سازمان ملل متحد با هشدار از ادامۀ جنگ ها در شهرهای افغانستان میگوید، پیامد های چنین جنگ ها وخیم خواهد بود.
این در حالیست که در چند هفته گذشته طالبان پیشرفت سریع داشته و مراکز بیش از نصف ولایات افغانستان را تصرف کرده اند.
استیفان دویاریچ سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد دیروز (جمعه ۲۲ اسد) در یک کنفرانس خبری در نیویارک گفت، جنگ در شهرهای افغانستان یک فاجعه خواهد بود. او با اشاره به تأثیرات جنگ بر زندگی افراد ملکی در کندهار و لشکرگاه گفت، اکنون میتوانید خود تاثیرات همچو جنگها را در کابل تصور کنید.
به گفته استیفان دویاریچ، اما سازمان ملل متحد در حال حاضر برنامهای برای خروج از افغانستان ندارد و به کارش ادامه خواهد داد.
صدراعظم بریتانیا نیز با ابراز نگرانی در مورد وضعیت جاری در افغانستان تاکید کرده که جامعه بینالمللی باید با متحدان خود در افغانستان و منطقه کار کند تا بار دیگر این کشور به پناهگاه تروریستان تبدیل نشود.
بوریس جانسون، روز جمعه در یک کنفرانس خبری در لندن گفت: "آنچه کردیم درست بود و ارزش آنرا داشت، آنچه حالا باید کنیم اینست که از افغانستان رو نگردانیم. ما به حیث یک عضو شورای امنیت و کشوری که عمیقاً درگیر آیندۀ استراتژیک منطقه است، باید با شرکای خود کار کنیم، تا اطمینان حاصل شود که حکومت افغانستان نمیگذارد که این کشور به کانون تروریسم تبدیل شود."
پیمان ناتو هم گفته که از خشونت های اخیر در افغانستان، از جمله حمله بر افراد ملکی، قتل های هدفمند و سایر تخطی های جدی که در اثر حملات طالبان صورت گرفته "عمیقا نگران" است.
ینس ستولتنبرگ سرمنشی این پیمان بعد از جلسه شورای اتلانتیک شمالی دیروز (جمعه ۲۲ اسد) در اعلامیهای گفت، ناتو به حضور دیپلوماتیک خود در کابل ادامه میدهد. به گفته او گروه طالبان باید درک کنند که اگر افغانستان را به زور تصرف کند، جامعه بینالمللی این گروه را به رسمیت نخواهد شناخت.
آقای ستولتنبرگ گفته که "ناتو به حل سیاسی بحران در افغانستان، متعهد است."
این در حالیست که عطا محمد نور رهبر بخش انشعابی جمعیت و عبدالرشید دوستم رهبر جنبش ملی در شمال افغانستان اعلام کرده اند که به مقاومت در برابر طالبان ادامه خواهند داد.
به اساس اعلامیه مارشال دوستم که در صفحۀ فیسبوک او نشر شده، این دو تن با والی بلخ، قوماندان قول اردوی شاهین و سایر مقامات امنیتی در شمال دیدار نموده، بر هماهنگی و وحدت نیروهای امنیتی و دفاعی در برابر طالبان، تأکید کرده اند.
عطا محمد نور و مارشال دوستم که بیش از دو نیم دهه قبل در شمال افغانستان در نبردهای خونین بر ضد طالبان جنگیده اند، تعهد کرده اند که تا آخرین قطرهای خون مقاومت خواهند کرد.
در این نشست تصمیم گرفته شد که عطا محمد نور رهبری نیروهای ضد طالبان را به عهده بگیرد و مارشال دوستم بر همه عملیات و جبهات جنگ، نیروهای امنیتی، خیزشهای مردمی و نیروی های هوایی، نظارت داشته باشد.
طالبان به شدت به این اعلام جنبش و جمعیت واکنش نشان داده اند.
ذبیح الله مجاهد یکی از سخنگویان طالبان به رادیو آزادی گفت، نتیجه مخالفت با طالبان برای آنها سنگین خواهد بود: "آنها به گفتوگو حاضر نمیشوند، حالا هم از زور سخن میگویند، اما این تصمیم ملت نیست. ملت جلو آنها را میگیرد و کسی را به خودسری نمیگذارد. در مدت کم خواهید دید که از حرفهای شان پشیمان میشوند. یا در زندگی پشیمان میشوند و یا هم به تصمیم مردم مواجه گردیده، به مرگ چارهشان میشود و مردم از شر آنها خلاص خواهند شد."
قبل از این محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان نیز مقاومت گسترده بر ضد طالبان را اعلام کرده بود.
امرالله صالح معاون اول او بعد از جلسه امنیتی دیروز (جمعه ۲۲ اسد) در قصر ریاست جمهوری در فیسبوک خود نوشته که حکومت به گفتۀ او در مقابل "لشکر وحشت و ابوجهل" ایستاده و با تمام قدرت از مقاومت ملی در برابر این تهاجم، حمایت میکند.
منابع در ارگ ریاست جمهوری به رادیو آزادی گفته اند، تصمیم برای مقاومت در برابر طالبان بعد از آن گرفته شد که طالبان خواستار واگذاری بی قید و شرط قدرت از حکومت افغانستان شدند.
دو منبع که به دلیل حساسیت موضوع از افشای نام های شان خودداری کرده اند دیروز جمعه به رادیو آزادی گفتند که رئیس جمهور غنی و سایر رهبران حکومت افغانستان به مذاکرات صلح و هر نوع راه حل سیاسی متعهد هستند، اما میگویند که استعفای حکومت، راه را برای هرج و مرج در کشور باز خواهد کرد و روی همین دلیل، تصمیم به مقاومت گرفته شده است.