شورای امنیت سازمان ملل متحد دیروز جمعه ۱۶ اگست اجلاس اضطراری را در مورد کشمیر در عقب دروازههای بسته برگزار کرد.
در ۵۰ سال گذشته این اولین بار است که شورای امنیت سازمان ملل متحد در رابطه با کشمیر اجلاس اضطراری برگزار میکند.
در اجلاس از هند و پاکستان خواسته شده که نباید در مورد جمو و کشمیر تصامیم یک جانبه اتخاذ کنند.
ملیحه لودهی سفیر پاکستان در ملل متحد گفت این اجلاس نشان داد که هر چند مردم منطقه اسیر هستند ولی صدای آنها در ملل متحد شنیده شد.
لودهی روز گذشته ۱۶ اگست در مورد ختم خودمختاری جمو و کشمیر از طرف هند به خبرنگاران گفت: "صدای کشمیریها، صدای مردم کشمیر اشغال شده امروز در سطوح بلند دیپلوماتیک جهانی شنیده شد، آنها تنها نیستند و صدای آنها به گوش مردم رسید."
سفیر چین در ملل متحد گفت، اعضای شورای امنیت در مورد حالات جاری در کشمیر و مخصوصاً چگونگی وضعیت حقوق بشر در اینجا نگرانی جدی ابراز کردند.
اما سید اکبر الدین سفیر هند در ملل متحد دخالت جهانی در موضوع کشمیر را محکوم کرد.
سید اکبر الدین در نیویارک به خبرنگاران گفت، هند به جامعه جهانی نیاز ندارد که برایش بگوید چه کند.
وی افزود: "ما آماده هستیم در این مورد طوری صحبت کنیم مانند دولتهاییکه به ارتباطات مسایل جهانی نظر نورمال دارند. ما به موافقتنامه شمله متعهد میباشیم ولی حالا این به پاکستان مربوط است که از ترور دست بکشد و مذاکرات را شروع کند."
سفیر هند افزود، قیودات در جمو و کشمیر بخاطری اعلان شده که خون مردم بیگناه ریختانده نشود و تروریستان به منطقه راه پیدا نکنند.
پارلمان هند در ۵ اگست ماده ۳۷۰ قانون اساسی این کشور را لغو کرد. در این ماده به کشمیر تحت کنترول هند خودمختاری داده شده بود و حالا این منطقه مستقیماً تحت کنترول حکومت مرکزی هند قرار میگیرد.
پاکستان بر ضد این اقدام هند اعتراض شدید نشان داد و خواهان اجلاس اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد در این مورد شد.
اجلاس شورای امنیت در یک زمانی برگزار شد که عمران خان صدراعظم پاکستان با دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا تلیفونی صحبت کرده و در مورد کشمیر تبادل نظر کردند.
قصر سفید گفت که رئیس جمهور ترمپ در صحبت با عمران خان بر اهمیت کاهش تنش بین هند و پاکستان در موضوع کشمیر و حل این منازعه از طریق مذاکره دو جانبه تأکید نمود.