لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۶:۴۰

افغانستان

امید میثم: مذاکرات صلح باید به رهبری حکومت افغانستان باشد

امید میثم معاون سخنگوی ریاست اجرائیه افغانستان
امید میثم معاون سخنگوی ریاست اجرائیه افغانستان

مقامات افغان می‌گویند، از هر تلاش برای صلح این‌کشور از سوی هر گروه یا حکومتی که صورت گیرد استقبال می‌کنند، ولی مذاکرات صلح افغانستان ملکیت افغان‌هاست و هر حرکت در این بخش باید به رهبری شورای عالی صلح افغانستان صورت گیرد.

امید میثم معاون سخنگوی ریاست اجرائیه امروز سه‌شنبه «۰۸ حوت ۱۳۹۶» به رادیو آزادی گفت، اگر چنین تلاش‎ها از سوی کشورهای دوست افغانستان نیز صورت گیرند باید در آن معیارهای شورای عالی صلح و تلاش‎های جاری در نظر گرفته شود.

این در حالی‎است که طالبان مسلح بار دیگر گفته‎اند، حاضر هستند در مورد صلح با امریکا مذاکره کنند، ولی ایالات متحدۀ امریکا گفته‌است که آماده هر نوع کمک در بخش صلح افغانستان است، ولی این پروسه افغانیست و کاملاً به حکومت افغانستان ارتباط دارد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

یوناما جزئیات گروه‌های کاری روند دوحه درباره افغانستان را منتشر کرد

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) امروز دوشنبه (۱۶ سرطان) جزئیات نشست هفته گذشته گروه‌های کاری روند دوحه را منتشر کرد.

این نشست دو روزه که در تاریخ ۳۰ جون و ۱ جولای برگزار شد، بر حمایت از بخش خصوصی افغانستان و راهکارهای مبارزه با مواد مخدر تمرکز داشت.

روزا اوتونبایوا، رئیس یوناما، در یک اعلامیه گفته است که در این نشست با نمایندگان طالبان درباره تعهدات بین‌المللی افغانستان و تقویت نقش زنان و دختران گفت‌وگو کرده است.

در نشست گروه‌های کاری روند دوحه، نمایندگان ۲۶ کشور حضور داشتند و هیأتی هفت‌نفره از سوی طالبان نیز شرکت کرده بود.

یوناما جزئیات این نشست را در حالی منتشر کرده که قرار است شام امروز مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره وضعیت افغانستان بحث کند.

استقبال پناهجویان افغان از تصمیم پاکستان برای عدم آزار دارندگان کارت «پی.او.آر»

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

پناهجویان افغان مقیم پشاور از تصمیم وزارت امور سرحدات و قبایل پاکستان استقبال کردند؛ تصمیمی که تأکید دارد دارندگان کارت «پی.او.آر» نباید مورد آزار و اذیت قرار گیرند.

این وزارتخانه به تمامی ایالت‌های پاکستان دستور داده است که تا زمان اتخاذ تصمیم جدید از سوی کابینه، از فشار بر پناهجویان افغان دارای کارت «پی.او.آر» خودداری کنند.

مهلت دارندگان این کارت‌ها که از سوی کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد به پناهجویان افغان در پاکستان داده شده، در ۳۰ جون به پایان رسیده است، اما تلاش‌هایی برای تمدید مدت اقامت آنان جریان دارد.

پیش از این، روند اخراج دارندگان کارت «ای.سی.سی» آغاز شده و در این چارچوب صدها هزار پناهجوی افغان به کشورشان بازگردانده شده‌اند.

بازگشت نزدیک به ۴۵۰ هزار افغان از ایران در بیش از یک ماه

نزدیک به ۴۵۰ هزار افغان از آغاز ماه جون از ایران بازگشته‌اند. این را سازمان بین‌المللی مهاجرت وابسته به سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۱۶ سرطان اعلام کرد.

این بازگشت‌ها پس از آن صورت گرفت که تهران به افراد بدون مدرک دستور داد تا ششم جولای خاک ایران را ترک کنند.

سخنگوی سازمان بین‌المللی مهاجرت به خبرگزاری فرانسه گفت: شمار کل بازگشت‌ها از آغاز سال تاکنون به بیش از ۹۰۶ هزار نفر رسیده است.

طالبان: فعالیت سیاسی تحت نام حزب ممنوع است و با آن برخورد قانونی خواهد شد

وزارت عدلیه حکومت طالبان، آرشیف
وزارت عدلیه حکومت طالبان، آرشیف

حکومت طالبان هشدار داده که فعالیت احزاب سیاسی در افغانستان غیرقانونی است.

حافظ برکت الله رسولی، سخنگوی وزارت عدلیه طالبان در یک پیام صوتی که یک‌شنبه ۱۵ سرطان، از سوی رادیو تلویزیون ملی تحت اداره طالبان در شبکه ایکس، توییتر سابق نشر شد، گفته است که هر کسی که تحت نام حزب فعالیت کند با او برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

"وزارت عدلیه هرگونه فعالیت زیر نام حزب سیاسی را در افغانستان غیرقانونی می‌داند و هشدار می‌دهد که هرگونه فعالیت سیاسی تحت این نام را مورد پیگرد قانونی قرار می‌دهد. وزارت عدلیه در چند سال گذشته برخی دفاتر احزاب سیاسی را شناسایی کرده و جلو فعالیت آنها را گرفته است و این روند همچنان ادامه دارد."

طالبان پس از برگشت به قدرت در تابستان ۱۴۰۰ فعالیت تمام مخالفان خود را ممنوع قرار داد.

سازمان ملل متحد و جامعه جهانی بارها از طالبان خواستار ایجاد یک حکومت همه شمول شده‌اند اما طالبان هنوز به این خواست پاسخ مثبت نداده است.

بررسی وضعیت افغانستان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد

مجمع عمومی سازمان ملل متحد، آرشیف
مجمع عمومی سازمان ملل متحد، آرشیف

قرار است مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نشست دوشنبه ۱۶ سرطان، در مورد وضعیت جاری در افغانستان تحت حاکمیت طالبان بحث کند.

این نشست ساعت شش و نیم شام به وقت کابل در مقر سازمان ملل متحد تحت عنوان "وضعیت افغانستان و چالش‌های آن برای صلح و امنیت بین‌المللی" برگزار خواهد شد.

انتظار می‌رود که در پایان این نشست سه ساعته، قطعنامه‌ای هم تصویب شود.

گفته شده که این قطعنامه بر تعهد جامعه جهانی به حقوق بشر در افغانستان به ویژه حقوق زنان و دختران در آن‌کشور تاکید کند.

حقوق بشر به ویژه حق آموزش و کار دختران و زنان در افغانستان، موضوعاتی اند که طی چهارسال گذشته پس از برگشت طالبان به قدرت پیوسته از سوی جامعه جهانی روی آن تاکید شده است.

احتمال بارندگی شدید و سرازیر شدن سیلاب در ۱۴ ولایت افغانستان

سیلاب در افغانستان، آرشیف
سیلاب در افغانستان، آرشیف

ریاست هوا شناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی طالبان بارندگی‌های شدید و سرازیر شدن سیلاب را دوشنبه ۱۶ سرطان در ۱۴ ولایت افغانستان پیش‌بینی کرده است.

این ریاست روزگذشته با نشر اعلامیه‌ای در شبکه ایکس، توییتر سابق گفت که احتمال باران‌های شدید بین ۱۰ الی ۴۵ ملی متر در ولایت های نورستان، کنر، ننگرهار، لغمان، کابل، کاپیسا، پنجشیر، پروان، لوگر، غزنی، پکتیا، پکتیکا و خوست وجود دارد که ممکن باعث سرازیر شدن سیلاب نیز شود.

مقام‌های محلی طالبان روز گذشته در ننگرهار گفتند که در اثر سرازیر شدن سیلاب در ولسوالی‌های بتی‌کوت، گوشته، لعل‌پور، نازیان، مومندره، کامه و سایر ولسوالی‌ها، دو کودک جان باختند و چندین تن دیگر زخمی شدند.

این سیلاب خسارات هنگفت مالی به خانه‌ها و مزارع مردم هم وارد کرده است.

سیلاب‌ها در ننگرهار دو کودک را کشت و خسارات گسترده به بار آورد

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

مقام‌های طالبان در ننگرهار می‌گویند سیلاب‌ها جان دو کودک را گرفته و خسارات سنگین مالی به مردم وارد کرده است.

دفتر رسانه‌های ولایت ننگرهار در بیانیه‌ای اعلام کرده است که در روستای «لنډی» ولسوالی نازیان، بر اثر فروریختن تیرهای سقف یک خانه، چهار کودک زخمی شده‌اند.

به گفته این بیانیه، یکی از این کودکان در شفاخانه غنی‌خیل جان باخته و سه کودک دیگر تحت درمان هستند.

بیانیه می‌افزاید که سیلاب‌ها در ولسوالی کوز کنر نیز جان یک کودک را گرفته و در ولسوالی بتی‌کوت دو کودک دیگر زخمی شده‌اند.

همچنین در این بیانیه آمده است که سیلاب‌ها در ولسوالی‌های گوشته، لعلپور، نازیان، مومندره، کامه، بتی‌کوت و دیگر مناطق خانه‌ها، زمین‌های کشاورزی و محصولات مردم را ویران کرده است.

پیش‌تر اداره ملی مبارزه با حوادث حکومت طالبان اعلام کرده بود که باران‌ها و سیلاب‌های چند روز گذشته در ولایت‌های کابل، پروان، لوگر، میدان وردک، خوست، پکتیا، پکتیکا، لغمان، زابل و ننگرهار دست‌کم ۵ کشته و ۸ زخمی بر جای گذاشته است.

سفیر جدید طالبان در مسکو، اعتبارنامه‌اش را به وزارت خارجه روسیه تحویل داد

 سفیر تازه گماشته شده طالبان با معاون وزیرخارجه روسیه در مسکو، خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان
سفیر تازه گماشته شده طالبان با معاون وزیرخارجه روسیه در مسکو، خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان

گل‌حسن حسن، سفیر تازه گماشته شده طالبان در روسیه روز شنبه ۵ جون، اعتبارنامه خود را به آندری یوریویچ، معاون وزیرخارجه روسیه در مسکو تحویل داد.

این اقدام پس از آن صورت می‌گیرد که وزارت خارجه روسیه و سفیر این کشور در کابل، ۳ جون اعلام کردند که مسکو حکومت طالبان را به رسمیت شناخته است.

خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان براساس اعلامیه مطبوعاتی سفارت افغانستان در مسکو نوشته که متن اصلی اعتبارنامه سفیر طالبان طی یک مراسم ویژه به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ارائه خواهد شد.

روسیه نخستین کشوریست که در نزدیک به چهارسال، حکومت طالبان را به رسمیت شناخت.

این اقدام روسیه واکنش‌های گسترده در پی داشت.

چین، مقام های طالبان و شماری از حامیان این گروه از این اقدام استقبال کردند اما فعالان حقوق بشر، فعالان زن و منتقدان پالیسی‌های سختگیرانه طالبان این اقدام روسیه را شدیداً محکوم کرده اند.

کارشناسان ملل متحد خواستار توقف "خشونت و بدرفتاری" با افغانها در ایران شدند

مهاجران اخراج شده از ایران در اسلام قلعه - تصویر از ۲۸ جون
مهاجران اخراج شده از ایران در اسلام قلعه - تصویر از ۲۸ جون

کارشناسان سازمان ملل متحد در گزارشی گفته اند که صدها افغان و اقلیتهای مذهبی و نژادی در ایران به اتهام جاسوسی دستگیر شده اند.

در گزارش این کارشناسان آمده است که این دستگیری ها پس از جنگ ۱۲ روزه بین اسرائیل و ایران صورت گرفته است.

در گزارش از برخورد خشونتبار با مهاجران افغان نیز انتقاد شده و آمده است که آنها با برخوردهای اهانت آمیز و خشونتبار مواجه شده اند.

کارشناسان سازمان ملل متحد در گزارشی که امروز، شنبه ۱۴ سرطان، نشر شد از جمهوری اسلامی ایران خواسته اند که جلو چنین برخوردها را بگیرند.

مهاجران افغان در روزهای اخیر از بدرفتاری و خشونت توسط مقامها و شهروندان ایران شکایت کرده اند.

ایران به تازگی روند اخراج مهاجران افغان را شدت بخشیده است.

تازه ترین آمار ارائه شده از سوی سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که تنها در اولین روز ماه جولای، بیش از چهل هزار افغان از ایران به افغانستان برگشته اند که اکثر آنها برخلاف میل خود شان اخراج شده اند.

پولند از جرمنی به دلیل اخراج یک پناهجوی افغان به این کشور انتقاد کرده است

بیرق پولند
بیرق پولند

به گفته مقامات پولندی، پولیس جرمنی یک پناهجوی افغان را اواخر شب و بدون همراه به سمت مرز پولند فرستاده است.

بر اساس گزارش روز جمعۀ رسانه‌های پولندی، این حادثه در حالی رخ داده که اختلافات بین جرمنی و پولند بر سر بازگشت هزاران پناهجوی غیرقانونی که از پولند وارد جرمنی شده‌اند، افزایش یافته است.

سخنگوی وزارت داخلۀ پولند گفت که این حادثۀ اخیر توجیۀ کافی برای پولند است تا در هفتۀ آینده کنترل‌های مرزی را از سر بگیرد.

پس از از ظهر پنج‌شنبۀ گذشته، نیروهای مرزی پولند بیانیه‌ای صادر کرد و گفت که رابرت باگان، رئیس این اداره با دیتر رومن، رئیس پولیس فدرال جرمنی صحبت کرده است. این گفت‌وگو در مورد حادثه‌ای بود که در شهر مرزی گوبن پولند رخ داد.

در این بیانیه آمده است: "پولیس جرمنی به جای منتظر ماندن برای گشت مرزی پولیس، یک شهروند افغانستان را در مرز رها کرد. چنین اقداماتی از سوی جرمنی غیرقابل قبول است و برخلاف تفاهمات قبلی ما است."

یاچک دوبرژینسکی، سخنگوی وزارت داخلۀ پولند نیز این بیانیه را تکرار کرد و گفت که این "وضعیتی غیرقابل قبول و غیرقابل تحمل" است.

او افزود: "این حادثه توجیۀ کاملی را برای طرف پولندی جهت از سرگیری کنترل‌های مرزی فراهم می‌کند."

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG