حکومت افغانستان به مشوره به اصطلاح برادرانه صدر اعظم پاکستان عمران خان عکسالعمل جدی نشان دادهاست.
صمیم عارف معاون سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان دیروز جمعه پنج اپریل گفته است، عمران خان صدراعظم پاکستان بار دیگر تشکیل حکومت مؤقت را در افغانستان پیشنهاد کرد که تخطی جدی از قوانین بینالمللی میباشد.
صمیم عارف این موضوع را در تویتر خود نوشته و گفته است بدون توجه به اینکه کی در افغانستان بر قدرت نشسته، پاکستان با موجودیت یک حکومت مؤثر و فعال مخالفت میکند.
به گفته آقای عارف، توافق صلح صرف زمانی صورت گرفته میتواند که پاکستان احترام به حاکمیت ملی افغانستان را بیاموزد و از این دست بکشد که به زور میخواهد همسایه خود را تحت نفوذ قرار بدهد.
عمران خان دیروز جمعه در منطقه جمرود ایالت خیبر پشتونخواه در یک جلسه مردمی یک بار دیگر گفت که تشکیل یک حکومت بیطرف را در افغانستان که در آنجا انتخابات را انجام بدهد و صلح را تأمین کند، مناسب میداند.
عمران خان در ۲۵ ماه مارچ اولین بار پیشنهاد کرد که یک حکومت مؤقت در افغانستان تشکیل شود. در آن وقت هم این سخنان عمران خان با واکنش شدید مقامات افغان رو به رو شد.
عمران خان به دفاع از این سخنان خود دیروز گفت، افغانان را برادر خود میداند و از روی برادری مشوره میدهد که حکومت مؤقت را تشکیل بدهند.
وی افزود:
"مردم افغانستان حرف من را بشنوید. به دقت بشنوید. به یاد داشته باشید که ما، شما را برادران خود میدانیم. من به خداوند دعا میکنم که برای مردم افغانستان امنیت نصیب کند."
اما سؤال اینجاست که تشکیل حکومت مؤقت در افغانستان تا چه حد ممکن است؟
نیکولاس کی نماینده ملکی ناتو در کابل دیروز پنچ اپریل در صحبت اختصاصی با رادیو آزادی گفت این گونه تخمینها نادرست میباشند.
او افزود که در افغانستان انتخابات ریاست جمهوری اولویت دارد.
وی افزود:
"حالا یک مرحلۀ است که زمان انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در ۲۸ ماه سپتمبر سالجاری تعیین شده است و این یک اولویت میباشد که به حکومت افغانستان کمک شود که این انتخابات را در زمان تعیین شده آن در سپتمبر برگزار کند."
نماینده ملکی ناتو گفت، ناتو متعهد است که به پروسه صلح و انتخابات افغانستان کمک کند.
نیکولاس کی گفت، اطمینان دارد که برگزاری انتخابات ریاست جمهوری افغانستان ممکن میباشد.
او افزود، افغانستانِ سال ۲۰۱۹ تا افغانستان سال ۲۰۰۱ بسیار تفاوت دارد.