رئیس اجرائیه افغانستان میگوید، خشونت در برابر زنان دیگر پذیرفتنی نیست و باید در برابر این پدیده مبارزه جدی صورت گیرد.
همزمان با نگرانیها از ادامه خشونت در برابر زنان، رئیس اجرائیه به نهادهای مربوط پیشنهاد میکند که، با این پدیده مبارزه جدی را آغاز کنند.
رئیس اجرائیه به نهادهای مربوط پیشنهاد میکند که، با این پدیده مبارزه جدی را آغاز کنند.
عبدالله عبدالله در روز آغاز کمپاین شانزده روزه منع خشونت در برابر زنان به مناسبت ۲۵ نوامبر روز جهانی منع خشونت در برابر زنان گفت:
"وضعیت خشونت در برابر زنان برای ما پذیرفتنی نیست، در این بخش قوانین موجود است و باید برای تطبیق آن متعهد باشیم و گامهای عملی برداریم."
از سوی دیگر، اتحادیه اروپا در افغانستان به مناسبت روز جهانی منع خشونت در برابر زنان، از دولت خواسته است تا برای نابودی خشونت در برابر زنان گامهای عملی بردارد.
پیری مایدون سفیر اتحادیه اروپا در نامهای که به رسانهها از سوی این اتحادیه فرستاده شده گفتهاست، آمار تازه خشونت در برابر زنان نا امید کنندهاست و تأکید کرده که نابودی پدیده خشونت در برابر زنان افغان، از اولویتهای جامعه جهانی است.
در این میان، دلبر نظری وزیر امور روز کمپاین منع خشونت گفت خشونت در برابر زنان ۱۸۰ قضیه کاهش را نشان میدهد، اما تأکید میورزد که، هنوز زنان در کشور با خشونتهای گوناگون روبهرو استند.
او افزود:
"آماری که ثبت این وزارت شدهاست، کاهش خشونت در برابر زنان را نشان میدهد، اما این یک کاهش واقعی خشونت بوده نمیتواند زیرا، به علت نا امنیها در بخشهای از کشور دسترسی زنان را به عدالت کمتر شدهاست. این خشونتها به اشکال مختلف در برابر زنان اعمال میشود و بیشتر از ۸۹ درصد زنان به نوعی خشونتهای روانی، فزیکی و جنسی را در طول زندگیشان تجربه کردهاند و یا میکنند."
این وزارت میگوید در سال گذشته، ۲۶۹۵ قضیه خشونت در برابر زنان را ثبت کردهاست، اما در سال روان این وزارت ۱۵۳۱ قضیه را به ثبت رسانیدهاست.
اما با این همه خوشبینیها، کمیسیون مستقل حقوق میگوید، خشونت در برابر زنان بازهم در سطح بالائ قرار دارد و گزارش ده ماه سال روان میلادی این کمیسیون نشان میدهد که، ۳۷۷۸ مورد خشونت در برابر زنان در این سال رخ داده است.
ثریا صبحرنگ کمیشنر این کمیسیون به رادیو آزادی میگوید:
"در برخی از ولایات خشونت در برابر زنان کاهش یافتهاست و در برخی هنوزهم این خشونتها کاهش نیافتهاست، علت این است که در این ولایات امنیت نسبی به وجود آمده، خصوصاً مسئولان این ولایات که، جوانان تحصیل کرده استند و در رأس ولایت قرار دارند، که یک سلسله فعالیتهای را روی دست گرفتهاند و جلو بیعدالتی را میگیرند."
این کمیسیون فقر، بیخبری از آموزههای اسلام و بیسوادی را از عوامل عمده خشونت در برابر زنان میگوید.
با این همه، ولسی جرگه افغانستان، شبکه زنان افغان و شماری از باشندهگان کشور نیز خواستار برداشتن گامهای عملی از سوی مقامهای حکومت برای نابودی پدیده خشونت در برابر زنان استند.
اما حکومت پیوسته گفتهاست که، برای نابودی پدیده خشونت متعهد است و در این زمینه تلاش میورزد.