وزارت دفاع امریکا میگوید که نیروهای آنکشور در دفاع از نیروهای امنیتی و دفاعی افغان به حملههای هوایی خود علیه طالبان ادامه خواهند داد.
همزمان با آغاز حملههای تهاجمی نیروهای امنیتی و دفاعی افغان در برابر طالبان، وزارت دفاع امریکا میگوید که به حملههای هوایی خود در دفاع از نیروهای افغان ادامه خواهند داد.
توماس کمپبل سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده گفته است که بربنیاد توافق، درصورتی که طالبان همکاران نیروهای امریکایی یعنی نیروهای امنیتی افغانستان را هدف قرار دهند نظامیان امریکایی به حملههای دفاعی خود علیه طالبان ادامه میدهند.
آقای کمپبل این مطلب را در پاسخ به این پرسش رادیو آزادی بیان کرده که آیا شما نیروهای افغان را درحملههای تهاجمی شان پشتیبانی میکنید یا نه؟
او همچنان میگوید، همانگونه که وزیردفاع امریکا پیشترگفته است، هرچند این یک جاده طوفانی و ناهموار خواهد بود اما توافق سیاسی بهترین راه برای پایان جنگ است.
این درحالی است که وزارت دفاع افغانستان میگوید که براساس دستور رئیس جمهور غنی حملههای تهاجمی در برخی ولایتهای افغانستان در برابر طالبان آغاز شده اند.
روحالله احمدزی سخنگوی این وزارت روز شنبه به رادیو آزادی گفت که نیروهای امنیتی و دفاعی افغان بیشتری عملیاتها را مستقلانه انجام میدهند اما در بخش هوایی همکاری نیروهای بینالمللی بسیار مهم است.
آقای احمدزی افزود:"در بخش هوایی نیروهای خارجی همیشه با ما همکار بوده اند. درگذشته هم همکاری خوبی در بخش هوایی با نیروهای امنیتی و دفاعی افغان داشته اند و پس از این که تعهد سپرده اند ما از آنها سپاسگزار هستیم."
درهمین حال کمیسیون امور دفاعی ولسی جرگه میگوید که نیروهای امنیتی و دفاعی افغان در اجرای عملیاتها هنوز هم به حمایت نیروهای بینالمللی نیاز دارد.
غلام ولی افغان معاون این کمیسیون به رادیو آزادی گفت که امریکا براساس توافقنامه امنیتی باید از نیروهای امنیتی و دفاعی افغان به پشتیبانیاش ادامه دهد.
آقای افغان افزود:"نیروهای امنیتی افغان تا حالا بهگونه کامل تجهیز و اکمال نیستند و اشد ضرورت است که امریکا نیروهای امنیتی و دفاعی افغان را در عملیاتها حمایت هوایی بکند."
محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان پس از رویدادهای خونین اخیر در شهر کابل و ولسوالی شیوه ننگرهار به نیروهای امنیتی و دفاعی این کشور دستور داد که حالت تهاجمی را اختیار کنند.
این دستور آقای غنی واکنشهای گوناگونی را در سطح ملی و بینالمللی در پی داشت، برخیها به این باور اند که این اقدام ممکن روند صلح را متاثر کند و منتج به افزایش درگیریها و خشونت در افغانستان شود.
زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان نیز به تازگی گفته است که هیچ گزینه نظامی برای ختم جنگ در این کشور وجود ندارد بلکه راه حل سیاسی و توافق صلح، واقعبینانهترین گزینه برای پایان جنگ در این کشور است.
زلمی خلیلزاد: تعیین تاریخ جدید برای مذاکرات بینالافغانی زیر بحث است