افغانستان
غنی برای اشتراک در کنفرانس امنیتی مونشن، عازم جرمنی شد

محمداشرف غنی رئیس جمهور افغانستان برای اشتراک در کنفرانس امنیتی مونشن عازم جرمنی شد.
ارگ ریاست جمهوری افغانستان با نشر اعلامیه ای در مورد نوشته که رئیس جمهور غنی را در این سفرش، یک هیت عالی رتبه دولتی همرایی میکند.
به گفته ارگ: "قرار است آقای غنی در حاشیه ۵۶ مین کنفرانس امنیتی مونشن همچنان با مقامهای برخی از کشورهای اشتراککننده ملاقات کند و روند صلح افغانستان و مسایل امنیتی را به بحث بگیرد."
کنفرانس سهروزه امنیتی مونشن فردا (چهارده فبروری) آغاز و تا شانزدهم فبروری ادامه خواهد یافت.
در این کنفرانس بینالمللی بیش از ۵۰۰ تن از مقامهای کشورهای مختلف اشتراک خواهند کرد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
تیم کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان چهارشنبه با امارات متحده عربی به میدان میرود

تیم ملی کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان به روز چهارشنبه، ۲۷ ماه حمل با تیم امارات متحده عربی به میدان میرود.
این بازی برای راهیابی به جام جهانی برگزار میشود.
در این گروه علاوه بر افغانستان و امارات متحده عربی، هانگکانگ، عمان و نیپال نیز حضور دارند.
تاکنون تیم افغانستان در این مرحله انتخابی، عمان و هانگکانگ را شکست داده است.
قرار است جام جهانی کریکت زیر ۱۹ سال در آغاز سال ۲۰۲۶ در زیمبابوی و نامیبیا برگزار شود.
رلیف وب: دهها هزار افغان پس از عبور از مرز پاکستان با شرایط بسیار دشوار روبهرو اند

این را نشریه رلیف وب به روز دوشنبه به نقل از گزارش تیم ارزیابی نهاد موسوم به «کمکهای اسلامی» گزارش داد.
در بیانیه رلیف وب آمده است که بسیاری از این افغانهای بازگشته به کشور بدون سرپناه، غذا، پول و آب وارد افغانستان میشوند.
در ادامه آمده است خانوادهها گفتهاند که ناچار شدهاند همه داراییهای خود بشمول حیوانات و لوازم خانه را پشت سر بگذارند، زیرا توان مالی برای انتقال آنها را نداشتند.
به گزارش رلیف وب، انتظار میرود در روزها و ماههای آینده خانوادههای بیشتری وارد افغانستان شوند.
این پس از آن است که حکومت پاکستان اعلام کرد تمامی افراد بدون مدرک قانونی و دارندگان کارت شهروندی افغان (ACC) باید تا ۳۱ مارس ۲۰۲۵ کشور را ترک کنند.
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، یو ان اچ سی آر به روز دوشنبه گفت که از آغاز ماه اپریل تاکنون بیش از ۱۲۷ هزار افغان از پاکستان به کشور خود بازگشتهاند.
پیشنهاد قصر سفید برای کاهشهای شدید بودجهای برای وزارت خارجه امریکا

دفتر مدیریت و بودجه قصر سفید برای کاهش تقریباً ۵۰ درصدی بودجه وزارت خارجه ایالات متحده یک پیشنهاد ارائه کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، مقامات گفته اند که بستن تعدادی از نمایندگیهای دیپلماتیک در خارج از ایالات متحده، کاهش تعداد کارکنان دیپلماتیک، و حذف بودجه تقریباً تمام سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان ملل، بسیاری از نهادهای وابسته به آن و مقر ناتو، شامل این پیشنهاد می شود.
این پیشنهاد هفته گذشته به وزارت خارجه ارائه شده و هنوز در مراحل ابتدایی اش است.
به گزارش خبرگزاری فرانس پرس، بر اساس یادداشتهای جلسه داخلی وزارت خارجه ایالات متحده، حذف دفتر اصلی کمک به اسکان مجدد همپیمانان افغان در کشورهای دیگر برای فرار از حاکمیت طالبان و دفتر نظارت مستقل حکومت که به بررسی فساد و عدم موثریت در برنامههای ایالات متحده در افغانستان میپردازد، شامل این پیشنهاد میشود.
بر اساس یادداشتها، در این پیشنهاد بر نصف شدن بودجه کمکهای خارجی که از سوی وزارت خارجه و اداره توسعه بین المللی ایالات متحده، یواس ای آی دی، مدیریت میشود، تاکید شده است.
این بودجه در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۲ میلیارد دالر بود.
به گزارش فرانس پرس، مقامات آگاه از این طرح میگویند این پیشنهاد هنوز باید چندین مرحله بازبینی را طی کند تا به قانون گذاران برسد، اعضای کانگرس در گذشته درخواستهای بودجه قصر سفید را اصلاح و حتی رد کردهاند.
انفجار در شهر مزار شریف، "یک کشته و سه زخمی"

رسانه های افغانستان گزارش داده اند که شهر مزار شریف، مرکز ولایت بلخ، امروز ۲۵ حمل، شاهد یک انفجار بود.
به اساس گزارشها، این انفجا در منطقۀ "سه دکان" شهر مزار شریف رخ داده است.
رسانه ها به نقل از شاهدان عینی گزارش داده اند که یک در این رویاد یک زن کشته و سه تن دیگر زخمی شده اند.
حکومت طالبان تا حال در بارۀ این رویداد واکنش نشان نداده است.
ههنگاو: دو تبعه افغانستان در زندان قزوین ایران اعدام شدند

سازمان حقوق بشری ایران "ههنگاو" از اجرای حکم اعدام بالای دو شهروند افغانستان در این کشور خبر داده است.
در گزارش که یکشنبه ۲۴ حمل، در ویب سایت رسمی این سازمان منتشر شده، آمده است که حکم اعدام دو شهروند افغانستان به نامهای، ربیع شاه مراد و وسیم احمد به روز شنبه در زندان مرکزی قزوین اجرا شد.
در گزارش همچنان آمده که ربیع شاه مراد ۲۷ ساله و وسیم احمد ۴۰ ساله از ولایت قندوز افغانستان، سه سال پیش به اتهام مرتبط به قاچاق مواد مخدر بازداشت شده بودند.
این دو تن، اعضای یک خانواده بودند که براساس گزارش "ههنگاو" ربیع شاه مراد، خواهرزاده وسیم احمد است.
سازمان حقوق بشر ایران ماه گذشته در گزارشی گفت که حداقل ۸۰ شهروند افغانستان در سال ۲۰۲۴ میلادی در ایران اعدام شدند.
سازمان ها و مدافعان حقوق بشر با انتقاد از ایران میگویند که به دوسیههای متهمان در این کشور به طور عادلانه رسیدگی نمیشود و اکثراً افراد متهم به وکیل مدافع دسترسی ندارند.
ماموریت توماس نیکلاسن به عنوان نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان خاتمه یافت

ماموریت توماس نیکلاسن به عنوان نمایندۀ ویژۀ اتحادیه اروپا برای افغانستان به پایان رسیده است.
نیکلاسن یکشنبه ۱۳ اپریل، در شبکه ایکس اعلام کرد که از اول ماه مارچ امسال رسماً مسئولیت های خود را در این سمت به پایان رسانده است.
او در پیامش نوشته که پایان ماموریتش به معنای تغییر در سیاست اتحادیه اروپا در قبال افغانستان نیست.
نیکلاسن افزوده: "خروج من نشاندهنده هیچ تغییری در عملکرد اتحادیه اروپا در قبال افغانستان نیست. اتحادیه اروپا همچنان به حضور خود در افغانستان، تعهد به مردم این کشور و حفاظت از منافع و ارزش های این اتحادیه ادامه خواهد داد."
به گفتۀ او، در حال حاضر مسئولیت های نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان از سوی درین دریا، رئیس بخش افغانستان و پاکستان خدمات اقدام خارجی این اتحادیه (EEAS) به پیش برده میشود.
توماس نیکلاسن در ۲۰۲۱ منحیث نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان به کارش آغاز کرد و دو ماه پس از آغاز ماموریتش در این سمت، طالبان در افغانستان به قدرت برگشتند.
او در پیام خداحافظی خود همچنان نوشته که از فرصتی که در یک زمان حساس در این سمت کار کرده سپاسگذار است و از تمامی افغان های که در این مدت ملاقات کرده قدردانی میکند.
برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد: بیش از ۴۰ درصد جمعیت شهری افغانستان در پایتخت این کشور به سرمی برند.

برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد (یوان هبیات) میگوید که بیش از ۴۰ درصد جمعیت شهری افغانستان در پایتخت این کشور به سرمی برند.
این اداره سازمان ملل متحد روز یکشنبه ۲۴ حمل در صفحه ایکس خود نوشته است که بیشتر این جمعیت یعنی چهار نفر از هر پنج نفر در خانه های بدون پلان شهر سازی زندگی می کنند.
یوان هبیات هشدار داده است که این جوامع در برابر رویدادهای شدید اقلیمی مانند سیلابها، بارندگیهای شدید و موجهای گرما بهشدت آسیبپذیر اند.
این درحالی است که افغانستان یکی از ده کشور آسیب پذیر از لحاط تغییرات اقلیمی است.
این اداره سازمان ملل پیش از این در گزارش پیش بینی کرده که تا سال ۲۰۶۰، از هر دو نفر یک نفر در مناطق شهری افغانستان زندگی خواهد کرد.
براساس گزارش این اداره بسیاری از شهرهای این کشور برای این شهرنشینی سریع آماده نیستند.
براساس آمار این اداره در حال حاضر بیش از ۲۵ درصد از جمعیت کل افغانستان در شهرها زندگی می کنند.
بیکدلی: کار ساخت جاده مرزی ماهیرود میان ایران و افغانستان امسال تکمیل میشود

علیرضا بیکدلی، سفیر ایران در کابل میگوید که کار ساخت جادۀ مرزی ماهیرود میان کشورش و افغانستان در سال جاری ۱۴۰۴ خورشیدی تکمیل خواهد شد.
سفارت ایران در کابل ناوقت شنبه ۲۳ حمل در شبکه ایکس، نوشت که هیئت اقتصادی این کشور به رهبری بیکدلی در بازدید اش از جریان کار ساخت این جاده مرزی اعلام کرد که با تکمیل ساخت جاده میان ولایت فراه و منطقه ماهیرود در ولایت خراسان شمالی، ارتباطات افغانستان به ایران و کشورهای دیگر از این طریق افزایش خواهد یافت.
یک روز پیش از این، رسول مهاجر، معاون وزیر خارجه ایران و هیئت همراهش در جریان بازدید از ولایت فراه با والی طالبان و برخی از تاجران افغان، خواستار گسترش روابط تجاری میان دو کشور شد.
حکومت طالبان با گذشت نزدیک به چهار سال هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است، اما ایران از جمع معدود کشورهای است که روابط نزدیک با این گروه دارد.
نشست «کمیسیون جنگ افغانستان» در کانگرس امریکا در مورد بررسی دلایل شکست امریکا در افغانستان

در نشست استماعیه «کمیسیون جنگ افغانستان» در کانگرس امریکا که روز جمعه ۲۲ حمل برگزار شد، شماری از مقامهای بلندپایه سیاستگذار امریکایی، جنرالان و برخی از مقامهای پیشین دولت جمهوری مخلوع افغانستان شرکت کردند.
در این نشست به پرسشهای مهمی در مورد سالهای نخست حضور نیروهای امریکایی در افغانستان پاسخ داده شد.
شمیلا چودری، رئیس این کمیسیون گفت: «تمرکز نشست بر سالهای ابتدایی جنگ امریکا در افغانستان، یعنی از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۸ بود.»
به گفته او، در این سالها موضوعات مهمی مانند سقوط نخستین حکومت طالبان، نابودی القاعده، ملتسازی در افغانستان، مبارزه با تروریزم و سایر مسائل مرتبط مورد بحث قرار گرفت.
در این نشست، جنرال دیوید بارنو، فرمانده پیشین نیروهای نظامی امریکا در افغانستان، نبود هماهنگی و تداوم در رهبری نظامی امریکا را دلیل شکست این کشور در افغانستان عنوان کرد.
او گفت: «با آنکه در طول ۲۰ سال، امریکا ۱۵ جنرال ارشد نظامی و ۱۲ سفیر به افغانستان فرستاده بود، اما نبود هماهنگی میان تلاشهای سیاسی، دیپلماتیک، نظامی و اقتصادی امریکا باعث شکست این مأموریت شد.»
بارنو همچنین گفت که پاکستان در جنگ افغانستان با امریکا همکاری کرده است.
در بخش دیگر نشست، اندرو ناتسیوس، رئیس پیشین اداره انکشاف بینالمللی امریکا (USAID)، گفت: «سیاستگذاران در واشنگتن گمان میکردند که با هزینههای هنگفت میتوانند نتایج خوب و مثبتی در افغانستان بهدست آورند، اما با گذشت زمان مشخص شد که این تصمیمها درست نبود و وضعیت افغانستان را بدتر ساخت.»
او اضافه کرد: « اردوی امریکا و سیاستمداران افغان تنها در پروژههای ساختمانی پیشرفت را میدیدند، در حالی که پیشرفت واقعی در ساخت و تقویت نهادها بود.»
به گفته ناتسیوس، بخش زیادی از پولهای امریکا در افغانستان صرف پروژههای ساختمانی شد.
این نشست استماعیه که چهار ساعت ادامه داشت، به بررسی ابعاد مختلف حضور بیستساله امریکا در افغانستان پرداخت، اما شرکتکنندگان تأکید کردند که همچنان نیاز است تا درباره موضوعات مهمتری از جمله دلایل حمله امریکا به افغانستان و افراد دخیل در این تصمیمگیری، بحثهای بیشتری صورت گیرد.
ریچارد بنیت: اعدام علنی مجرمان توسط طالبان نقض آشکار قوانین بینالمللی است

ریچارد بنیت،گزارشگر ویژه سازمان ملل برای افغانستان میگوید که اجرای مجازات علنی توسط طالبان برای مجرمان، نقض آشکار قوانین بینالمللی است.
بنت روز جمعه ۲۲ حمل در صفحه ایکس خود اعدام علنی چهار نفر در ولایتهای بادغیس، نیمروز و فراه را محکوم کرد و از طالبان خواست که هرچه زودتر اجرای اینگونه مجازاتها را متوقف کنند.
طالبان روز جمعه دو نفر را در ولایت بادغیس و یک نفر را در هر یک از ولایتهای نیمروز و فراه در انظار عمومی اعدام کردند.
حکومت طالبان تاکنون در مورد هویت این افراد و اتهامهایی که به دلیل آنها اعدام شدند، چیزی نگفته است.
این چهار مورد اعدام، بیشترین شمار اعدامهای علنی طالبان در یک روز از زمان تسلط دوبارهشان بر کابل در نزدیک به چهار سال گذشته بهشمار میرود.
خبرگزاری فرانسه گزارش داده است که با این اعدامها، شمار مردانی که از زمان بازگشت طالبان به قدرت در محضر عام اعدام شدهاند، به ده نفر رسیده است.