با آنکه تا حالا پهلوهای تاریک انفجار روز جمعه در پغمان که در آن ۴ عضو خانواده اسدالله ولوالجی کشته شدند روشن نشده اما آقای ولوالجی میگوید که ممکن این یک رویداد تروریستی باشد.
آقای ولوالجی گفت که هراس افگنان هرگز بالای کسی رحم نمیکنند و حتی کودکان و زنان باردار را در شفاخانهها به گلوله بسته اند.
او که بغض گلویش را گرفته بود، روز شنبه (۳۱ جوزا) به رادیو آزادی گفت که خودش در هنگام وقوع حادثه در موتر نبود اما تاکید کرد که ممکن مواد انفجاری از پیش در موتر حامل خانواده او جابجا شده بود: "شاید رویداد تروریستی باشد اما ما درست نمی فهمیم، ببینیم که نتیجه تحقیقات مراجع امنیتی در این مورد چه را بازگو میکند. فکر میکنم که از پیش در داخل موتر ماین گذاری شده بود و انفجار کرده است، تروریزم به هر شکل که باشد عمل میکند."
همسر، دختر، برادرزاده و دخترخواهر همسر اسدالله ولوالجی دیروز در ساحه عینو ولسوالی پغمان که روزهای جمعه صدها تن از باشندگان شهر کابل برای تفریح به آنجا میروند در اثر انفجار ماین کشته شدند.
مسئولان امنیتی زخمی شدن پنج تن را نیز در این حادثه تأیید کردند و گفته اند که این رویداد ناشی از انفجار ماین مقناطیسی بوده است.
اسدالله ولوالجی از کارشناسان سیاسی، نویسنده و شاعر مشهور افغانستان است و همواره در بحثهای رسانهای حضور داشته است.
در همین حال طارق آرین سخنگوی وزارت داخله میگوید که بررسیها در مورد چگونگی وقوع این رویداد ادامه دارد.
آقای آرین به رادیو آزادی گفت که هراس افگنان با ماینگذاریها تلاش میکنند نظم عامه را بر هم زنند: "این تغییر شیوه عملکرد تروریستان است که با تعبیه ماینها و حمله بالای مردم ما میخواهند نظم و امن عامه را بر هم بزنند. تعهد ما این است که آنها از دید ما پنهان نمیمانند شبکههای تروریستی یا از بین خواهند رفت و یا هم آنها را بازداشت میکنیم."
پیش از این نیز شماری از کارشناسان و تحلیلگران مسایل دینی، سیاسی و نظامی در شهر کابل مورد حمله قرار گرفته اند.
محمد ایاز نیازی، مولوی عزیزالله مفلح، مولوی سمیعالله ریحان، بصیرحقانی، زلمی وردگ و وحید مژده درجمع کسانی اند که در یک سال گذشته در کابل کشته شدند.
همچنین احمد سعیدی، محمد حسن حقیار و شماری دیگر درحملههای مشابهی زخم برداشته بودند.