اگر چه در آیندۀ نزدیک محکمۀ چهارم برای زمان احمدی برگزار خواهد شد، اما وکیل مدافعش میگوید که جلسۀ محکمه باید علنی باشد تا رسانهها بتوانند آن را پوشش زنده دهند.
عبدالاحمد جلیلی، وکیل مدافع احمدی به رادیو آزادی گفت: "این جلسه علنی برگزار شود تا مردم قضاوت کنند. طوری هم نیست که مردم فکر میکنند. در بسیاری جاها قضات و محاکم رفتار خوب و قانونی هم دارند. این جلسه را باید مردم ببینند."
رادیو آزادی خواست نظر ستره محکمه را در این باره بگیرد، اما موفق نشد.
زمان احمدی هفت سال پیش به دنبال نوشتن یک مطلب منتشر نشده در بارۀ پیکرههای بودا در بامیان متهم شد که به مقدسات اسلامی اهانت کرده است.
او پیش از این از سوی محاکم افغانستان به ۲۰ سال زندان محکوم شده بود.
آقای احمدی هفت سال از این بیست سال را در زندان سپری کرده، اما پس از آنکه برای او از طریق برخی رسانهها و شبکههای اجتماعی دادخواهی شد، اوایل ماه قوس، ستره محکمۀ افغانستان حکم محاکم پیشین را در بارۀ او لغو کرد.
احمدی پیش از این در ماه جدی در مصاحبه با رادیو آزادی گفته بود که با تأیید درخواست تجدید نظر از سوی ستره محکمه، حالا "اسباب رهایی او" فراهم شده است.
وکیل مدافع او به رادیو آزادی همچنین گفت که تحقیقی که هفت سال پیش از زمان احمدی شده "ناسالم" بوده و باید سارنوال موظف صورت دعوای جدیدی ترتیب کند.
حالا که قرار است در آیندۀ نزدیک محکمه زمان احمدی از نو برگزار شود، لوی سارنوالی افغانستان میگوید که دوسیه آقای احمدی روز گذشته به دلیل نبود یک فورم مهم در آن از طرف محکمه ابتدائیه به این نهاد فرستاده شد.
به گفته جمشید رسولی، این دوسیه امروز "یکشنبه" بار دیگر پس از درج فورم در آن، از طرف سارنوال قضیه به محکمه مربوط فرستاده شد.
سخنگوی لوی سارنوالی در بارۀ چگونگی صورت دعوای سارنوال قضیه گفت: "این مرحله تجدید نظر است. یک بار از طرف محکمه مربوطه جلسه مقدماتی دایر میشود. در آنجا هر آنچه قضات محترم لازم ببینند و تصمیم اتخاذ کنند، سارنوالی افغانستان در روشنایی تصمیم قضات محترم اجراآت بعدی را خواهد داشت."
سبحان مصباح، معاون اتحادیه حقوقدانان افغانستان میگوید آنچه را وکیل مدافع زمان احمدی مطرح کرده در مخالفت با قوانین افغانستان قرار ندارد. به گفته او، بر اساس قانون، باید جلسات محکمه به استثنای قضایای خانوادگی و اطفال، علنی برگزار شود.
زمان احمدی پیش از این به رادیو آزادی گفته که "او مجرم نیست بلکه مدافع ارزشهای جامعه خود است."
به گفته احمدی، آنچه او نوشته بود و سرنوشتش را به زندان کشاند، در باره محکوم کردن تخریب پیکرههای بودا در بامیان بود و در آن نوشتهاش هیچ اهانتی به مقدسات صورت نگرفته است.