یک مقام ارشد سازمان صحی جهان میگوید جهان درتلاشهای خود برای مهار کردن بیماری وایروس کرونا به یک مرحله حساسی رسیده است.
مایک ریان، مدیراجرائی برنامه حالات عاجل این سازمان که یکجا با رئیس این سازمان در این هفته از چین بازدید کرد میافزاید که او از تدابیری که این کشور دربرابر بحران اتخاذ نموده خیلی تحت تاثیر قرار گرفته است.
او گفت چین دربرابر چیزی که یک مشکل فوقالعاده است اقدامات فوقالعاده اتخاذ کرده است.
او افزود: "من به این باورم که جهان برای واکنش دربرابر شیوع این بیماری باهم متعاون و همکار است. ما دریک مقطع حساس این رویداد قرار داریم. ما چون سازمان صحی جهان به این باوریم که این زنجیرههای انتقال را هنوز هم میتوان قطع کرد. این بیماری هنوزهم از یک نفر به دیگری از طریق تماس میان افراد درحال گسترش است. ما امکان دارد که از طریق همکاری با حکومت چین و حکومتهای دیگر بتوانیم که این زنجیرههای انتقال را متوقف سازیم."
این مقام ارشد سازمان صحی جهان افزود که بسیاری کسانیکه به این وایروس مبتلا شده اند صرف یک بیماری خفیف را تجربه میکنند و میزان تلفات هم تقریباً دو فیصد میباشد.
میزان تلفات بیماری وایروس سارس که درسالهای ۲۰۰۲ - ۲۰۰۳ ششصد نفر را درجهان کشت تقریباً ده فیصد بود.
حکومت چین روز چهارشنبه اعلام کرد که مبتلا شدن تقریباً ۶۰۰۰ نفر به این بیماری تایید شده که ازاین جمله ۱۳۲ تن جان باخته اند. وزارت صحت عامه چین افزود که ۹۲۳۹ حالت مشکوک دیگر این بیماری تنفسی زیر مراقبت قرار دارند.
دهها حالات دیگر این بیماری در خارج از چین، اروپا، امریکای شمالی، شرق میانه و جاهای دیگر آسیا تایید شده است.
درحالیکه سازمان صحی جهان دیروز خواستار یک جلسۀ فوری برای بررسی امکانات اعلام یک حالت جهانی عاجل صحی دربرابر شیوع این بیماری شد، برخی شرکتهای خطوط هوایی تعلیق پروازها به مقصد چین و از آنجا را آغاز کرده اند.
برخی کشورها اتباع خود را که در شهر ووهان چین گیرمانده بودند از طریق هوا خارج ساختند.
این شهر یازده میلیونی که مرکز انتشار بیماری پنداشته میشود، قرنطین شده است.