وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان گزارش اخیر ادارۀ سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان یا سیگار را رد کرد که گفته است ۹ میلیارد دالر در مبارزه با مواد مخدر در این کشور هزینه شده که نتیجه نداده است.
وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان گزارش سیگار را نمیپذیرد که گفته است که باوجودیکه در ۱۸ سال گذشته ۹ میلیارد دالر در بخش مبارزه با مواد مخدر مصرف شده، اما هنوز هم این کشور بزرگترین کشور تولید کنندۀ مواد مخدر حساب میشود.
سید فیصل حسینی معین وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان در این مورد روز دوشنبه «۱۵ دلو ۱۳۹۷» به رادیو آزادی گفت:
"امکان دارد آنها مراجع و آدرسهای را که بالای آن مصرف کرده اند اعلام کنند که ذهنیتهای عامه روشن گردد، چیزیکه در زمان حکومت وحدت ملی به اساس یک پلان و فورم میان حکومت و کمک کنندهها به آدرس این وزارت مصرف شده پول بسیار اندک است، در حالی که ۹ میلیارد بسیار زیاد است در این بخش وزارت ما جوابگو است."
اداره سرمفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان یا سیگار نیز گفته است در مناطق که طالبان در آن نفوذ دارند در بیش از ۱۳۰ هزار هکتار زمین کوکنار کشت میشود.
در گزارش سیگار آمده است که مناطق که تحت حاکمیت دولت قرار دارد در سومین بخش آن کوکنار کشت میگردد که شماری از مسئولان نظامی و غیر نظامی در آن دست دارند.
کارشناسان میگویند، مواد مخدر در افغانستان خطرناکتر از تروریزم است، اما به گفته آنان بدبختانه در این عرصه از طرف حکومت و نهاد های کمک کننده تلاشهای هماهنگ صورت نگرفته است.
جنرال خدایداد یکی از این کارشناسان و وزیر سابق مبارزه با مواد مخدر در این باره به رادیو آزادی میگوید:
"وضعیت مواد مخدر با وضعیت امنیتی افغانستان رابطه مستقیم دارد، متأسفانه پولهای زیادی به مصرف رسیده، اما به دلیل جنگ جامعه جهانی با ارگانهای مبارزه با مواد مخدر هماهنگی به میان نیاوردند، متأسفانه پولهای زیادی مصرف شد، ولی نتیجهاش در شرایط فعلی به گونه کامل منفی است."
پیش از این برخی مؤسسات خارجی نظارت کننده گفته اند، در تولید و قاچاق مواد مخدر مخالفان مسلح دولت نیز دست دارند.
وزارت مبارزه با مواد مخدر نیز پیش از این بارها گفته که در کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر در کنار مخالفان مسلح دولت قاچاقبران داخلی و مافیای خارجی نیز دخیل اند و ضرورت است تا جامعه جهانی در این راستا به گونۀ دوامدار دولت افغانستان را کمک کند.
گزارش: نورالله شایان