لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۳۰ سنبله ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۱۵

امرخیل: برخی مقامات وزارت معادن از قراردادیان۱۰میلیون دالر رشوه گرفته‌اند


شبکه مبارزه با فساد اداری افغانستان از موجودیت فساد و مدیریت ضعیف در وزارت معادن و پترولیم این کشور ابراز نگرانی می‎کند.

این شبکه می‎گوید، برخی مقامات بلند رتبه این در بدل عقد قرار داد با برخی شرکت‎ها حدود ده میلیون دالر رشوه گرفته‎اند.

اعضای این شبکه روز شنبه هنگام نشر گزارش در رابطه به فساد گسترده در وزارت معادن و پترولیم به رسانه‎ها گفت، قرار است ۲۱۷ قرار داد جدید استخراج معادن صورت گیرد اما به گفته این شبکه برخی مقامات وزارت معادن در بدل هر قرارداد حد اوسطصد هزار دالر گرفته‎اند.

آنان هنگام نشر گزارش به رسانه‎ها گفت، ضعف مدیریتی در وزارت معادن و پترولیم سبب افزایش فساد گردیده و تعداد قرار دادها به اساس شناخت و رشوه برای افراد مشخص داده می‎شوند.

زمان خان امرخیل رئیس این نهاد می‎گوید، برخی مقامات بلند رتبه وزارت معادن و پترولیم در بدل ۲۱۷ قرار داد از طرف مقابل ده میلیون دالر رشوه گرفته‎اند.

امرخیل: برخی مقامات بلند رتبه وزارت معادن و پترولیم در بدل ۲۱۷ قرار داد از طرف مقابل ده میلیون دالر رشوه گرفته‎اند.
امرخیل: برخی مقامات بلند رتبه وزارت معادن و پترولیم در بدل ۲۱۷ قرار داد از طرف مقابل ده میلیون دالر رشوه گرفته‎اند.

او افزود:

" این ده میلیون دالر که به شکل رشوه گرفته شده با برخی مردم وعده نیز شده که از ۲۱۷ قرار داد که وجود دارد به افراد مشخص داده می‎شود و ده میلیون دالر نیز به گونه رشوه گرفته می‎شود."

اعضای این شبکه می‎گویند، از جمع این قرار دادها شش قرار داد آن به گونه یکجا به زورمندان داده شده که به گفته آنان بخاطر پیش بردن کارهای شان به مخالفین مسلح دولت باج می‎دهند اما از چند سال بدینسو برای حکومت افغانستان هیچ نوع مالیه نداده‎اند.

به اساس معلومات این شبکه، قراردادهای وزارت معادن و پترولیم برای زورمندان و افرادی نزدیک به مقامات بلند رتبه دولتی داده می‎شوند.

پیش از این نهاد نظارت و ارزیابی از معادن افغانستان نیز از وجود فساد گسترده در بخش معادن این کشور ابراز نگرانی کرده‎است.

این نهاد گفته که ادامه سرپرستی در وزارت معادن و پترولیم، ضعف اداری در جمع آوری عواید معادن از مشکلاتی بوده که سد راه استخراج معادن در افغانستان گردیده‎است.

گزارش نشر شده شبکه مبارزه با فساد نشان می‎دهد که در استخراج غیر قانونی معادن علاوه بر شماری از وزرا برخی اعضای شورای ملی نیز دست دارند.

اما وزارت معادن و پترولیم این مسئله را رد کرده و نشر گزارش از سوی شبکه مبارزه با فساد را بی اساس می‎داند.

ذبیح الله سروری سخنگوی این وزارت گفت:

" به هیچ کسی وعده داده نشده و هیچ کسی تشویق نشده تا آنان بیایند در این جا معدن را استخراج نمایند و یا هم بر مبنای کدام روابطی وعده عقد قرار داد داده شده باشد، این یک موضوع کاملا دروغ است."

شبکه مبارزه با فساد اداری پیشنهاد می‎کند که در وزارت معاد و پترولیم باید یک فرد شایسته و با تجربه به صفت وزیر گماشته شود و به سرپرستی در این وزارت نکته پایان گذاشته شود.

فرشته ندا

XS
SM
MD
LG