مسئولان صحی در غرب افغانستان هشدار میدهند که به دلیل تطبیق نشدن کمپاین خانهبهخانه واکسین پولیو، در حدود ۴۰ درصد کودکان واکسین دریافت نمیکنند.
این مسئولان میگویند که گروه طالبان از ۱۴ ماه به اینسو، به دلیل افشا نشدن مراکزشان اجازه تطبیق کمپاین پولیو در مناطق تحت تسلطشان را نمیدهند.
قراراست کمپاین واکسین پولیو روزدوشنبه درولایتهای غربی افغانستان آغاز شود.
سوسن احمدی، عضو تیم ملی ویلچر بسکتبال افغانستان در حال دریبل کردن است.
او ۲۲ سال دارد و در سن دو سالگی به دلیل ناامنیها در حومه شهر هرات، نتوانست واکسین پولیو دریافت کند و معلول شد.
بانو سوسن میگوید: "تقریباً دو ساله بودم و در غیزان علیا اولیا زندگی میکردیم و آن وقت واکسین خانه به خانه تطبیق نمیشد، به همین دلیل دچار پولیو شدم و از طالبان خواهش میکنم که جنگ بس کنند و اجازه بدهند که کمپاین واکسین پولیو خانهبهخانه تطبیق شود و اطفال واکسین کنند تا کس دیگری به پولیو مبتلا نشود."
محسنه مظفری، یکی دیگر از دختران تیم ویلچر بسکتبال هرات است.
در هفت سالگی در ولایت ارزگان به پولیو مبتلا شد.
او ۲۲ سال دارد و از تطبیق نشدن کمپاین پولیو در مناطق ناامن نگران است، تا آمار کودکان فلج بلند نرود.
او میگوید: "دسترسی به واکسین پولیو نداشتیم و به پولیو مبتلا شدم حالا که کودکان به واکسین دسترسی دارند، اما طالبان اجازه نمیدهند که آنان واکسین پولیو را تطبیق کنند و باید طالبان هم درک کنند و که یک کودک آرزو دارد و مانع آرزوهایشان نشوند."
مسئولان صحی در غرب افغانستان میگویند که میزان تطبیق واکسین پولیو در ولایتهای فراه، بادغیس و غور پایین است و طی کمپاین بهاری برای یک میلیون و ۱۰۰ هزارتن واکسین مدنظر گرفته اند.
عبدالوحید رحمانی، مسئول تطبیق واکسین پولیو در غرب افغانستان، از گروه طالبان میخواهد که مانع تطبیق واکسین پولیو نشوند.
او گفت: "تقریباً از ۱۴ ماه به اینسو که نحوه تطبیق کمپاین ما تغییر کرده و در بعضی از ساحات ما نمیتوانیم خانهبهخانه برویم. تقریباً در سطح حوزه ۳۰ الی ۴۰ درصد کودکان ما از تطبیق واکسین باز میمانند و آنان در معرض خطر هستند و در معرض مصاب شدن به مریضی کشنده و مهلک پولیو هستند."
مسئولان صحی در غرب افغانستان میگویند که طالبان تنها در مناطق تحت تسلطشان اجازه تطبیق واکسین پولیو در سطح مراکز صحی و مساجد را میدهند.
قاری یوسف احمدی، یکی ازسخنگویان طالبان درصحبت با رادیوآزادی میپذیرد که آنان با تطبیق واکسین پولیو به صورت خانه به خانه مخالف هستند.او میگوید که این تصمیم بخاطرمشکلات استخباراتی ازسوی آنان اتخاذ شده است.
او میگوید باید اطفال درمساجد،مکاتب،مهمانخانهها ویاهم درقریهها یکجا واکسین شوند.
تا قبل از ممانعت طالبان به خاطر تطبیق خانه به خانه واکسین پولیو، برای چهار سال هیچ مورد مثبت پولیو در غرب افغانستان به ثبت نرسیده بود، اما حالا مسئولان صحی میگویند که در سال ۹۹، هشت مورد پولیوبه ثبت رسیده است وبیم آن وجود دارد که درسال جاری این آمارافزایش یابد.