افغانستان
خلیلزاد با مقامات ناروی در مورد پروسه صلح افغانستان گفتگو کرد

زلمی خلیلزاد نمایندۀ ویژۀ وزارت خارجۀ امریکا برای صلح افغانستان با مقامهای ناروی در بارۀ پروسۀ صلح گفتگو کرده است.
آقای خلیلزاد امروز در حساب تویتر خود نوشته که ناروی در فراهم آوری تسهیلات برای مذاکرات در جهان پیشتاز است.
به گفتۀ وی ناروی میتواند افغانستان را در رسیدن به صلح کمک کند.
خلیلزاد دیروز با ماری اریکسون سوریائید وزیر خارجۀ ناروی دیدار داشت و در بارۀ وضعیت کنونی پروسه صلح و مراحل بعدی آن به او، معلومات داد.
نمایندۀ خاص وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان، از وعدۀ همکاری ناروی در این زمینه ابراز سپاس کرد.
آقای خلیلزاد و تیم مذاکره کنندۀ وی از سوم ماه اگست به این سو، در قطر با رهبران سیاسی طالبان سرگرم گفتگو است.
در این میان، برخی از منابع دولت افغانستان به رادیو آزادی گفته اند که مسودۀ موافقتنامۀ امریکا و طالبان به ارگ ریاست جمهوری فرستاده شده است.
در مسوده آمده که هر دو جانب احتمالاً در روزهای سوم یا چهارم عید توافقنامۀ را امضا می کنند و در یک هفتۀ دیگر مذاکرات بین الافغانی در شهر اسلو پایتخت ناروی آغاز میشود.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
واکنش طالبان و یک گروه مخالف آن به تصویب لایحه جدید جلوگیری از دسترسی طالبان به کمکهای امریکا

حکومت طالبان و یک گروه مخالف آن، در مورد تصویب لایحه جدید که مانع دسترسی طالبان از کمکهای امریکا میشود واکنش نشان داده اند.
عبدالطیف نظری معاون سرپرست وزارت اقتصاد حکومت طالبان این لایحه را سیاسی و وسیله فشار بر آنان خوانده است.
او پنجشنبه ۲۱ حمل به رسانههای داخلی افغانستان گفت که حکومت طالبان از کمک های امریکا به گفته او سودی نبرده و همچنان در روند کمک رسانی مداخله نکرده است.
کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا چهارشنبه، ۲۰ حمل، لایحۀ را تصویب کرد تا اطمینان حاصل شود که پول کمکهای امریکا با افغانستان در اختیار طالبان قرار نمیگیرد.
گروه مخالف طالبان موسوم به "جبهه مقاومت ملی افغانستان" از تصویب این لایحۀ جدید استقبال کرد.
علی میثم نظری، مسئول روابط خارجی این گروه مخالف طالبان ناوقت چهارشنبه ۲۰ حمل در شبکه ایکس، تویتتر سابق نوشت که "جبهه مقاومت ملی افغانستان" از کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا به رهبری براین مست به دلیل اقدام قاطع اش در تصویب لایحۀ که نمیگذارد پول مالیات دهندگان امریکا به دسترس طالبان قرار گیرد، حمایت میکند.
شماری از اعضای کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا در نشست دیروز گفتند که تا کنون دهها ملیون دالر پول کمکهای ایالات متحده "بدون شافیت و حسابدهی" به دافغانستان بانک تحت کنترول طالبان پرداخته شده است.
یوناما: اجرای قانون امر به معروف طالبان، وضعیت بشری در افغانستان را پیچیدهتر خواهد کرد

هیئت معاونت سازمان ملل متحد، یوناما میگوید که اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان، وضعیت اقتصادی و بشری افغانستان را پیچیده تر خواهد کرد.
یوناما، پنجشنبه ۲۱ حمل، در گزارش ویژه شش ماهه خود در مورد اجرا و تاثیرگذاری این قانون گفته است که قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان، تواناییها و آزادیهای ملل متحد، نهادها، صندوقها و همچین مردم عادی افغانستان را تحت تاثیر قرار داده است.
براساس این گزارش، این قانون، محدودیت ها را در بخش های صحت، آموزش، تجارت و همچنین در مورد سفر و لباس دختران و زنان افزایش داده است.
حکومت طالبان، قانون امر به معروف و نهی از منکر را در اگست ۲۰۲۴ اعلام و در جریده رسمی منتشر کرد.
براساس یافتههای یوناما، طالبان برای اجرای این قانون در مقایسه با قوانین دیگر تلاش جدی کرده اند و حدود ۳۳۰۰ محتسب را در ۲۸ ولایت افغانستان گماشتهاند که صلاحتهای وسیعی برای آنها داده شده است.
حکومت طالبان هنوز در مورد این گزارش یوناما چیزی نگفته اما پیش از این گفته بود که این قانون به هدف اصلاح جامعه اعلام شده است.
یوناما، بار دیگر از حکومت طالبان خواسته است که این قانون را لغو کند.
طالبان یک نفر را در ولایت نیمروز در ملأ عام اعدام میکنند

منابع محلی طالبان در نیمروز میگویند که فردا جمعه ۲۲ حمل، حکم اعدام بر یک فرد در این ولایت اجرا خواهد شد.
اعلامیهای که پنجشنبه از سوی دفتر مطبوعاتی طالبان در نیمروز به خبرنگاران فرستاده شده است، فردی را که به اعدام محکوم شده، "قاتل" خوانده و در این اعلامیه آمده است که حکم اعدام بر این فرد در محضر عام در یک استدیوم ورزشی اجرا خواهد شد.
در مورد هویت این فرد هنوز چیزی گفته نشده است.
سازمان ملل متحد و نهادهای مختلف حقوق بشری مکرراً از حکومت طالبان خواستهاند که جلو چنین اعدامهای علنی را بگیرد.
مجازات علنی از سوی طالبان واکنشهای گستردهای بین المللی را برانگیخته است.
سازمان های حقوق بشری ابراز نگرانی میکنند که افراد محکوم از سوی طالبان به وکلای مدافع دسترسی ندارند و عدالت کامل در قضایای شان تضمین نشده است.
همزمان با فراخوان طالبان برای اجرای حکم اعدام در نیمروز، ستره محکمه طالبان در ایکس خبر داد که ۳ نفر روز پنجشنبه ۲۱ حمل در ولسوالی بالابلوک ولایت فراه شلاق زده شدند.
شاهراه بدخشان-تخار پس از ۲۰ ساعت مسدود بودن، دوباره بازگشایی شد

وزارت فواید عامه حکومت طالبان از بازگشایی شاهراه بدخشان-تخار به روی رفت و آمد ترافیک خبرداد.
محمد اشرف حقشناس سخنگوی این وزارت به رسانهها گفت که این شاهراه صبح وقت پنجشنبه ۲۱ حمل، پس از ۲۰ ساعت بسته بودن یکبار دیگر به روی ترافیک باز شد.
پیش از این، ریاست مبارزه با حوادث طبیعی حکومت طالبان در تخار روزچهارشنبه گفت که این شاهراه در اثر بارندگیهای شدید و سرازیر شدن سیلابها بسته شده است.
این ریاست از مسافران و رانندگان خواسته بود که تا باز شدن این شاهراه، از رفت و آمد به ولایت بدخشان خودداری کنند.
نقاط مختلف افغانستان در هفته جاری شاهد بارندگیهای شدید بودند.
لایحۀ جدید که مانع دسترسی طالبان به کمکهای امریکا میشود

کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا لایحۀ را تصویب کرد تا اطمینان حاصل شود که پول کمکهای امریکا با افغانستان در اختیار طالبان قرار نمیگیرد.
شماری از اعضای این کمیته چهارشنبه، ۲۰ حمل، در نشستی گفتند که تا کنون ده ها ملیون دالر پول کمکهای ایالات متحده "بدون شافیت و حسابدهی" به دافغانستان بانک تحت کنترول طالبان پرداخته شده است.
براین مست رییس کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا در این نشست گفت، باور کرده نمیتواند که طالبان تمام این پول را به سازمانهای امداد رسانی داده اند.
تیم برچیت، یک عضو این کمیته که لایحه را پیشنهاد کرده بود گفت که نیاز است وزارت خارجۀ ایالات متحده اطمینان حاصل کند که هیچ نوع کمک این کشور "در اختیار تروریستها قرار نمیگیرد".
او افزود "ما باید اطمینان حاصل کنیم که تصویر واضح از نفوذ طالبان، نه تنها بالای کمکهای بین المللی بلکه بالای سیستم بانکی افغانستان، داریم".
در گزارش مختصری که پس از این نشست روی صفحۀ رسمی کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا نشر شد همچنان به گزارش سال ۲۰۲۴ سرمفتش امریکا از بازسازی افغانستان (SIGAR) اشاره شده که در آن آمده است که پس از بازگشت دوبارۀ طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۱، بیش از ۱۰ ملیون دالر به گونۀ مالیه به حکومت طالبان پرداخته شده است.
"خان با جادوی خود برگشت"

راشد خان ستارۀ تیم ملی کریکت افغانستان پس از چند بازی با درخشش اندک در لیگ برتر هند، شب گذشته توانست بازهم بدرخشد.
راشد خان در بازی دیشب دو ویکت گرفت و در پیروزی تیمش گجرات تایتنز، در مقابل راجستان رویلز، نقش مهم بازی کرد.
گجرات تایتنز در این بازی ۲۱۷ رنز گرفت ولی بازیکنان راجستان رویلز با گرفتن ۱۵۹ رنز اوت شدند و به هدف تعیین شده نرسیدند.
در این بازی راشد خان در چهار آور دو ویکیت گرفت.
پس از بازی، لیگ برتر هند (IPL) روی صفحۀ فیسبوک رسمی خود نوشت "خان با جادوی خود برگشت".
راشد خان در چهار بازی قبلی تنها موفق به گرفتن یک ویکت شده بود.
نشست گروه هماهنگی افغانستان با حضور کشورها و نهادهای کمککننده در استانبول آغاز شد

نشست گروه هماهنگی افغانستان چهارشنبه ۲۰ حمل، در شهر استانبول ترکیه آغاز شد.
سفارت ترکیه در کابل در شبکه ایکس، توییتر سابق نوشته است که این نشست فردا نیز ادامه خواهد یافت.
این سفارت در ادامه گفته که در نشست گروه هماهنگی افغانستان در مورد ولویتها و برنامههای جامعه جهانی برای افغانستان بحث میشود.
پیش از این، سازمان ملل متحد گفته بود که در این نشست، نمایندههای این سازمان با نمایندههای کشورها و نهاد های بین المللی تمویل کننده دور هم جمع می شوند.
به گفتۀ این سازمان، در این نشست تلاش میشود تا کشورها و نهادها، به کمک رسانی شان به حدود ۲۳ میلیون نیازمند در افغانستان در سال ۲۰۲۵ ادامه دهند.
دونالد ترمپ: پایگاه بگرام تحت اشغال چین است

دونالد ترمپ رییس جمهور ایالات متحدۀ امریکا یکبار دیگر تاکید کرده است که میدان هوایی بگرام افغانستان در دست چین است.
ترمپ روز سه شنبه، ۱۹ حمل، در سخنرانی خطاب به اعضای کمیتۀ ملی جمهوریخواهان در کانگرس گفت که اگر خروج از افغانستان تحت حاکمیت او انجام میشد، پایگاه بگرام را در کنترول امریکا حفظ میکرد.
او بگرام را یکی از بزرگترین پایگاه های هوایی جهان دانست و گفت "من افغانستان را ترک میکردم. من کسی بودم که خروج را ممکن ساختم، اما پایگاه بگرام را حفظ میکردم. نه برای افغانستان، بلکه به این دلیل که بگرام یک ساعت با محلی که چین سلاح اتمی خود را میسازد فاصله دارد. خوب نمیشد که آنرا در اختیار میداشتیم؟. میدانید حالا کی آنرا اشغال کرده؟ چین".
دونالد ترمپ در گذشته نیز بالای حفظ پایگاه بگرام در اختیار نیروهای امریکایی تاکید کرده و گفته بود که این پایگاه اکنون در تسلط چین است.
اما حکومت طالبان این ادعا را در گذشته رد کرده و گفته است که پایگاه بگرام در اختیار خارجیها نیست.
بگرام در بیست سال حضور نیروهای ناتو در افغانستان، پایگاه اصلی نیروهای بین المللی در این کشور بود.
بارندگی و سیلاب منجر به بسته شدن شاهراه بدخشان-تخار شد

شاهراه بدخشان-تخار به دلیل ریزش بارانهای شدید و سرازیر شدن سیلابها بسته شده است.
محمد اکرم اکبری، رئیس ریاست مبارزه با حوادث طبیعی حکومت طالبان در بدخشان به رسانه ها گفت که این شاهرا صبح چهارشنبه ۲۰ حمل به روی رفت و آمد ترافیک بسته شد و تلاش ها برای بازگشایی آن جریان دارد.
اکبری از مسافران و رانندگان خواست که تا باز شدن این شاهراه، از رفت و آمد به ولایت بدخشان خودداری کنند.
هنوز از تلفات و خسارات احتمالی ناشی از بارندگی ها و سیلاب ها در بدخشان جزئیاتی در دست نیست.
رویترز: کمکهای بشری امریکا به ۶ کشور از سر گرفته شد، افغانستان شامل این کشور ها نیست

خبرگزاری رویترز به نقل از چندین منبع گزارش داده است که ادارۀ رییس جمهور دونالد ترمپ، کمک های خارجی را که قطع کرده بود، برای شش کشور از سر گرفته است. افغانستان شامل این شش کشور نیست.
رویترز به نقل از پنج منبع گزارش داده است که دولت امریکا بودجۀ سازمان غذایی جهان در لبنان، سوریه، سومالیا، اردن، عراق و اکوادور را از سر گرفته است.
این خبرگزاری همچنان گزارش داده است که به ایمیلی دست یافته که از سوی سرپرست معاونیت اداری ادارۀ انکشاف بین المللی ایالات متحدۀ امریکا (USAID) به کارمندان این اداره فرستاده شده و در آن گفته شده است که پرداخت بودجۀ سازمان غذایی جهان در این شش کشور از سر گرفته شود.
دو منبع دیگر به رویترز گفته اند که بودجۀ ادارۀ بین المللی مهاجرت (IOM) ، در چهار مورد، در منطقۀ پاسیفیک نیز احیا شده است.
روز دوشنبه خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که دولت امریکا به رهبری رییس جمهور دونالد ترمپ، کمک های حیاتی را به ارزش ۱.۳ ملیارد دالر، به بیش از ۱۰ کشور، به شمول افغانستان، یمن، سومالیا و سوریه قطع کرده است.
روز سه شنبه، تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا به خبرنگاران گفت که ایالات متحده نگران این است که از کمکهای این کشور به سازمان غذایی جهان، در افغانستان و یمن، طالبان و حوثی ها سود میبرند.