ریاست جمهوری افغانستان میگوید، تنها هیئت مذاکره کننده صلح صلاحیت گفتگو رو در رو با طالبان مسلح را دارد.
ریاست جمهوری افغانستان میگوید، مذاکره با طالبان مسلح مسئولیت بورد مشورتی صلح نیست بلکه این بورد در رابطه به پروسه صلح به رهبران حکومت وحدت ملی و هیئت مذاکره کننده مشوره میدهد.
عارف صمیم معاون سخنگوی ریاست جمهوری روز چهارشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، تنها هیئت مذاکره کننده صلح صلاحیت گفتگو روبهرو با طالبان مسلح را دارد.
او افزود:
"هیئت مذاکره کننده صلح گفتگوهای صلح را با طالبان مسلح روبهرو پیش میبرد و بورد مشورتی صلح به نمایندهگی تمام مردم به رئیس جمهور و گروه مذاکره کننده در رابطه به پروسه صلح مشوره میدهد."
رئیس جمهور غنی یک هیئت مذاکره کننده دوازده نفری صلح را که متشکل از مقامات حکومتی، والیان، معینان و چهرههای سیاسی به رهبری عبدالسلام رحیمی رئیس دفتر ریاست جمهوری تعیین کرد.
در عین حال محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور یک بورد مشورتی ۱۹ نفری صلح به شمول خودش و شخصیتهای جهادی، سیاسی و اجتماعی را نیز ایجاد کرد.
از سوی هم برخی اعضای مشرانو جرگه با توجه به تشکیلات بورد مشورتی صلح می گویند، این یک بورد بجا و خوب است که حکومت به هدف مشوره در بخش صلح ایجاد کرده است.
عبیدالله بارکزی یکتن اعضای این جرگه میگوید، اگر حکومت مقامات پیشین طالبان را هم شامل این بورد سازد بخش مشوره حقوقی این بورد تقویت می شود.
او افزود:
"بهخاطر تکمیل بهتر باید چند تن از جمله ملا سلام ضعیف، مولوی وکیل احمد متوکل و معتصیم آغا جان هم در آن شامل شوند خوب است حالا هم این بورد یک ترکیب خوب دارد."
این در حالیست که نماینده خاص وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان در این اواخر تلاش هایش را بهخاطر صلح افغانها بیشتر ساخته و هم اکنون برای بار سوم سفرهایش را در این مورد به منطقه آغاز کردهاست.
هر چند حکومت افغانستان می گوید، آماده است تا گفتگوهای روبهرو صلح را با طالبان مسلح آغاز کند اما طالبان مسلح تاکنون هیئت مذاکره کننده صلح را تعیین نکرده اند.
گزارش: فرشته ندا