لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۸ دلو ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۵۷

افغانستان

فابریکهٔ سپین‌زر کندز امروز دوباره به فعالیت آغاز کرد

تصدی سپین‌زر در کندز
تصدی سپین‌زر در کندز

فابریکه دولتی سپین‌زر کندز امروز فعالیت‌اش‌را دوباره آغاز کرد.

فواد احمدی سخنگوی وزارت تجارت و صنعت افغانستان به رادیو آزادی گفت، این فابریکه با سرمایه‌گذاری ۱۲۰ هزار دالر امریکایی پس از ۲۵ سال دوباره به فعالیت آغاز کرده است.

آقای احمدی می‌گوید، فابریکه سپین‌زر کندز در ۲۴ ساعت ۱۰ تُن روغن تولید می‌کند و در کنار تولید روغن کنجد، پنبه‌دانه، زغر کنجاره و صابون هم تولید می‌کند.

مقام‌ها می گویند این فابریکه تولیدات خود را علاوه بر کندز به ولایت‌های دیگر هم به فروش می‌رساند.

فعالیت‌های فابریکه تولیدی سپین‌زر کندز که از سال‌ها بدین‌سو متوقف بود با خرید ۵ پایه ماشین از اوزبیکستان فعالیت این فابریکه دوباره آغاز شده و حالا برای ۵۰ تن زمینه کاری فراهم شده است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

اپدیت شده

پایان ماموریت دیپلوماتان نظام جمهوری مخلوع افغانستان در سفارت افغانستان در انقره

سفارت افغانستان در انقره، پایتخت ترکیه (تصویر آرشیف)
سفارت افغانستان در انقره، پایتخت ترکیه (تصویر آرشیف)

سفارت افغانستان در انقره در اطلاعیه‌ای در فیسبوک خود گفت که تمامی دیپلومات‌های دورۀ جمهوریت از امروز (پنج‌شنبه، ۱۸ دلو) به ماموریت خود خاتمه دادند.

در ادامه آمده که در نبود یک حاکمیت مشروع و مبتنی بر ارادۀ مردم در افغانستان، این سفارت بعد از ظهر امروز به وزارت امور خارجۀ جمهوری ترکیه تسلیم داده شد.

پیش از این یک منبع آگاه به رادیو آزادی گفت که شش دیپلومات جمهوری مخلوع افغانستان به شمول سفیر به وظایف خود پایان دادند.

منبع گفت که تا شش دیپلمات دیگر به شمول سه فردی که از سوی طالبان گماشته شده اند، در سفارت هستند.

حکومت‌های طالبان و ترکیه هنوز در این مورد چیزی نگفته اند.

ادعاها در بارۀ هک شدن سیستم‌ اطلاعات برخی اداره‌های طالبان؛ وزارت مخابرات طالبان چه می‌گوید؟

ساختمان وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افغانستان در کابل (تصویر آرشیف)
ساختمان وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افغانستان در کابل (تصویر آرشیف)

پس از نشر گزارش‌ها در بارۀ هک شدن سیستم حکومت طالبان، وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی آنان امروز (چهارشنبه، ۱۸ دلو) گفت که احتمال دارد که به این اطلاعات به شیوه‌های مختلف و از کمپیوترهای غیر مصئون افراد در برابر حملات سایبری، دسترسی حاصل شده باشد.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته که هیچ سیستمی هک نشده و بیشتری اسناد نشر شده در شبکه‌های اجتماعی، علنی بوده و یا مربوط به سال‌های گذشته است.

طالبان ادعا مدعی که همۀ سیستم‌های حکومت‌شان در برابر حملات سایبری مصون است.

شماری از اسنادی که اخیراً در سایت جدید "طالبان لیکس" منتشر شده، حاوی اطلاعات برخی وزارت‌ها و ادارات مستقل حکومت طالبان است.

طالبان ۱۳ نفر را در کابل، کاپیسا و ارزگان دُره زدند

حضور طالبان در محل محاکمۀ علنی افراد متهم در افغانستان (عکس آرشیف)
حضور طالبان در محل محاکمۀ علنی افراد متهم در افغانستان (عکس آرشیف)

ستره محکمۀ طالبان امروز(پنج‌شنبه ۱۸ دلو) در اعلامیه‌های جداگانه گفته که این ۱۳ تن در محضر عام مجازات شده اند.

بر اساس اعلامیۀ این محکمه، یک زن و دو مرد در ولسوالی نجراب ولایت کاپیسا به جرم "فرار از خانه و تسهیل فرار شخص دیگر" هر یک به ۳۹ دره و ۷ ماه حبس محکوم شده اند.

در اعلامیۀ دیگر گفته شده که ۹ تن در ولسوالی چهار چینو در ولایت ارزگان، به اتهام سرقت محکوم شده‌اند.

محکمۀ ابتدایی این ولسوالی هشت تن را به ۲ سال حبس و ۳۹ دره و یک تن دیگر را به ۱ سال حبس و ۳۹ دره محکوم کرده است.

ستره محکمۀ طالبان همچنین گفته که یک تن در ولایت کابل به جرم آنچه که"فساد اخلاقی" خوانده شده، به ۱ سال و شش ماه حبس و ۳۹ دره محکوم شده است.

مجازات بدنی در محضر عام از سوی طالبان، انتقاد شدید سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری به ویژه ملل متحد را به همراه داشته است.

اما مقام‌های طالبان اجرای این مجازات را تطبیق شریعت عنوان کرده اند.

سازمان‌های بین‌المللی به تکرار از طالبان خواسته اند که فوراً جلو همچو مجازات را بگیرند و به اصول حقوق بشر احترام بگذارند.

اسکی‌بازان افغانستان روز جمعه در نهمین دور مسابقات زمستانی آسیایی شرکت می‌کنند

برخی اسکی‌بازان افغانستان در ولایت بامیان (تصویر آرشیف)
برخی اسکی‌بازان افغانستان در ولایت بامیان (تصویر آرشیف)

ریاست تربیت بدنی و ورزش افغانستان در کنترل طالبان می‌گوید که محمد داوود کارگر، رئیس فدراسیون اسکی و سه ورزشکار افغان به نمایندگی از افغانستان در این مسابقات شرکت خواهند کرد.

این مسابقات روز جمعه، ۱۹ دلو در شهر هربین در چین آغاز می‌شود و تا چهاردهم فبروری ادامه خواهد داشت.

در این مسابقات ۱۲۷۵ ورزشکار از ۳۴ کشور آسیایی شرکت خواهند کرد.

نگرانی یک سازمان حامی پناهندگان از وضعیت افغان‌های مقیم ایران، پاکستان، تاجیکستان و ترکیه

پولیس پاکستان در حال بررسی اسناد برخی مهاجرین افغان
پولیس پاکستان در حال بررسی اسناد برخی مهاجرین افغان

این سازمان به نام مرکز مهاجرت مختلط (MMC) می‌گوید که افغان‌هایی که در ایران، پاکستان، ترکیه و تاجیکستان زندگی می‌کنند، با تهدیدهای فزایندۀ دستگیری، اخراج و خشونت از سوی مقامات دولتی این کشورها مواجه اند.

مرکز مهاجرت مختلط که در شهر ژنیو در سوئیس مستقر است، در گزارشی که روز چهارشنبه، ۵ فبروری منتشر کرده، گفته که افغان‌ها در سه ماه گذشته در چندین کشور همسایه از جمله ایران، پاکستان، تاجیکستان و همچنین در ترکیه با شرایط وخیم‌تری روبه‌رو بودند و سرکوب‌های شدیدی را متحمل شده اند که نشان‌دهندۀ آسیب‌پذیری فزایندۀ آنها است.

به گفتۀ این مرکز، مهاجران افغان در ترکیه اغلب قبل از اخراج در مراکز توقیف در شرایط دشواری نگهداری می‌شوند و بیشتر بدون یک روند قانونی مناسب و این که پس از بازگشت به افغانستان با چه شرایطی روبه‌رو خواهند شد، از این کشور اخراج می‌شوند.

بر اساس این گزارش، مهاجران افغان از کشورهای ایران و پاکستان نیز به گونۀ گسترده اخراج می‌شوند و در تاجیکستان نیز فشارها بر افغان‌ها ادامه دارد.

با تسلط دوبارۀ طالبان بر افغانستان در آگست ۲۰۲۱ میلادی و تشدید بی‌ثباتی سیاسی و اقتصادی در این کشور، در سه سال گذشته صدها هزار تن مجبور به ترک افغانستان شده اند که بیشترشان به ایران و پاکستان مهاجر شده اند و شمار دیگر هم به تاجیکستان و ترکیه رفته اند.

ازبکستان ۷ هلیکوپتر نظامی جمهوری مخلوع افغانستان را به امریکا انتقال داد

هلیکوپتر بلک هاوک اردوی حکومت مخلوع افغانستان در کنر، آرشیف
هلیکوپتر بلک هاوک اردوی حکومت مخلوع افغانستان در کنر، آرشیف

به گزارش برخی از رسانه های ازبکستان، هفت هلیکوپتر بلک هاوک اردوی حکومت مخلوع افغانستان که توسط نظامیان سابق این کشور به ازبکستان برده شده بودند، به امریکا منتقل شده ‌اند.

رسانۀ آنلاین Kun.uz روز چهارشنبه ۱۷ دلو گزارش داد که وزارت دفاع ایالات متحده ،پنتاگون، این هلیکوپتر ها را قابل استفاده دانسته و به آن کشور منتقل کرده است.

در ادامه آمده که در ۱۵ ماه آگست سال ۲۰۲۱ میلادی در روز ورود طالبان به کابل ، بیش از ۵۰۰ پرسنل نظامی افغان با طیاره ها و هلیکوپتر هایی که توسط ایالات متحده به اردوی سابق افغانستان فراهم شده بود به ازبکستان رسیدند.

در گزارش به نقل از وزارت دفاع ایالات متحده آمده است که در آن زمان ۲۲ طیارۀ نظامی و ۲۴ هلیکوپتر به ازبکستان منتقل شده بود.

جاناتان هنیک، سفیر ایالات متحده در ازبکستان در ماه سنبله امسال گفته بود که بر اساس توافق با ازبکستان این طیاره ها و هلیکوپتر ها به افغانستان بازگردانده نمی شوند و در ازبکستان باقی می مانند.

وزارت دفاع طالبان در آن وقت از ازبکستان خواسته بود که این طیاره ها را به این گروه تحویل دهد.

اوچا: در ۲۰۲۵ به یک ملیون نفر در افغانستان کمک نقدی توزیع خواهد شد

دفتر هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که در سال ۲۰۲۵ با یک ملیون نفر کمک نقدی در افغانستان صورت خواهد گرفت.

این اداره در شبکۀ ایکس (توییترسابق) روز چهارشنبه ۱۷ دلو نوشت که کمک‌های نقدی به خانواده‌ها در افغانستان این امکان را می‌دهد که به‌ طور فردی به موارد ضروری مانند غذا، دارو و لوازم زمستانی اولویت دهند.

در ادامه گفته شده که ۸۹ درصد خانواده ها در افغانستان کمک نقدی را ترجیح می‌دهند.

از سوی دیگر، ادارۀ خوراک و زراعت سازمان ملل متحد FAO دیروز گفت که به کمک ادارۀ حفاظت ملکی و امداد بشری اتحادیۀ اروپا نزدیک به ده هزار خانواده در قندهار، غور و بدخشان پول نقد و بسته های محافظتی و آموزشی مالداری دریافت خواهند کرد.

در این باره جزئیات بیشتر داده نشده است.

این در حالی است که نهاد های مددرسان ابراز نگرانی کرده اند که تعلیق کمک‌های خارجی امریکا زندگی میلیون‌ها نفر را در افغانستان متاثر و وضعیت بد بشری را در زمستان تشدید خواهد کرد.

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده ماه گذشته طی فرمان اجرایی کمک‌های خارجی ایالات متحده را برای ۹۰ روز به حال تعلیق درآورد.

مارکو روبیو، وزیرخارجۀ جدید ایالات متحده گفته است «هر دالری که ما هزینه می‌کنیم، هر برنامۀ که تأمین مالی می‌کنیم و هر سیاستی که دنبال می‌کنیم باید با این سه پرسش ساده توجیه شود: آیا این کار ایالات متحده را امن‌تر می‌کند؟ آیا این کار امریکا را نیرومندتر می‌کند؟ و آیا این کار امریکا را مرفه ‌تر می‌کند؟»

رادیو بیگم از حکومت طالبان خواست تا دو کارمند این رادیو را فوراً آزاد کند

یک از برنامه های"رادیو بیگم" که نشرات آن از سوی طالبان متوقف شده است (آرشیف)
یک از برنامه های"رادیو بیگم" که نشرات آن از سوی طالبان متوقف شده است (آرشیف)

رادیو بیگم با نشر اعلامیه‌ای امروز چهارشنبه ۱۷ دلو، از حکومت طالبان خواست تا دو کارمند بازداشت شده این رادیو را بگونه فوری آزاد کند.

در اعلامیه آمده است که استخبارات طالبان روزگذشته سه شنبه، به دفتر رادیو بیگم در کابل هجوم برده و دو تن از کارمندان مرد این رادیو را با خود بردند.

رادیو بیگم همچنان گفته که کارمندان استخبارات طالبان، کمپیوترها، هارد دیسک ها، اسناد و تلیفون های همراۀ خبرنگاران زن این رسانه را نیز با خود برده اند.

وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان روزگذشته در خبرنامه‌ای در شبکه ایکس، توییتر سابق اعلام کرد که نشرات رادیو بیگم را متوقف کرده است.

در این خبرنامه گفته شده که رادیو بیگم جواز نشراتی داشت اما نشرات آن به دلیل آنچه نقض پالیسی نشراتی و استفادۀ نادرست از این جواز خوانده شده، متوقف شده است.

این اقدام طالبان واکنش های را به همراه داشت.

مرکز خبرنگاران افغانستان ناوقت دیروز، توقف نشرات این رادیو خصوصی را نقض قانون رسانه های اجتماعی افغانستان و ادامه سرکوب رسانه های آزاد خواند و آن را محکوم کرد.

طالبان ۲ زن و ۳ مرد را در کندز و فاریاب در محضر عام شلاق زدند

عکس جنبۀ تزینی دارد (آرشیف)
عکس جنبۀ تزینی دارد (آرشیف)

ستره محکمۀ طالبان امروز چهارشنبه ۱۷ دلو در دو اعلامیۀ جداگانه خبر داد که ۲ زن و ۳ مرد در ولایات کندز و فاریاب در محضر عام شلاق زده شدند.

به گفتۀ این محکمه، یک زن و دو مرد امروز در ولسوالی بلچراغ ولایت فاریاب به اتهام آنچه از سوی این محکمه فرار از منزل و فرار دادن از منزل خوانده شده، هر یک به ۳۹ شلاق و یک سال حبس محکوم شدند.

در یک اعلامیۀ دیگر که از سوی این محکمه امروز در شبکه ایکس، توییتر سابق نشر شد آمده که روزگذشته ۱۶ دلو، یک زن و یک مرد در کندز به اتهام آنچه فساد اخلاقی از سوی این محکمه خوانده شده هر یک به ۳۹ شلاق و دو سال حبس محکوم شده اند.

طالبان با برگشت به قدرت در افغانستان، مجازات بدنی را یکبار دیگر ازسرگرفتند.

این اقدام طالبان واکنش تند سازمان های جهانی حقوق بشری از جمله ملل متحد را برانگیخته است. این سازمان ها از طالبان خواستار توقف فوری مجازات بدنی شده اند.

سفیر جاپان در کابل از کشور های میزبان خواست تا مهاجران افغان را اخراج نکنند

تاکایوشی کورومایا، سفیر جاپان در افغانستان از کشور های میزبان خواسته که مهاجران افغان را به‌گونه جبری اخراج نکنند.

وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان امروز چهارشنبه ۱۷ دلو در شبکه ایکس، توییتر سابق نوشته که آقای کورومایا این اظهارات را روزگذشته در دیدار با مولوی عبدالکبیر سرپرست این وزارت گفته است.

کورومایا از کشورهای میزبان خواسته که بگذارند تا مهاجران افغان به‌گونه داوطلبانه به افغانستان برگردند.

اخیراً پاکستان و ایران، هزار ها مهاجر افغان را بطور اجباری از خاک شان بیرون کردند.

گزارش ها می‌رسانند که حکومت پاکستان، بازداشت مهاجرین افغان در شهر های اسلام آباد و راولپندی را هم شدت بخشیده است.

حکومت ایران هم گفته که قرار است تا ماه مارچ سال جاری میلادی حدود دو میلیون مهاجر افغان بدون اسناد قانونی را از این کشور بیرون کند.

وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان به نقل از مولوی عبدالکبیر گفته که عودت کنندگان و بیجا شدگان افغان به سرپناه و دیگر کمک های بشری نیاز دارند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG