حکومت افغانستان به خبر خروج چهار هزار سرباز امریکایی از این کشور واکنش محتاطانهای نشان داده است.
صدیق صدیقی، سخنگوی رئیس جمهوری افغانستان گفته که برای پیشبرد مبارزه مشترک با تروریزم این کشور هنوز هم به حضور نظامیان امریکایی نیاز دارد.
او به رادیو آزادی گفت که خروج احتمالی چهار هزار سرباز امریکایی شاید بر جنگ در افغانستان تاثیر منفی نگذارد، اما به گفته وی، بخش بزرگی از نظامیان امریکایی در این کشور حضور خواهند داشت.
آقای صدیقی افزود: "هنوز هم تهدیدهای کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت از طرف تروریزم متوجه افغانستان و امریکا است، اما طبعاً تعداد زیادی از نیروهای امریکایی در افغانستان باقی میمانند تا این ماموریت مشترک را به پیش ببریم."
به تازگی یک رسانه امریکایی گزارش داده که دونالد ترمپ، رئیس جمهوری امریکا تصمیم گرفته که در جریان همین هفته خروج چهار هزار نظامی کشورش از افغانستان را اعلام کند.
در صورت بیرون شدن این تعداد سربازان امریکایی، شمار نیروهای امریکایی که در افغانستان میمانند، به ۸ تا ۹ هزار تن کاهش خواهد یافت.
ایالات متحده در حال حاضر حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار نظامی در افغانستان دارد.
شبکۀ تلویزیونی انبیسی به نقل از مقامهای امریکایی گزارش داده که گفتهاند امریکا این اقدام را در حالی اعلام میکند که زلمی خلیلزاد نماینده ویژۀ این کشور برای صلح افغانستان، پس از چند ماه وقفه، مذاکرات صلح با طالبان را از سر گرفته است.
به گزارش شبکۀ تلویزیونی انبیسی، مقامهای امریکایی نگفتهاند که خروج نیروها از افغانستان را دقیقاً چه زمانی آغاز میکنند، اما تأیید کردهاند که خروج آنها احتمالاً به صورت تدریجی در چند ماه آینده صورت خواهد گرفت.
این گزارش در حالی منتشر میشود که مذاکرات صلح میان امریکا و طالبان در قطر دو روز پیش به گونه موقت متوقف شد.
گروه طالبان گفته است که پس از مشوره با رهبری خود، به میز گفتوگو بر خواهند گشت.
تحلیلگران افغان به این باور هستند که تصمیم خروج چهار هزار نظامی امریکا از افغانستان بیانگر پیشرفت مذاکرات صلح در قطر است.
انتظار خادم یکی از این تحلیلگران گفت: " فکر میکنم خروج چهار هزار عسکر امریکایی انعکاس توافقات زلمی خلیلزاد با نمایندگان طالبان در قطر است. این یک چراغ روشن است برای ما که این خروج را به معنی تشویش فکر نکنیم."
گروه طالبان همواره به خروج تمامی نظامیان خارجی از افغانستان تاکید کرده است.
خروج این نظامیان نیز بخشی از گفتوگوهای صلح میان دو طرف را تشکیل میدهد.