وزارت مبارزه با حوادث طبیعی افغانستان از کشورهای جهان خواسته که با این کشور در زمینه مبارزه با حوادث طبیعی کمک کند.
این درخواست روز سهشنبه در نشستی به مناسبت روز جهانی کاهش خطرات حوادث در کابل مطرح شد.
۱۳ اکتوبر برابر است با روز جهانی کاهش خطرات حوادث.
غلام بهاءالدین جیلانی وزیر مبارزه با حوادث طبیعی افغانستان گفته که به دلیل آسیب دیدن محیط زیست در این کشور، زیانهای حوادث طبیعی افزایش یافته است.
آقای جیلانی روز سهشنبه (۲۲ میزان) در نشستی به مناسبت "روز جهانی کاهش خطرات حوادث" در کابل گفت که قطع جنگلها، غصب سواحل رودخانهها و آسیب دیدن محلهای سبز، خطرات رویدادهای طبیعی را بیشتر کرده است.
آقای جیلانی افزود: "چرا حوادث طبیعی در افغانستان بیشتر به وقوع میپیوندد؟ قطع جنگلات و تخریب ساحات سبز متاسفانه هنوز هم دوام دارد. دلیل دیگر که سیلابها به مردم بسیار زیان میرساند این است که زمینهای کنار دریا غصب شده و شماری از مردم در آن به گونه خودسر و غیر معیاری خانه آباد کردهاند. با جاری شدن سیلابها تخریب و قربانی بیشتر میشود."
آقای جیلانی میگوید که در سال ۲۰۲۰ جاری شدن سیلابها و گسترش ویروس کرونا به افغانستان بسیار آسیب رسانید و این مشکل هنوز نیز پابرجاست.
او تاکید کرد که در زمستان پیشرو برای جلوگیری از خسارات حوادث طبیعی آمادگیهای خوبی روی دست گرفته شده اما این کشور به کمک کشورهای جهان نیز نیاز دارد.
وزارت مبارزه با حوادث طبیعی میگوید که در سالجاری یک میلیارد افغانی برای مبارزه با حالات اضطراری در نظر گرفته شده بود که ۶۰۰ میلیون آن به مصرف رسید و ۴۰۰ میلیون آن برای زمستان پیشرو در نظر گرفته شده است.
به گفته مقامهای این وزارت، ریاست جمهوری ۲۰۰ میلیون افغانی دیگر را نیز برای مبارزه با حالات اضطراری و احتمال وقوع حوادث در زمستان اختصاص داده است.
در همین حال عبدالله الدارداری رئیس استراتیژی حوادث طبیعی برنامه توسعهای سازمان ملل متحد در افغانستان گفت که این اداره آماده همکاریهای لازم با این کشور در بخش کاهش خطرات حوادث است: "ما و بنیاد آغاخان اینجا هستیم که یکجا با حکومت در زمینه کاهش مشکلات ناشی از حوادث طبیعی کار کنیم. حکومت افغانستان باید فرصتها و نیازها را مشخص کند ما با حکومت افغانستان و دیگر همکاران برای انجام دادن کار مشترک آماده هستیم."
آقای الدارداری میگوید، با آنکه افغانستان در حال گذار از بحران کروناست، اما باید اقدامهای جدی برای مبارزه با حوادث طبیعی داشته باشد.
این در حالیست که در سالجاری به دلیل وقوع حوادث طبیعی به ویژه جاری شدن سیل در ۱۵ ولایت افغانستان تلفات و خسارات سنگینی به مردم وارد شد.
از این میان در ولایت پروان، جاری شدن سیل ۱۵۰ تن را به کام مرگ فرو برد، بیش از ۲۰۰ نفر را زخمی و صدها خانه و دکان را تخریب کرد.