لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۹ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۳۷

ارگ: تشکیل بورد ملی مشورتی صلح تا ختم هفته جاری نهایی می‌شود


ریاست جمهوری افغانستان می‌گوید، پروسه معرفی نماینده‌گان احزاب سیاسی و اقشار مختلف اجتماعی دیگر به شمول نماینده‌گان ۳۴ ولایت افغانستان برای تشکیل بورد ملی مشورتی صلح به منظور تسریع تلاش‌های صلح قرار است تا ختم هفته جاری نهایی شود.

معاون سخنگوی ریاست جمهوری دیشب به رادیو آزادی گفت، رئیس جمهور اشرف غنی از هفته پیش سلسلۀ از گفتگو و مشوره‌ها با رهبران احزاب سیاسی، چهره‌های جهادی، نماینده‌گان زنان و سایر اقشار اجتماعی را آغاز کرده‌است.

شاه حسین مرتضوی افزود، بورد ملی مشورتی صلح نه جای شورای عالی صلح را می‌گیرد و نه هم به عنوان هیئت مذاکره کننده با طالبان به طور مستقیم مذاکره می‌کند، بلکه به‌گفته وی تنها برای پیشبرد پروسه صلح به هیئت مذاکره کنندۀ حکومت مشوره می‌دهد.

شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان
شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان

وی افزود:

"حکومت افغانستان صلاحیت گفتگو و مذاکره را دارد. در هر مرحلۀ که مذاکره صورت می‌گیرد هم در مورد ترکیب هیئت مذاکره و هم در روند مذاکره با بورد مشورتی صلح تفاهم صورت می‌گیرد. کار شورای عالی صلح هم زمینه‌سازی برای گفتگوهای صلح می‌باشد، ولی گفتگو را اصولاً هیئتی که حکومت افغانستان تعیین می‌کند، انجام می‌دهد."

تشکیل بورد ملی مشورتی صلح پس از آن مطرح شد که زلمی خلیل‌زاد نمایندۀ وزارت خارجه امریکا برای مذاکرات صلح در سفر اولش به کشورهای منطقه که برای نخستین بار با نماینده‌گان طالبان دیدن کرد گفت، حکومت و طالبان افغان باید هرچه زودتر هیئت جامع مذاکره کنندۀ‌شان را تعیین کنند.

زلمی خلیل‌زاد در ادامۀ تلاش‌های صلح دیروز با محمد شرف غنی رئیس جمهور افغانستان ملاقات کرد.

معاون سخنگوی ریاست جمهوری گفت، آقای خلیل‌زاد در این دیدار معلومات در بارۀ ملاقات‌های اخیر خود را با رئیس جمهور افغانستان شریک ساخت و یک بار دیگر تأکید کرد که ایالات متحده در گفتگو‌های صلح افغانستان نقش تسهیل کننده را دارد و گفتگوهای اصلی بین حکومت و طالبان افغان خواهد بود.

شاه حسین مرتضوی در ارتباط به شایعات و آوازه‌های که گویا در مذکرات زلمی خلیل‌زاد با طالبان و رئیس جمهور اشرف غنی مسایل مانند ایجاد حکومت مؤقت و تأخیر در انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده، گفت:

"ما آوازه‌ها و شایعاتی در مورد ایجاد دولت مؤقت و یا تأخیر در انتخابات، را رد می‌کنیم. در صحبتی که رئیس جمهور با آقای خلیل‌زاد داشت بیشتر پروسه صلح بود. رئیس جمهور هم‌چنان گفت که مشوره‌های مردم را با خود دارد و مردم افغانستان طرفدار صلح هستند. تأکید زلمی خلیل‌زاد هم بالای این بود که ایالات متحدۀ امریکا نقش تسهیل کننده و مُمد را در پروسه صلح دارد."

اما این‌که در دیدار و ملاقات‌های زلمی خلیل‌زاد با نماینده‌گان طالبان و رئیس جمهور افغانستان، طالبان برای آماده شدن به مذاکرات مستقیم صلح چه شرایط را ارائه کرده‌اند، نه آقای خلیل‌زاد و نه هم حکومت و طالبان افغان جزئیات بیشتر را با رسانه‎ها شریک ساخته‌اند.

اما گزارش‌ها از قول منابع آگاه طالبان می‌گویند، در گفتگوهای اخیر بین زلمی خلیل‌زاد و نماینده‌گان طالبان در قطر که سه روز دوام کرد، مسایل مانند رهایی زندانیان، رفع تغزیرات سفر بر رهبران طالبان، تأمین آتش‌بس، تأخیر در انتخابات ریاست جمهوری، ایجاد یک حکومت مؤقت و خروج نیروهای خارجی از افغانستان، مطرح شده‌است.

XS
SM
MD
LG