مانع جدید سد راه آغاز مذاکرات بینالافغانی ایجاد شده که به گفته حکومت افغانستان تلاشها برای حل آن جریان دارد.
وزارت دولت در امور صلح افغانستان میگوید، تلاش دارند کشورهایی را قانع کنند که مخالف آزادی شماری از زندانیان طالب اند.
فرانسه و استرالیا از حکومت افغانستان خواسته، طالبان زندانی را آزاد نکند که عساکر فرانسوی و آسترالیایی را کشته اند.
فریدون خوزون سخنگوی شورای عالی مصالحه در صحبت با رسانهها تایید کرد که بر اساس ملاحظات بعضی کشورها، پروسه آزادی زندانیان با مشکل مواجه شده است
به گفته وی، حکومت تلاش دارد این مشکل به شکلی حل شود که نه فرصت صلح از دست برود و نه هم روابط با دوستان بینالمللی سرد شود.
عزیزالله فضلی مشاور وزارت دولت در امور صلح نیز به رادیو آزادی گفت، تلاشها برای برداشته شدن موانع سد راه آغاز گفتوگوهای بینالافغانی ادامه دارد.
آقای فضلی میگوید: "تمام عساکر کشورهای خارجی که اینجا زیر چتر ناتو فعالیت داشتند، طبیعی است که تلفات دیدهاند. این موضوعات طبعاً در توافق میان امریکا و طالبان در قطر مورد بحث قرار گرفته است، مشکل کلان نیست انشالله این هم حل میشود.
رادیو آزادی به فهرست ۴۰۰ نفری زندانیان طالبان دست یافته است
تأثیر خواست فرانسه مبنی بر عدم رهایی ۳ زندانی طالبان بر روند مذاکرات صلح
به گفته آقای فضلی، پروسه آزادی زندانیان به روز دوشنبه (۲۷ اسد) از سر گرفته میشود و شماری از آنها آزاد میشوند.
او همچنان گفت، اکثر اعضای تیم مذاکره کننده حکومت ویزه قطر را گرفته اند و برای شرکت در مذاکرات آمادگی دارند.
وزارت خارجه فرانسه به روز شنبه در اعلامیهای قاتلان عساکر فرانسوی را تروریست خوانده گفت باید آزاد نشوند و این که نامهای این زندانیان در لست زندانیان آزاد شدنی است، برای پاریس نگرانکننده است.
سکات موریسن صدراعظم استرالیا نیز هفته گذشته گفت، با آزادی حکمتالله قاتل سه عسکر استرالیایی مخالف است و موضوع را با امریکا شریک کردهاند تا جلو آزادی او گرفته شود.
حکمتالله که در صفوف قوای امنیتی افغان کار میکرد، در سال ۲۰۱۲ سه سرباز استرالیایی را کشته بود.
رئیس جمهور غنی هفته گذشته در یک جلسه آنلاین با شورای روابط خارجی امریکا گفت، روی خواست آسترالیا غور میکند.
آقای غنی افزود: "روی خواسته استرالیاییها تمرکز داریم، با فامیل قربانیان غمشریکی میکنم و سالهای پیش نیز با آنها صحبت کردهام. این یک جرم فجیع است و ببینیم چگونه آن را حل کرده میتوانیم."
آقای غنی در حالی این را گفت که براساس خواست لویه جرگه مشورتی دستور آزادی ۴۰۰ زندانی طالب را امضا کرد که به گفته حکومت به جرم قتل، قاچاق، ترور و اختطافها زندانی اند.
مشتاق رحیم یک تحلیلگر امور صلح و حل منازعات به رادیو آزادی گفت که موانع موجود سد راه آغاز گفتوگوهای بینالافغانی باید از راههای دیپلوماتیک حل شوند.
آقای رحیم میگوید: "فکر میکنم ضرورت به مباحثه دیپلوماتیک است و در این بخش حکومت افغانستان و امریکا نظر به تجربه سابق با حکومت فرانسه در تماس شوند و این بن بست را از میان بردارند."
فرانسه زمانی مخالفتاش را با آزادی زندانیان حزب اسلامی و حذف نام گلبدین حکمتیار از لست سیاه ابراز کرده بود.
طالبان بار بار روی آزادی ۴۰۰ زندانی باقیماندهشان تاکید کردهاند و آخرین بار دیروز (یکشنبه، ۲۶ اسد) اظهارات رئیس جمهور غنی را رد کردند که گویا این زندانیان برای جهان تهدید اند.
در اعلامیه طالبان آمده که جنگجویانشان برای کسی تهدید نیستند و به جرم دفاع از آزادی کشور زندانی شده بودند.
این گروه گفته است، با تکمیل آزادی زندانیان باقیمانده مذاکرات بینالافغانی را آغاز میکنند.