لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۰۵

کمپاین "نامم کجاست" چالش‌‌ها و دستاورد ها!؟


تهمینه رشیق
تهمینه رشیق

در جامعۀ مرد سالار افغانستان، نام زن را حتی نباید در سنگ مرقدش هم نوشت. یعنی در سنگ مرقد زنان باید مادر، دختر و یا خواهر فلان آقا نوشته شود.

در اسناد تولد، جای برای نام مادر گذاشته نشده و در کارت دعوت عروسی از عروس نام گرفته نمی‌شود و به جای آن نام پدر و یا شوهر وی را می‌نویسند.

شماری از زنان افغان روی این دلیل گردهم آمده و کمپاینی را تحت عنوان " نامم کجاست" در رسانه‌های اجتماعی به راه انداخته اند.

سازمان دهندگان کمپاین می‌خواهند از این طریق توجه را به مشکلاتی جلب نمایند که گرفتن نام زن نه تنها شرم نبوده بلکه بخشی از موجودیت و هویت آن‌ها به شمار می‌رود.

زنان افغان می‌خواهند که به نام خود‌شان یاد شوند.

  • اما خواستن این حق انسانی زنان در افغانستان تا چه حد یک موضوع پُر جنجال است و زنانی‌که این کمپاین را آغاز کرده اند با چه چالش‌های روبرو اند؟

رادیو آزادی این سؤال را با تهمینه رشیق یکی از سازمان دهندگان اساسی کمپاین "نامم کجاست" مطرح کرده است.

خانم رشیق روز جمعه در پاسخ به این سؤال به چالش‌های اشاره کرد که در جریان کمپاین به آن برخورده اند.

وی گفت:

"چالش‎های زیاد را ما دیدیم، مثلاً، بر حریم خصوصی من تجاوز شد، عکس‌هایم بیرون کشیده شدند، در فیسبوک‌ها خیلی تحقیر شدیم، برایم مسج می‌کردند که تو هم می‌خواهی مثل فرخنده شوی و همچو مسایل، در طول کمپاین زیاد بود و حالا هم ادامه دارند."

گفته می‌شود، شمار زیادی از اقشار مختلف جامعه به کمپاینی بنام "نامم کجاست" پیوسته اند.

فرهاد دریا هنرمند شناخته شده افغان و سلطانه دریا همسرش از اولین‌های بودند که به این کمپاین پیوستند و همچنان هزاران خبرنگار، نویسنده، هنرمند از طریق فیسبوک و تویتر‌ شان از این کمپاین حمایت کردند.

اما تهمینه رشیق در ادامه صحبت خود با رادیو آزادی گفت، کمپاین، نتایح خوبی هم به دنبال داشته است.

وی افزود:

"مردان خیلی زیادی از کمپاین ما حمایت کردند. مثلاً چند روز قبل عروسی یک جفت در شهر هرات بود که عروس توانست بالای خانواد بقبولاند که نام وی در کارت عروسی‌اش نوشته شود و خیلی موارد دیگر اند که ما به آن بر می‌خوریم که می‌تواند حمایت از ما باشند. ما نتایج خوبی در قبال داشتیم."

نام نبردن از زن در افغانستان یک عنعنه بوده و در دین اسلام هیچ جای ندارد.

هدف سازمان دهندگان کمپاین این‌است تا توجه مردم را به چالش‌ها و مشکلات بزرگ در افغانستان مانند آموزش دختران، ازدواج آن‌ها و دخالت مردان در تصامیم بزرگ در زندگی زنان، جلب نمایند.

گروهِ از دختران جوان کمپاین را تحت نام "نامم کجاست" راه اندازی کردند
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

XS
SM
MD
LG