بیش از هزار تن از باشندگان هرات بهشمول علمای دینی، در یک همایش از حکومت افغانستان و گروه طالبان خواسته اند که آتش بس اعلام کنند.
برخی از علمای دینی میگویند که با آغاز خروج نیروهای خارجی، دیگر بهانهای برای تداوم جنگ در افغانستان وجود ندارد.
هراتیان در همایشی تحت نام «پیامبر صلح و رحمت» صدای صلح طلبی بلند کرده اند.
محمد رحیم، ۵۵ ساله یکی از عالمان دینی در این همایش، با اشاره به آغاز از خروج نیروهای امریکایی میگوید که حالا هیچ بهانه نباید برای تدوام جنگ در افغانستان باشد.
او افزود: "امروز پس از خروج نیروهای خارجی هردو طرف به خواستههای مردم توجه کنند، یک آرامش و یک امنیت به افغانستان بیاید و بیشتر از این افغان کشی را بس کنند."
خروج نیروهای امریکایی از اول ماه می آغاز شد و قرار است که این روند تا یازدهم سپتامبر سال جاری پایان یابد. اما سطح خشونتها در افغانستان افزایش یافته.
خلیل احمد، یکی دیگر از علمای دینی در هرات است.
او هم خواهان توقف بیدرنگ جنگ است.
او افزود: "این خواست تمام ملت افغانستان است، وقتی که خارجیها از افغانستان خارج میشوند، باید خود ما سرنوشت خود را رقم بزنیم و خواسته ما از طالبان و حکومت این هست که جنگ راه حل نیست."
زینب ۳۵ ساله نیز یکی از اشتراک کنندگان این همایش صلح طلبی است.
او میگوید: "خواست ما از حکومت و طالبان این است که با هم بنشینند و صلح پایداری بیاورند. تمام مادران داغ دیده شده اند. از خدا بترسند."
قرار بود که نشست صلح استانبول پس از عید فطر برگزار شود، اما نشست به تأخیر افتاد.
بعد از آنکه چندی قبل جوبایدن رئیس جمهور امریکا خبر خروج تمامی نیروهای امریکایی تا یازدهم ماه سپتمبر را اعلام کرد طالبان واکنش نشان دادند.
اینگروه بر طبق توافق دوحه در سال ۲۰۲۰ خواستار خروج تمامی نیروهای امریکایی از افغانستان در اول ماه می بود. پس از اعلام بایدن، طالبان گفتند که در هیچ نشستی در مورد افغانستان اشتراک نمیکنند.
سید محمد شیرزادی، برگزارکننده همایش صلح خواهی در هرات است.
او میگوید که خواستش این است: "همه مردم افغانستان خواهان توقف جنگ در افغانستان و متقاضی هستند که کاملاً یک آتشبس دایمی و سرتاسری به هدف رسیدن به یک صلح دایمی صورت بگیرد."
شهروندان افغانستان به شمول محمد رحیم، نگران هستند که مبادا با تکمیل روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، آتش جنگ بیشتر از این شعله ور شود.
آنان از گروه طالبان و حکومت افغانستان میخواهند که گامهای موثری بردارند برای آغاز مجدد مذاکرات بین الافغانی در قطر و همچنین در ترکیه.
هنوز معلوم نیست که این خواستههای مردم کی عملی خواهد شد.