لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۴ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۸

نگرانی جدی کمیسیون مستقل حقوق بشر از وضعیت بازمانده‌گان قربانیان جنگ


کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می‌گوید به هدف ساخت یک میکانیزم حمایتی برای حقوق بازمانده‌گان قربانیان جنگ تلاش می‌کند.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می‌گوید وضعیت بازمانده‌گان قربانیان جنگ و تروریزم در کشور مایۀ نگرانی جدی است.

سیما سمر رئیس این کمیسیون روز چهارشنبه در صحبت اختصاصی به رادیو آزادی گفت، تلاش می‌شود تا برای حمایت از حقوق خانواده‌ها و بازمانده‌گان قربانیان جنگ و تروریزم میکانیزم مشخصی ساخته شود.

وی گفت کمیسیون مستقل حقوق بشر تحقیق ملی را زیر نام حمایت از حقوق قربانیان تروریزم و جنگ برای مستند سازی در این مورد روی دست دارد.

سیما سمر
سیما سمر

او می‌گوید:

"این یکی از نگرانی‌های جدی کمیسیون است و به همین خاطر است که ما یکی از تحقیق‌های ملی را که روی دست داریم حمایت از قربانیان تروریزم و جنگ است که امیدوار هستم که بتوانیم در این راستا واقعاً مسایل خوب را مستند بکنیم و باعث شود به‌شکلی مصونیت جانی و مالی قربانی‌ها بعد از قربانی‌ دادن تضمین شود، مثلاً برای خانواده و بازمانده‌گان قربانیان یک میکانیزم حمایتی وجود داشته باشد."

کمیسیون مستقل حقوق بشر به‌خاطر حمایت از خانواده‌های قربانیان جنگ، این تحقیق را بنا بر اهدافی از جمله بررسی از وضعیت بازمانده‌گان جنگ، جلب توجه حکومت و سایر سازمان‌های ملی و بین‌المللی برای حمایت از قربانیان، کاهش تلفات ملکی و یافتن یک راهکار در این زمینه انجام می‌دهد.

در مورد وضعیت بازمانده‌گان تلفات ملکی در حالی نگرانی نشان داده می‌شود که دفتر هیئت معاونت سازمان ملل‌متحد در افغانستان یا یوناما در گزارش یک هفته قبل‌اش گفت که در نه ماه سال جاری میلادی بیش از هشت هزار تن که نزدیک به ۶۷ درصد شان زنان و کودکان اند، در افغانستان کشته و زخمی شده‌اند.

پیش از این یوناما هنگام نشر گزارش شش ماه اول سال ۲۰۱۷ گفته‌است که انفجار تانکر در ۳۱ ام ماه می در شهر کابل که در آن نزدیک به ۱۰۰ کشته و بیش از ۵۰۰ تن زخمی شدند، مرگبارترین رویداد از سال ۲۰۰۱ میلادی بدین‌سو بوده‌است.

اما گفته می‌شود در سال‌های گذشته کمک قابل ملاحظه‌یی به بازمانده‌گان کشته شده‌ها و زخمی‌های این چنین رویدادها صورت نگرفته‌است.

نهاد حمایت از قربانیان افغانستان تلاش کمیسیون مستقل حقوق بشر مبنی بر مستند سازی قربانیان جنگ و ساخت میکانیزم کمک به آنان را یک گام مثبت می‌خواند.

محمد آصف مالستانی یک عضو این نهاد به رادیو آزادی گفت، تحقق این موضوع به تلاش‌ها برای جلب حمایت‌های مالی و سیاسی در این بخش بستگی دارد.

او گفت:

"این مسئله بیشتر مربوط خود کمیسیون می‌شود که تا چه حد حمایت سیاسی رئیس جمهور، معاونین، وکلا و وزرا را به دست بیاورد. این وابسته است به آنان که حمایت سیاسی و حمایت مالی را به دست آورده اند، بعد از آن تحقق و عملی شدن آن خیلی ساده خواهد بود."

این در حالیست که نهادهای حمایت از حقوق بشری و سازمان ملل‌متحد همواره از افزایش تلفات ملکی در افغانستان نگرانی نشان داده، روی رسیده‌گی به بازمانده‌گان جنگ و حفاظت از غیر نظامیان تأکید کرده‌اند.

گزارش: سحر لیوال

XS
SM
MD
LG