لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۳ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۵۵

برخی احراب سیاسی خواستار تغییر نظام انتخاباتی و باطل شدن روند ثبت نام شدند


شماری از احزاب و جریان‌های سیاسی پروسه انتخابات را معیوب و بحران زا می‌خوانند و می‌گویند کمېسیون باید پروسه ثبت نام رای دهنده‌گان را بی درنگ باطل اعلام کند.

با ادامه چالش‌ها سر راه روند انتخابات اکنون برخی احزاب و جریان‌های سیاسی مطرح کشور هشدار می‌دهند که اگر خواست‌های آنان پذیرفته نشود، از تمامی توان برای جلوگیری از برگزاری انتخابات کار خواهند گرفت.

شماری اعضای این احزاب و جریان‌های سیاسی روز شنبه در گردهمایی خواستار تغییر نظام انتخاباتی شدند و همچنان تاکید کردند که باید پروسه ثبت نام رای دهنده‌گان باطل اعلام گردد.

این احزاب هشدار می‌دهند که حکومت و کمیسیون مستقل انتخابات باید تا یک هفته دیگر به خواست‌های آنان پاسخ مثبت دهند.

اسدالله سعادتی نماینده حزب وحدت اسلامی خواست‌های احزاب این گردهمایی را با خوانش اعلامیه‌ای این گونه فشرده ساخت.

"در صورتی‌که حکومت، کمیسیون مستقل انتخابات و جامعه جهانی به این خواست های معقول و برحق احزاب و جریان‌های سیاسی و شخصیت‌های مهم ملی تمکین نکنند، و این پروسه معیوب و بحران زا را همچنان پیش ببرند، ما تمام گزینه‌ها را قابل بحث دانسته و از همه امکانات مان برای جلوگیری از آن که برای افغانستان بحران آفرین است استفاده می‌کنیم."

صلاح الدین ربانی رهبر حزب جمعیت اسلامی، گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی، یونس قانونی عضو رهبری شورای حراست و ثبات، باتور دوستم به نماینده‌گی از حزب جنبش اسلامی، محمد محقق رهبر وحدت اسلامی و سید حامد گیلانی رهبر حزب محاذ ملی از برگزار کننده‌گان این گردهمایی بودند.

ضرار احمد مقبل وزیر پیشین خارجه افغانستان به نماینده‌گی از حامد کرزی رئیس جمهور پیشین در این گردهمایی اشتراک داشت.

تغییر نظام انتخاباتی، باطل سازی پروسه ثبت نام رأی دهنده‌گان کارگیری از سیستم بایومتریک در پروسه دوباره ثبت نام رای دهنده‌گان و سهم ویژه برای احزاب و جریان‌های سیاسی در انتخابات برخی از خواست‌های این احزاب است.

با این همه، کمیسیون مستقل انتخابات می‌گوید که احزاب و جریان سیاسی باید بجای پدید آوردن چالش‌ها سر راه روند انتخابات، این کمیسیون را در برگزاری انتخابات شفافت و همه شمول همکاری کنند.

سید حفیظ‌الله هاشمی عضو کمیسیون مستقل انتخابات تاکید می ورزد که پروسه ثبت نام رای دهنده‌گان یک پروسه کامیاب بوده و روند انتخابات بر اساس تقویم اعلان شده برگزار می‌گردد.

سید حفیظ‌الله هاشمي
سید حفیظ‌الله هاشمي

او افزود:

"این که این احزاب و جریان‌های سیاسی چگونه موضع را اختیار کرده‌اند کار خودشان است، اما مردم افغانستان انتخابات می‌خواهند من‌ نمیدانم که این احزاب از کدام مردم نماینده‌گی می‌کنند زیرا مردم این پروسه را می‌خواهند و از آن رضایت دارند."

در این میان شماری از نهادهای ناظر انتخابات هر چند برخی از خواست‌های احزاب را قانونی می‌خوانند و اما می‌گویند زمان برای پذیرفته شدن این خواست ها گذشته است.

شاه محمود مل عضو اجرایی موسسه انتخابات شفاف افغانستان می‌گوید، این روند هم اکنون با چالش‌های روبه‌رو است و موضع گیری‌های اخیر احزاب و جریان‌های سیاسی به این چالش در برابر این روند بیشتر خواهد افزود.

گزارش: نظیفه محبوبی

XS
SM
MD
LG