یک میگوید، اینکشور در کل حدود ۲۰ میلیارد دالر را بالای کشورهای منطقه مصرف کرده، چیزیکه منبع خشم شماری از اعتراض کنندهگان در ایران بوده است.
ایران برای پیشبرد اهداف سیاسی بحث برانگیز خارجیاش در منطقه حدود ۲۰ میلیارد دالر مصرف کرده است. این را معاون سپاه پاسداران در مصاحبه با تلویزیون دولتی آنکشور ابراز کرد.
به تاریخ ۲۶م سپتمبر در صحبت با تلویزیون دولتی افق گفت، ایران در جنگ سالهای ۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸ بین ایران و عراق، ۱۹.۶ میلیارد دالر مصرف کرده بود، مصرف گروههای نیابتی و کمکهای نظامی به کشورهای منطقه مانند سوریه، عراق و یمن خیلی کمتر از این رقم است. او افزود که رقم دقیق را به خاطر ندارد.
اما فدوی که دومین ارشدترین قوماندان سپاه انقلاب است، گفت که "این مصارف در برابر آنچه ایران برندۀ آن در منطقه شده، ناچیز است".
فدوی پرسیده "از زمانیکه در جبهۀ موسوم به جبهۀ مقاومت دخیل شده اند، چقدر مصرف کرده اند؟ در پاسخ گفته که رقم خیلی کمتر از جنگ، ولی نتایج آن قابل ملاحظه بوده است.
تخمینی نادری را که فدوی ارائه کرده، کمتر از چیزی است که از قول مقامات دیگر، در رابطه با مصارف حمایت ایران از رژیمها و گروهای نیابتی در منطقه ارائه شده.
رسانههای ایران در ماه می امسال از قول هاشمالله فلات پیشه، یک قانونگذار ایرانی نقل کرده بودند که گفته بود، ایران شاید از بیست تا ۳۰ میلیارد دالر در سوریه مصرف کرده باشد، جایی که در آن نیروها و ملیشههای حمایت شده از سوی ایران به طرفداری از رژیم بشار اسد جنگیده اند.
به دلیل محرمانه بودن مصارف سپاه پاسدران انقلاب و هم به سبب اینکه ایران مصارف گروهای نیابتیاش را افشا نمیکند. ناممکن است این رقم را تایید کرد. گروهایی که هدف ایجاد آنها گسترش نفوذ ایران در منطقه علیه رقیباش عربستان سعودی است.
حمایت ایران از شبهنظامیان به شمول حزبالله لبنان منبع خشم شماری زیادی از ایرانیان مخصوصاً در حالی بوده که تحریمهای امریکا اقتصاد آنکشور را ضربه زده، منتج به سقوط جدی در ارزش تومان، افزایش قیمتها در ایران دشوار شدن زندگی مردم عام شده.
معترضان در تظاهرات اخیرشان شعارهای سوریه را ترک کنید، نه به غزه، و لبنان را سر داده بودند. این شعارها منعکس کنندۀ مایوسی مردم ایران از حمایت اینکشور از گروههای نیابتی منطقوی ایران و کمکهای اینکشور به سوریه بود.
استفاده از گروههای نیابتی از سوی ایران موضوع بوده که ادارهء رییس جمهور دونالد ترمپ نیز نظام مذهبی ایران را به سبب آن مورد انتقاد قرار داده و تهران را متهم به دزدی منابع مردمش و ایجاد بیثباتی در شرق میانه و حمایت از گروههای تروریستی کرده است.
در گزارش سال ۲۰۱۸ وزارت خارجۀ امریکا گفته شده بود که ایران از سال ۲۰۱۲ به این طرف در حمایت از متحدانش در سوریه، عراق و یمن ۱۶ میلیارد دالر مصرف کرده بود.
براساس این گزارش، ایران همچنان سالانه به حزبالله لبنان ۷۰۰ میلیون دالر و به حماس و جهاد اسلامی فلسطین ۱۰۰ میلیون دالر میدهد.
جنرال رحیم یحیی صفوی یک مشاور نظامی آیتالله علی خامنهای رهبر ارشد ایران که زمانی قوماندان سپاه انقلاب بود، گفته که ایران هر کشور مسلمان یا غیرمسلمان را که خواهان کمک شود کمک می کند، اما در بدل پول.
مقامهای ایرانی گفته اند که باوجود کمپاین حداعظم فشار امریکا بر ایران که مشکلاتی زیادی را برای اقتصاد آنکشور در بر داشته، آماده نیستند که حمایتشان از گروههای نیابتی را خاتمه دهند.
گفته میشود که قوای قدس که شاخۀ خارجی سپاه است و قوماندان پیشین آن جنرال قاسم سلیمانی در ماه جنوری امسال در حملۀ طیارۀ بیپیلوت امریکا در بغداد کشته شد، در مصرف این پولها در عملیاتهای نظامی سپاه در منطقه نقش عمده داشته.