئول و پاسخگو بدانیم که پروژههای که از طریق وزارتها طی مراحل میشوند و از طریق کمیسیون تدارکات ملی منظور میشوند و به منسه اجرا گذاشته میشوند، این پروسه چقدر زمان را در بر گرفته و از لحاظ شفافیت چطور بودهاست."
سازمان بینالمللی حکومتداری شفاف در سال ۲۰۱۱ میلادی از سوی هشت کشور به هدف ایجاد حکومتداری شفاف تأسیس شده و در حال حاضر هفتاد و پنج کشور عضو این سازمان است.
بر بنیاد معلومات، حکومت افغانستان در کنفرانس لندن برای کسب عضویت سازمان بینالمللی حکومتداری شفاف تعهد کرد و سپس توانست بتاریخ نهم ماه جاری میلادی موفق به اخذ آن گردد.
این در حالیست که پیش از این نگرانیهای در مورد نبود نظارت و کنترول از قرارداد های بزرگ ملی وجود داشته است.
نهادهای مبارزه با فساد اداری همواره تأکید کردهاست تا یک سیستم شفاف حسابدهی به منظور گزارش دهی از روند بستن قراردادها و پیشبرد کار پروژههای بزرگ ایجاد و عملی گردد.
اما با آنهم دیده بان شفافیت افغانستان میگوید که هنوز فساد اداری به گونه گسترده وجود دارد و شبکههای فساد در حکومت این کشور فعال است.
سید اکرام افضلی رئیس اجرائیه این نهاد که در این نشست خبری حضور داشت پیوستن افغانستان به سازمان بینالمللی حکومتداری شفاف را بخاطر عملی شدن برخی از تعهدات در بخش مبارزه با فساد اداری با اهمیت خواند.
اما وی اراده قوی و اجراآت عملی از سوی حکومت رابرای تحقق تعهدات در این بخش نیاز جدی خواند.
وی افزود:
"ایجاد حکومتداری خوب و شفاف در افغانستان از طریق عضویت این سازمان میتواند به میان آید، اما اینکه حکومت افغانستان میتواند تعهدات خود را عملی سازد و یا نه؟ در این باره باید بگویم که برخی تعهدات بسیار مشکل نیست و اراده سیاسی کار دارد."
تلاشها به هدف مبارزه با فساد در بخش تدارکات و حکومتداری خوب در حالی جریان دارد که بتازگی نماینده فوقالعاده رئیس جمهور اشرف غنی در امور اصلاحات و حکومتداری خوب گفت برخی مقامهای حکومت بطور غیر قانونی در قرارداد های بزرگ شریک اند.
آصف بکتاش آگاه مسایل سیاسی گفته که بررسی نشدن داراییهای مشکوک مقامهای بلند رتبه حکومت یکی از چالشها در این راستا است.
سحرلیوال