انتظار میرود شورای امنیت سازمان ملل متحد، امشب وضعیت ایران را به بحث بگیرد.
از چند روز به این سو اعتراضها در حمایت و در مخالفت با رژیم ایران ادامه دارند.
امروز باز هم راهپیماییهای پس از ادای نماز جمعه در حمایت حکومت، در چندین شهر به شمول تهران صورت گرفت.
این سومین روز پیهم است که طرفداران رژیم جمهوری اسلامی ایران به جادههای تهران و سایر شهرها بر آمدند و علیه اعتراض کنندههای ضد حکومت، راهپیمایی کردند.
مرکز خبری رادیو آزادی گزارشهای موثقی دریافت کرده که اعتراضها در حمایت از رژیم ایران امروز در تهران، شیراز، تبریز، اهواز و نوشهر ادامه یافتند.
حالا اعتراضهای ضد حکومتی در ایران فروکش کرده اما گروههای پراکنده باز هم بر ضد حکومت آنکشور راهپیمایی میکنند و شعار میدهند.
شعارها تنها بر ضد آیت الله علی خامنهای هم نیست بلکه اعتراض کنندهها شعارهای "سوریه را ترک کنید، مرگ بر حزب الله لبنان و مرگ بر دیکتاتور" نیز سر دادهاند.
ناصر نظری و اکبری دو باشنده شهر تهران استند که در مورد اعتراضهای اخیر، ملاحظات خودشان را دارند:
نظری:
" اعتراضهای اخیر بهخاطر گرانی است. نباید گرانی باشد و حوصله ملت در بیاید. این از بیتوجهی مسئولین است. ما از آقای روحانی خواهش میکنیم به تمام وعدههای که به ما داده، عمل کند."
اکبری:
" خودم آمدم، با چشم خودم در صحنه دیدم. اینها اصلاً در یک بخش دیگر بودند. هیچ کسی بابت گرانی صحبت نکرد. یکی گفت فرزندم در بیمارستان است. اصلاً داستان، داستان دیگری بود."
در نتیجه اعتراضها علیه حکومت در بیشتر از یک هفته در ایران، حدود ۲۲ تن کشته شدهاند.
با فروکش کردن اعتراضها، باورها بر همین است که رژیم ایران سرکوب اعتراض کنندهها را با شدت پیش بردهاست.
در این میان ایالات متحده امریکا خواهان برگزاری نشست فوقالعاده شورای امنیت شده و قرار است این نشست امشب به وقت افغانستان برگزار شود.
واشنگتن خواهان برخورد جدی از جانب شورای امنیت سازمان ملل متحد در برابر رژیم ایران است زیرا به گفته مقامهای امریکایی، آزادی بیان و همچنان تجمع مردم چه به عنوان اعتراض و چه به عنوان راهپیمایی، از سوی حکومت ایران خیلیها محدود و حتی سرکوب شدهاست.
شورای امنیت ۱۵ عضو دارد که در اجلاس امشب، به ۹ رأی اعضا نیاز است تا نحوه برخورد با ایران مشخص شود.
با وجود مخالفت روسیه با طرح امریکا، هیچ کشوری حق ویتو در اجلاس امشب را ندارد.
ایالات متحده امریکا در یک اقدام دیگر دیشب تحریمها بالای پنج شرکت را وضع کرد که در برنامه راکتی ایران دخیل خوانده شدهاند.
استیون منوچین وزیر خزانه امریکا گفته که تحریمها، شرکتهای کلیدی مرتبط با برنامه راکتی ایران را هدف قرار میدهند.
در مجموع، دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا در پیامهای اخیرش در توییتر نوشته که از اعتراضها در ایران حمایت میکند و باید به مظاهره کنندههای ضد رژیم حرمت گذاشته شود.
اعتراضها در ایران به خاطر افزایش نرخ مواد غذایی آغاز شد اما سپس جنبه سیاسی به خود گرفت و حالا مخالفین و حامیان رژیم را به دو دسته بزرگ تقسیم کرداست.
گزارش: جاوید نعیمی