کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان میگوید که نبود رئیس این کمیسیون مانع در برابر کارهای آن ایجاد نخواهد کرد.
با برکناری رئیس کمیسیون مستقل انتخابات امور این کمیسیون نیز حالا از سوی سرپرست اداره میشود.
امور این کمیسیون نیز حالا از سوی سرپرست اداره میشود.
ملیحه حسن یک کمیشنر این کمیسیون روز شنبه «۲۷ عقرب ۱۳۹۶» به رادیو آزادی گفت که مطابق قانون انتخابات معاون عملیاتی کمیسیون مستقل انتخابات، از این کمیسیون سرپرستی خواهد کرد.
خانم حسن هر چند تأکید کرد که یک عضو کمیسیون مستقل انتخابات باید بهزودی معرفی گردد اما گفت که نبود رئیس کمیسیون کارهای آنان را متأثر نخواهد ساخت.
او گفت:
"نبود آقای احمدزی در پروسه کاری ما کدام مانع ایجاد نخواهد کرد و بر اساس قانون انتخابات معاون عملیاتی سرپرست این کمیسیون است."
نجیب الله احمدزی رئیس کمیسیون مستقل انتخابات چهارشنبه گذشته «۲۴ عقرب ۱۳۹۶» از سوی محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان از وظیفه برکنار شد.
ریاست جمهوری گفتهاست که آقای احمدزی بر اساس خواست اعضای کمیسیون مستقل انتخابات از وظیفهاش سبکدوش گردید.
بر اساس حکم رئیس جمهور غنی نهادهای مربوط باید افراد مناسب را بهخاطر تعیین در بست یک عضو کمبود کمیسیون مستقل انتخابات به رئیس جمهور معرفی کنند.
اما نجیب الله احمدزی روز پنجشنبه « ۲۵ عقرب ۱۳۹۶» در یک نشست خبری در کابل گفت که برکناری وی از سمتاش تخطی واضح از قانون اساسی افغانستان میباشد.
آقای احمدزی حکومت را به مداخله در امور انتخاباتی و خواستهای خلاف قانون از وی متهم کرد.
نجیب الله احمدزی همچنان شماری از اعضای کمیسیون مستقل انتخابات را متهم کرد که بهجای مسایل ملی برای منافع شخصی شان کار میکنند.
اما ملیحه حسن کمیشنر کمیسیون مستقل انتخابات این اتهامات را نادرست خوانده و میگوید آقای احمدزی ضعف کاری داشت.
وی میگوید که نجیب الله احمدزی مطابق ماده ۱۶ و ۱۷ قانون انتخابات از وظیفهاش برکنار شدهاست.
در این حال یوسف رشید رئیس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان میگوید که نبود یک عضو کمیسیون مستقل انتخابات میتواند بر تصامیم این کمیسیون تأثیر منفی بگذارد.
او افزود:
"حالا رقم کمیشنران جفت یا شش تن است و اگر کمیسیون در برخی موارد به دو بخش تقسیم شوند حالت مساوی به میان میآید و به رأی هفتم نیاز پیدا میشود که آن باید رأی رئیس باشد، در این صورت واضح است که کمیسیون در بسیاری موارد فیصلههایش را به تأخیر میاندازد پس باید هر چه زودتر به این وضعیت خاتمه داده شود."
آقای رشید میگوید که مطابق قانون رئیس جمهور باید از لیست ۲۲ نفری که قبلاً از سوی کمیته گزینش به وی فرستاده شده بود یک تن را بهحیث عضو کمیسیون مستقل انتخابات معرفی کند، تا اعضای این کمیسیون بر اساس انتخابات یک تن را بهحیث رئیس این کمیسیون برگزینند.
وی میگوید که اگر رئیس جمهور مطابق حکماش که در این مورد صادر شده، از کمیته گزینش خواهان معرفی افراد جدید برای تعیین در بست کمبود کمیسیون مستقل انتخابات شده باشد این اقدام به گفته وی غیر قانونی است.
نسیم شفق