وزارت صحت عامه افغانستان میگوید ۴۱ درصد زنان و دختران افغان با کمخونی مواجه هستند.
مقامهای این وزارت میگویند از آغاز سال ۲۰۱۶ میلادی تا کنون برای ۱.۶ میلیون دختر در مکاتب تابلیت فولیک اسید توزیع شده است - تابلیتی که سبب ازدیاد آهن و جلوگیری از کمخونی دختران و زنان میشود.
مرسل مناتی، رئیس تغذیه وزارت صحت عامه روز سهشنبه (۵ قوس) در نشستی به مناسبت تجلیل از روز جهانی کمبود آهن گفت تغذیه سالم، استفاده از تابلیتهای فولیک اسید و توجه به صحت مادران و دختران باعث بهبود وضعیت سلامت آنها میشود.
او گفت استفاده از تابلیتهای فولیک اسید هیچ ضرری ندارد، بلکه میزان کمخونی و کمبود آهن را در بدن کاهش میدهد: "توزیع این تابلیتها وقایه در برابر کمخونی ناشی از کمبود آهن است."
مرسل مناتی از همه جوانان خواست که به خوردن تابلیتهای فولیک اسید اکتفا نکنند، بلکه از غذاهایی که حاوی آهن است نیز استفاده کنند.
خانم مناتی گفت که در وضعیت کنونی کشور بسیاری از مردم بهخصوص شاگردان مکاتب به دلیل فقر، ناامنی و برخی موارد دیگر نمیتوانند به مقدار کافی ویتامین بگیرند و تابلیت فولیکاسید میتواند جایگزین منابع دیگر ویتامینها و آهن باشد.
به گفته متخصصان، کمخونی و کمبود آهن باعث قدکوتاهی، ضعف حافظه، فشار پایین، ضعف اعصاب، شکنندگی ناخنها و ریزش مو میشود.
در همین حال، شماری از دانشآموزان مکاتب میگویند با استفاده از تابلیت فولیک اسید، بسیاری از مشکلات صحی آنان رفع شده است.
مروه دانش آموز یکی از مکاتب شهر کابل گفت، از زمانیکه از این تابلیتها استفاده میکند، درد پاها و فشارش خوب شده و درس را هم بسیار زود یاد میگیرد.
زهره دانشآموز دیگر نیز گفت استفاده از تابلیت فولیک اسید برای رفع سردردی و جاندردیاش موثر واقع شده و حتی رشد و نمویش نیز بهتر گردیده است.
در همین حال، محمداکبر عمرخیل، رئیس تربیت بدنی و صحت مکاتب وزارت معارف که در این نشست حضور داشت گفت با اجرای این برنامه از طریق مکاتب مشکلات کمخونی و ناتوانی ذهنی که تاثیرات ناگواری بر دختران دارد، حل میشود.