لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۲۵

با جمع‌آوری معتادین، تقاضا به مواد مخدر در کابل کاهش یافته است


آرشیف، یک مرد معتاد به مواد مخدر در شهر کابل
آرشیف، یک مرد معتاد به مواد مخدر در شهر کابل

وزارت صحت عامه می‌گوید: با جمع‌آوری معتادین، تقاضا به مواد مخدر در شهر کابل کاهش یافته است.

از دو ماه به این‌سو وزارت صحت عامه برنامه جمع‌آوری معتادین بی‌سرپناه را در ولایات کابل، هرات، فراه و نیمروز آغاز کرده تا از یک‌سو آنان از مبتلا شدن آنان به ویروس کرونا جلوگیری شود و از سوی دیگر، تداوی ترک اعتیاد آنان نیز صورت گیرد.

داکتر شاهپور یوسف رئیس کاهش تقاضا به مواد مخدر وزارت صحت عامه به رادیو آزادی گفت: "در این مدت تنها از شهر کابل ۱۶۰۰ معتاد بی‌سرپناه جمع‌آور شده اند و این برنامه بر علاوه نجات جان معتادین، سبب کاهش چشمگیر تقاضا به‌مواد مخدر نیز شده است."

بر اساس بررسی‌های وزارت صحت عامه، ۴ هزار معتاد بی‌سرپناه در شهر کابل گشت‌و‌گذار داشتند،
بر اساس بررسی‌های وزارت صحت عامه، ۴ هزار معتاد بی‌سرپناه در شهر کابل گشت‌و‌گذار داشتند،

آقای شاهپور افزود: "با جمع‌آوری ۱۶ صد معتاد از شهر کابل، تقاضا به‌مواد مخدر در این شهر حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد کاهش یافته است. نظر به‌برنامه‌یی که داریم و رئیس جمهور نیز آن‌را منظور کرده، می‌خواهیم تمامی معتادین را از این شهر جمع‌آوری کنیم. می‌خواهیم این برنامه را آغاز کنیم اما با پیش آمدن مسئله ویروس کرونا، پول آن به ما نرسیده، زیرا وضعیت اضطرار پیش آمد و آن پول به مبارزه با ویروس کرونا اختصاص داده شد. وقتی این پول به‌ما برسد، تمامی معتادین بی‌سرپناه را جمع‌آوری و برای ۹ ماه آنان را نگهداری می‌کنیم."

بر اساس بررسی‌های وزارت صحت عامه، ۴ هزار معتاد بی‌سرپناه در شهر کابل گشت‌و‌گذار داشتند، که از این میان حال نیز بیش از دو نیم هزار تن آنان در سطح شهر به‌سر می‌برند و با تهدید جدی مبتلا شدن به ویروس کرونا روبرو اند.

آرشیف، شماری از معتادین مواد مخدر در شهر کابل
آرشیف، شماری از معتادین مواد مخدر در شهر کابل

به دلیل برگشت اکثریت معتادان از ایران و استفاده آنان از مواد مخدر در اجتماعات و به‌گونه مشترک، این قشر جامعه در تهدید شدید مبتلا شدن به ویروس کرونا قرار دارد.

داکتر سارا حیدری متخصص تداوی معتادین، بستری کردن معتادان در کلینیک‌ها و تداوی بیماری اعتیاد آنان را دو گام مهم و مفید می‌داند.

وی می‌گوید: "در صورت معتاد شدن دوباره فرد به‌مواد مخدر، وی با مشکلات جدی‌تری روبرو می‌شود."

او می‌افزاید: "از میان دو مشکلی که به وجود می‌آید، یکی آن استفاده بیش از حد از مواد مخدر است. چون وقتی آنان دوباره به مواد مخدر رو می‌آورند، اندازه استفاده شان را بیشتر می‌سازند و حتی سبب از بین رفتن معتاد می‌شود. یعنی در گذشته از پنجصد افغانی مواد مخدر استفاده می‌کردند، اما وقتی پس از تداوی دوباره معتاد شدن، به ارزش یک هزار افغانی استفاده می‌کنند. دوم این که وقتی یک معتاد در گذشته از هیرویین استفاده می‌کرد و پس از تداوی دوباره به مواد مخدر رو بیاورد، به شیشه معتاد می‌شود."

به اساس یافته‌های وزارت صحت عامه، از میان افراد تداوی شده در مراکز تداوی معتادین، شصت فیصد آنان به دلیل دسترسی آسان به‌مواد مخدر، بیکاری و عدم همکاری خانواده‌ها، پس از خارج شدن از مرکز تداوی دوباره به مواد مخدر رو می‌آورند.

please wait

No media source currently available

0:00 0:03:00 0:00
لینک مستقیم

گزارش: مرسلین ارسلا

XS
SM
MD
LG